Annonce
Indland

Fakta: Op og ned på Amager Fælled

Der bliver alligevel ikke opført 2.500 boliger på Amager Fælled, har overborgmester Frank Jensen besluttet.

Efter pres fra alt fra politiske allierede, politiske modstandere, lokale, kendisser og en kendiskok har overborgmester Frank Jensen (S) taget planerne om at bygge 2.500 boliger på Amager Fælled af bordet.

På sin Facebook-profil skriver Frank Jensen: - Nu kommer der ikke 2.500 boliger klos op ad Sundby Station. Men vi får bygget dem et andet sted.

Forstå her slagsmålet om naturarealet på Amager.

 • Amager Fælled er et 223 hektar - 2,23 kvadratkilometer - stort naturområde beliggende på Amager mellem Artillerivej og Ørestads Boulevard.
 • Amager Fælled er fredet, det vil sige beskyttet af Naturbeskyttelsesloven.
 • Amager Fælled har en lang historie som del af København og Amager. Ud over at være et naturskønt område, har Amager Fælled været brugt som øvelsesterræn, henrettelsesplads og losseplads.
 • Amager Fælled er beboet af sjældne sommerfuglearter, fuglearter og paddearter. Derudover er der flere sjældne plantearter på Amager Fælled.
 • Ørestad blev i midten af halvfemserne afsat til byggeri ud af Amager Fælled.
 • I 1994 blev det politisk vedtaget, at salg af dele af Amager Fælled skulle sælges for at rejse penge til at opføre metroen.
 • Som del af den plan skulle 18,7 hektar af Amager Fælled ud for Sundby Station nord for Ørestad bebygges med 2000-3000 boliger.
 • Planerne er blevet mødt af store protester fra lokale aktivister og Danmarks Naturfredningsforening, der har samlet over 30.000 underskrifter mod byggeriet.
 • Protesterne mod byggeriet har fået opmærksomhed, da de er ledt an af kendte personer som kokken Nikolaj Kirk, sangerne Anne Dorthe Michelsen, Johan Olsen og Maria Bramsen samt reality-stjernen Linse Kessler.
 • Politisk har SF, Enhedslisten, De Radikale og Alternativet i Københavns Borgerrepræsentation været modstandere af planerne.
 • Onsdag meddelte overborgmester Frank Jensen (S) på Facebook, at planerne er opgivet, og det nu skal undersøges, hvor de 2500 så kan bygges.

Kilder: Københavns Kommune, Miljø- og Fødevareministeriet, Danmarks Naturfredningsforening, Berlingske, Ritzau.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Indland

Socialdemokratiet i balanceakt om udlændinge: »Det er på tide at sige fra«

Socialdemokratiet nægter at slække på integrationen – stik imod grundtanken i efterårets store udlændingepolitiske slagnummer. Derfor er partiet, som har støttet størstedelen af regeringens stramninger de seneste år, imod flere af de forslag, som nu er på bordet. Det store parti er ude i en svær balancegang.
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her