*

Indland

Nye billeder: Så store er de vestjyske ulveunger blevet

Tirsdag blev to hvalpe fotograferet i den vestjyske "ulvezone".

Det er stadig uklart, hvor mange ulvehvalpe der er i Danmark, men i denne uge blev to af dem fanget på kamera.

Billederne blev taget på en skovvej i den vestjyske "ulvezone" af Kim Møller fra Ulfborg, der er en del af netværket Ulvetracking Danmark. Han blev noget paf, da han pludselig stod under 50 meter fra tre ulveunger.

»Jeg kluklo, da jeg tog billedet, for det er første gang, at jeg har set ulve i 4-5 år, og jeg har endda længe arbejdet meget intensivt med at spore ulve,« siger han.

Der var tre hvalpe på vejen. Den ene skyndte sig ind i det høje græs, mens de to andre luntede videre ad skovvejen. Foto: Ulvetracking Danmark

På et tidspunkt vendte begge hvalpe sig med siden til for at kigge på fotografen. Foto: Ulvetracking Danmark

Ulvehvalpene bevægede sig på skovvejen, da fotografen mødte dem. Han fandt derfor straks sit kamera frem. Efter knap et halvt minut luntede ulvene væk og forsvandt i græsset. Foto: Ulvetracking Danmark

Ulvehvalpe er da også både meget sky og meget gode til at camouflere sig, så det var stort for Kim Møller, da han så hvalpene bevæge sig på en skovvej.

Unger fanget på vildtkamera: De første ulve er begyndt at yngle i Danmark

Den ene hvalp forsvandt hurtigt ind i det høje krat, hvor den blev helt væk. De andre to fortsatte på skovvejen, indtil de efter knap et halvt minut forsvandt ind i græsset.

»De er jo fuldstændig camouflerede, når de først er inde i græsset. Som man også kan se på billederne, har de næsten nøjagtig samme farve som græsset, så hvis de står stille, kan man gå lige forbi dem uden at opdage dem,« siger Kim Møller.

Ulvene kan flytte sig 2-3 kilometer på en nat, og ifølge Ulvetracking Danmark har ulvefamilien opholdt sig i det samme område i en periode.

Biolog om ulvehvalpe i Danmark: Det bliver ikke større

Siden 2012 er der blevet set ulve flere steder i landet, primært i Vestjylland. I begyndelsen af juli meddelte Naturstyrelsen, at man havde set de første danske ulveunger på et vildtkamera.

Af hensyn til ulvene, som er fredede, er det praksis, at man ikke melder ud, præcis hvor billederne af ulvene er taget.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her