Annonce
Afrika

Mindst 31 dræbt ved jordskred i Uganda

Store jord- og vandmasser har kostet mindst 31 livet ved Mount Elgon på den side, der ligger i Uganda.

Et jordskred ned af den ene side af bjerget Mount Elgon har kostet mindst 31 mennesker livet. Det oplyser en talsmand fra regeringen i Uganda.

Jordskreddet er sket ned langs den side af bjerget, der ligger i Uganda. Her har jordmængderne smadret huse, begravet dyr og mennesket samt skabt oversvømmelser i området for foden af bjerget.

Det forklarer Martin Owor, der er kommissær for katastrofeberedskab og -håndtering. Han forklarer, at særligt en lille by på bjergets side blev overrasket af jordskreddet.

- De fleste blev fanget på markedspladsen. Jordskreddet skubbede store jordmasser ned i en flod, der brød sine breder. Vandet fejede alle væk, siger Owor.

Redningsfolk søger fredag efter overlevende, fortsætter han.

- Der er folk, som har mistet deres hjem, og som har brug for et sted at sove, mad og anden støtte. Så vi bevæger os ind i området, siger Owor.

Området har tidligere oplevet katastrofale jordskred og laviner. I 2010 blev mindst 80 mennesker dræbt i en lavine fra bjerget.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her