*

Indland

Dronning Margrethe vil ikke kommentere mere på sin mands udtalelser

Den kongelige familie har tidligere oplyst, at den er indforstået med prins Henriks beslutning.

Donning Margrethe og prins Henrik har valgt at holde ferie i ro og mag uden pressens indblanding. Billedet er fra regentparrets sølvbryllupsdag. Arkivfoto: Bo Svane

Traditionen tro tilbringer dronning Margrethe og prins Henrik en del af sommeren på prinsens vinslot Château de Cayx i den sydfranske provinsby Cahors. Herfra har regentparret før i tiden - frem til 2010 - inviteret pressen til pressemøde, men det sker heller ikke i år.

Rettelse

I en tidligere udgave af denne artikel fremgik det, at kommunikationschef Lene Balleby havde bekræftet, at regentparret ikke afholder et traditionsrigt pressemøde på Château de Cayx i år. Hun havde blot udtalt, at dronningen ikke ønskede at kommentere sagen yderligere. Da pressemødet ifølge hoffets presseafdeling ikke har været afholdt siden 2010, er artiklen blevet justeret.

I en sms til Ekstra Bladet har hoffets kommunikationschef, Lene Balleby desuden meddelt, at dronningen ikke har tænkt sig at kommentere mere på den seneste tids udmeldinger fra prins Henrik.

»Dronningen har ingen planer om at kommentere prinsens udtalelser, ud over hvad der allerede er blevet sagt. Nemlig det, at dronningen er indforstået med prinsens beslutning,« lyder meldingen.

JP mener: En dum beslutning af prins Henrik. Men han fortjener også respekt

Dronningen ankom tirsdag aften til vinslottet, samme dag som Se og Hør kunne bringe et interview med prins Henrik, der sagde, at dronningen gjorde ham til »narren«, ikke gav ham »den respekt, som en almindelig kone skal give til sin ægtefælle«, samt at hun skulle vide, at »hvis en mand og kone er gift, så er de lige«.

Prins Henrik til ugeblad: Min kone gør mig til nar

Udtalelserne kommer efter, at prinsen i den forgangne uge meddelte, at han ikke vil begraves sammen med sin hustru ved Roskilde Domkirke, medmindre hun gør ham til »kongegemal«.

Den kongelige familie har oplyst, at den er indforstået med prins Henriks beslutning om ikke at blive begravet ved sin hustrus side.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her