Annonce
International

Dragelignende dyr skyllede op i hobetal på australske strande

De farverige snegles haler kan give alvorlige brændemærker.

Mens temperaturen ligger omkring frysepunktet herhjemme, kan solens stråler tydeligt mærkes i Australien, hvor dagtemperaturen nærmer sig de 30 grader.

Sidstnævnte indbyder til en tur på stranden. Forleden dag blev flere strandgæster mødt af et særpræget syn, da de besøgte de to strande i Sydney Freshwater og Curl Curl, skriver Daily Mail.

Her var der nemlig skyllet hundredvis af små blå dyr op, som lå langs vandkanten. Ved første øjekast lignede de små skabninger dragelignende dyr.

Trods dyrenes usædvanlige udseende, der for en kort stund leder tankerne hen på fantasyserien Game of Thrones, er der tale om såkaldte nøgensnegle med det videnskabelige navn "Glaucus atlanticus".

USA: Mystisk havdyr skyllet op på land efter orkanen Harveys hærgen

Sneglen har da også fået øgenavnet "blå drage" pga. dens eventyrlige udseende og kan blive op til tre cm lang.

De blå snegle fik flere strandgæster til at hive smartphonen frem og dele billeder af dem på de sociale medier.

Et opslag delt af @eggmcgreg den

Melissa Murray fra Australian Museum i Sydney advarer mod at røre de farverige snegle, hvis haler kan give alvorlige brændemærker.

»Så hvis du ser en, skal du ikke samle den op med hænderne. Brug i stedet en spand med vand,« siger hun til Yahoo 7 News.

"Glaucus atlanticus" lever i varmt, tropisk vand. Af og til bliver de skyllet op på land, som det var tilfældet på strandene i Sydney, når de følger strømmen. De dør oftest kort tid herefter.

Nedenfor kan du se en video, som i november blev optaget på Guldkysten i Australien.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her