Indland

Konkurrenter vil ikke kopiere Legolands køsystem

Andre danske forlystelsesparker vil ikke indføre fast track-systemet. Men i udlandet er det ganske normalt.

legoland er alene om at have et betalingssytem, som giver en fordel i køerne til forlystelserne, hvis man er villig til at betale op til 600 kroner. Foto: Finn Frandsen/Polfoto

De sociale medier er eksploderet i følelsesmæssige reaktioner, efter en bruger skrev en kritik af Legolands kø-system.

Forlystelsesparken har indført et fast track system, som betyder, at gæster kan købe sig til kortere køer. Det er altså muligt at give op til 600 kroner for at slippe udenom de lange køer og direkte ind til forlystelsen. Men det er ikke en metode, som alle er begejstrede for.

Hvis man eksempelvis vælger at flyve med Norwegian, kan man også købe fast track og komme foran i køen
Per Dam, Administrerende direktør, Fårup Sommerland

»Det gør mig vred ved tanken om, at Legoland, som for mig har samlet Danmark i generationer, nu adskiller og gør forskel på børn«, skriver indlæggets forfatter.

Legolands milliardinvestering er i hænderne på en lille landsby

Kritikken har fået stor opbakning fra forældre, som mener, at systemet er upædagogisk. På den anden side lyder svaret, at metoden også er brugt mange andre steder i samfundet.

Men hvor udbredt er systemet egentlig i de danske forlystelsesparker?

Det lader til, at Legoland står alene med denne form for køtilbud, da flere af landets andre store parker ikke har planer om at indføre systemet.

»Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at vi kommer til at indføre det. Men jeg kender godt fænomenet fra de udenlandske parker, hvor det er udbredt. Det er jo et valg som så meget andet,« siger Per Dam, der er administrerende direktør i Fårup Sommerland.

Han tilføjer, at fast track ordningen er at finde mange andre steder end i forlystelsesparker - også i Danmark.

Større end Tivoli: Ny forlystelsespark kan være på vej til Danmark

»Der er også mange andre steder i hverdagen, hvor det findes. Hvis man eksempelvis vælger at flyve med Norwegian, kan man også købe fast track og komme foran i køen,« siger han.

Han forklarer, at beslutningen om at undgå fast track systemet bunder i parkens mangfoldighed.

»Vores længste køtider er op til tre kvarter, men der er mange attraktioner, hvor det ikke er så lang tid. Vi arbejder i stedet på at udvikle vores kapacitet og mangfoldighed. Vi har fokus på at bringe familier sammen,« siger Per Dam.

Kendt ferieresort spinder guld i de nordjyske klitter

Heller ikke i Tivoli Friheden i Aarhus eller Djurs Sommerland har man betalingssystemet, som giver ekstra fordel til nogle.

»Vi tilbyder det ikke og oplever heller ikke, at vores gæster efterspørger det,« siger Henrik B. Nielsen, som er administrerende direktør i Djurs Sommerland.

Ordningen er ganske udbredt i de udenlandske parker, og især i USA er det almindeligt at nogle har betalt sig til at komme foran i køerne. Legoland er amerikanskejet af Merlin Entertainment og følger derfor den amerikanske metode, selvom det ellers ikke er et dansk fænomen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her