Indland

Politisk flertal vil have bankers gebyrhop frem i lyset

Enhedslisten foreslår, at danske banker giver klar besked om, hvad det koster at bruge VisaDankort i udlandet.

Det skal være helt klart, hvad prisen for at bruge sit VisaDankort i udlandet er.

Det mener et flertal af politikerne i Folketinget, efter at en stribe af landets største banker har hævet gebyret for at bruge betalingskortet i udlandet. Det skriver DR Nyheder.

Både Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Sydbank og Handelsbanken har siden 1. januar hævet valutakurstillægget på VisaDankortet. Det er hævet fra 1,0 procent af købsbeløbet til 1,5 procent i Europa.

Det viser DR Nyheders research. For køb uden for Europa hæver de samme banker prisen fra 1,5 procent til 2,0 procent.

Det er Enhedslisten, som har stillet forslaget om, at bankerne fremover skal give kunderne klar besked om, hvad de samlet har betalt for at bruge deres VisaDankort i udlandet.

Desuden foreslår partiet, at der skal indføres et loft over gebyrerne, ligesom bankerne skal oplyse om valutakurstillægget i den årlige opgørelse over de samlede bankgebyrer.

Der er "simpelthen behov for en ordentlig opstramning", som Pelle Dragsted, erhvervsordfører for Enhedslisten, siger til DR Nyheder.

Og det er både Alternativet, Dansk Folkeparti, SF og Socialdemokratiet enige i.

Finans Danmark, bankernes talerør, er klar til en dialog omkring Enhedslistens forslag.

- Vi synes, det er rigtig fint, at der er åbenhed og gennemsigtighed omkring priserne. Kunderne skal jo nemt kunne gennemskue, hvad de betaler, siger seniorkonsulent Louise Fjord til Ritzau.

- I dag kan kunderne få mange oplysninger fra deres kontoudtog. Men hvis der er et behov for, at oplysningerne er mere destillerede, er det noget, vi meget gerne tager en dialog om, tilføjer hun.

Finans Danmark ser dog helst, at reglerne ændres på EU-niveau - hvis det skal være.

- Vi vil jo gerne have, at det er noget, der skaber ens vilkår for forbrugere og andre på tværs af landegrænser, som netop er tilfældet, når man bruger sit betalingskort i udlandet.

Og det er da heller ikke alle dele af Enhedslistens forslag, som resten af partierne på Christiansborg bakker op om.

Idéen om at sætte loft over gebyrerne og annullere de seneste gebyrstigninger støttes nemlig hverken af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet eller De Radikale.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her