Afrika

Kondompenge til Afrika skal dæmme op for migranter

Danmark giver 91 millioner kroner for at styrke kvinders adgang til prævention og bedre familieplanlægning.

Begrænsning af befolkningstilvæksten i Afrika ved bedre adgang til prævention er en vigtig "udenrigs- og sikkerhedspolitisk prioritet" for regeringen. Arkivfoto: Finn Frandsen/Polfoto

Danmark vil styrke fattige kvinders brug af prævention og giver derfor 91 mio. kr., så 225 millioner kvinder i verdens fattigste lande får adgang til prævention.

Det oplyser udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), der tirsdag deltager i en konference i London, som skal bidrage til, at fattige kvinder kan få prævention.

Det kan ligefrem være med til at dæmme op for migrantstrømmen, lyder det.

- En del af løsningen på at begrænse migrationspresset mod Europa er at reducere den meget høje befolkningstilvækst i mange afrikanske lande, siger Ulla Tørnæs i en pressemeddelelse.

Danmark giver 40 millioner til FN efter USA trækker støtte

Begrænsning af befolkningstilvæksten i Afrika ved bedre adgang til prævention er en vigtig "udenrigs- og sikkerhedspolitisk prioritet" for regeringen.

- Hvis befolkningstilvæksten i Afrika fortsætter som nu, vil den afrikanske befolkning være fordoblet fra 1,2 milliarder mennesker til 2,5 milliarder mennesker i 2050, siger Ulla Tørnæs.

De 35 millioner kroner vil gå til arbejdet i IPPF, som er den internationale fond for familieplanlægning.

De resterende 56 millioner kroner vil gå til UNFPA Supplies. Det er den del af FN-organisationen for familieplanlægning, der leverer prævention som kondomer og p-piller.

Danmark er højt på liste over bedste lande for migranter

Konferencen finder sted i kølvandet på Global Gag Rule. Den betyder, at USA ikke længere vil støtte organisationer, der tilbyder kvinder i udviklingslande rådgivning eller sterilisering.

Kristeligt Dagblad har spurgt ministeren til, at kritikere vil mene, at det er let at love flere penge, når det danske udviklingsbudget er lavere, end det var i 2015.

Til det svarer ministeren:

- Det er ærgerligt, at man taler Danmarks bidrag ned i et hul, for vi har faktisk en stærk stemme på den globale scene.

- Siden jeg kom til i november, har jeg kontinuerligt øget budgetrammen, og det kommer jeg også til fremadrettet.

Bill Gates: »Europa bliver nødt til at gøre det sværere for migranter at krydse grænsen«

Der er ikke tale om nye penge, da pengene allerede var afsat på finansloven.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her