Annonce
Indland

Pensionister vil hellere lære Snapchat og Skype end begynder-it

De danske ældre har mindre brug for begynderkurser i it end før.

Der er mindre brug for begynderkurser i it rundt omkring i landet. De danske ældre er blevet bedre til det basale, og der er derfor større efterspørgsel på mere avancerede seniorkurser. Arkivfoto: Brian Karmark

Seniorkurser i begynder-it er ikke i ligeså høj kurs længere. De ældre er nemlig blevet langt bedre til computere, iPads og netbank.

Det skriver TV2.dk.

Nu bliver mere avancerede kurser som brugen af det sociale medie Snapchat, at lave regnearker i Excel og billedredigering oftere efterspurgt, lyder det fra arrangører af seniorkurserne.

Digital post: En gang fritaget - altid fritaget

Det er bl.a. fordi mange ældre har lært basale færdigheder, og derfor ikke har brug for den grundlæggende introduktion.

»De ældre vil både lære om sikker adfærd på nettet og de sociale medier. Programmer som eksempelvis Skype, hvor som man ældre kan kommunikere med sine børnebørn er populære,« siger Judith Nathan, it-konsulent hos Ældre Sagen til Tv2.

En anden forklaring er, at der er sket en udvikling i brugen af internettet. I 2011 var antallet af danskere over 65 år, der aldrig havde været på internettet, på 430.000. I dag er det tal halveret til 210.000.

I Svendborg ser de lokale kræfter heller ikke længere behov for seniorkurser i begynder-it.

»Begynderstadiet behøver vi ikke mere, for de ældre har i dag fået den første it-undervisning af deres børnebørn,« siger Peter Vej, formand og it-underviser ved Seniorværkstederne.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her