• For abonnenter

Udsatte indlægges meget oftere end andre

Både når det gælder fysiske og psykiske sygdomme, er socialt udsatte storforbrugere af sundhedsvæsenet. Men de får ikke den rette hjælp, mener Rådet for Socialt Udsatte.

Artiklens øverste billede
Socialt udsatte er storforbrugere af sundhedsvæsenet, både når det gælder fysiske og psykiske sygdomme. Arkivfoto: Tanja Carstens Lund

28 gange oftere end gennemsnittet bliver en socialt udsat mand – en hjemløs f.eks. – indlagt på en psykiatrisk afdeling. Kvinderne er også godt med, for udsatte kvinder ligger 23 gange oftere i en psykiatrisk sygehusseng i forhold til kvinder generelt.

Mange henvender sig for sent, fordi den forebyggende indsats på herberger og væresteder ikke er tilstrækkelig, og når disse mennesker så kommer på skadestuen, fordi det gør for ondt, bliver de kun behandlet for et enkelt problem. Typisk har de jo mange helbredsmæssige problemer.

Ole Kjærgaard, sekretariatschef, Rådet for Socialt Udsatte

I det hele taget er socialt udsatte storforbrugere af sundhedsvæsenet, både når det gælder fysiske og psykiske sygdomme, og det gælder det meste af paletten: De kommer oftere hos den praktiseren

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen