Afrika

Børnefonden stopper indsamling til afrikansk land: Missionen lykkedes

Store fremskridt i Kap Verde betyder, at Børnefonden trækker sig ud og stopper flere årtiers arbejde.

Børn på vej i skole i Kap Verde. Et land der har haft stor fremgang de seneste år. Foto: Thomas Borberg

I 28 år har den danske nødhjælpsorganistation Børnefonden været i det vestafrikanske land Kap Verde for at hjælpe.

Da organisationen i 1989 begyndte sit arbejde i landet, der ligger ud for Senegals kyst, var befolkningen plaget af fattigdom, hungersnød, og kun hvert tredje barn gennemførte sin skolegang, skriver Tv2.dk.

I dag er situationen en anden. Missionen er lykkedes, skriver Børnefonden på sin hjemmeside. Deres sponsorer har været med til at få landet på rette spor.

Analfabetismen er faldet fra 25,20 til 8,30 pct. blandt mænd, mens den for kvinder er faldet fra 47 til 18 pct.

Ligeledes er børnedødeligheden et af de punkter, hvor der er sket stor fremgang, idet tallet er faldet fra 48,20 pct. til 20,70 pct. Og den forventede levealder er steget med ca. otte år, skriver Tv2.dk.

Børnefonden og Plan Danmark slår pjalterne sammen

Niels Christian Meyer, bedre kendt som Bubber, er ambassadør for Børnefonden. Han understreger overfor Tv 2, at organisationen ikke trækker sig fra den ene dag til den anden, da man skal se, om »isen holder«. Det er derfor vigtig, at man ikke pludselig stopper betalingen, hvis man har et sponsorbarn, fortæller Bubber.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her