Annonce
Afrika

Mindst 36 dræbt af bilbomber i Somalias hovedstad

Ekstremistgruppen al-Shabaab har via bevægelsens radiokanal meddelt, at den står bag angreb i Mogadishu.

Antallet af dræbte efter kraftige bilbomber blev bragt til eksplosion i Somalias hovedstad, Mogadishu, er steget til 45, efter at mange sårede døde natten til lørdag, oplyser en embedsmand lørdag.

- Vi har set mindst 45 dræbte, siger en anonym embedsmand.

Antallet af dødsofre blev sent fredag opgivet til 22. En major ved politiet siger, at han kan bekræfte i hvert fald 35 dræbte - heraf 21 på et hotel.

Omkring en snes mennesker blev såret ved angrebet, som skete fredag aften.

Først eksploderede en bilbombe, og få minutter senere eksploderede endnu en bombe. Begge bomber var rettet mod et område nær præsidentboligen, efterretningstjenestens hovedkvarter og flere hoteller.

Efter bombeeksplosionerne kom det til en omfattende skudveksling mellem angriberne og sikkerhedsstyrkerne.

Sikkerhedsminister Mohamed Abukar Islow siger, at fem angribere, deriblandt en mand iført selvmordsvest, blev dræbt.

Ekstremistgruppen al-Shabaab har via bevægelsens radiokanal Andalus meddelt, at den står bag angrebet.

I de seneste måneder har der været relativt roligt i Mogadishu, som ellers tidligere har været udsat for talrige angreb fra den militante gruppe al-Shabaabs side.

Gruppen, der har tilknytning til al-Qaeda, udfører jævnligt angreb i Somalia. Det er ofte regeringsbygninger, militærbaser, hoteller og restauranter, som er i skudlinjen.

Al-Shabaab vil vælte regeringen og oprette et islamistisk kalifat i Somalia.

Men de seneste år har gruppen lidt en række nederlag takket være både somaliske sikkerhedsstyrkers indsats og fredsbevarende styrker udsendt af Den Afrikanske Union.

I oktober var Mogadishu mål for en kraftig bilbombe, der kostede 512 mennesker livet. Det er det blodigste angreb nogensinde på Afrikas Horn.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her