*

Indland

Landets største byer vil ansætte egne læger for at holde borgerne sunde

For få praktiserende læger er baggrunden. Et ubehageligt benspænd, lyder det fra regionerne.

Når patienter i fremtiden sendes hjem fra de højt specialiserede supersygehuse, har de – ud over pleje – også ofte brug for lægelig hjælp og tilsyn, men mange steder i landet er der mangel på praktiserende læger, eller de har allerede så mange patienter, at der er lukket for tilgang.

Jeg ser det som et rendyrket benspænd. Ikke mindst i forhold til små kommuner.
Bent Hansen (S), formand, Danske Regioner

»Vores opgave i kommunerne har ændret sig i de senere år, og det vil blive endnu tydeligere fremover, at vi mangler lægekraft, og det er nødvendigt selv at ansætte læger,« siger rådmand Thomas Krarup (K) fra Aalborg Kommune, der er en del af samarbejdet mellem landets seks største byer.

Seks by-samarbejdets udspil er tænkt som et indspark til regeringen, som har et udspil om det nære sundhedsvæsen på trapperne.

»De praktiserende læger har ganske enkelt ikke mulighed for at hjælpe os tilstrækkeligt, og derfor må vi gå andre veje,« understreger Henning Ravn (V), formand for sundheds- og omsorgsudvalget i Esbjerg.

Hos Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har formand Christian Freitag fuld forståelse for kommunernes bekymring, men han tvivler på en løsning med at ansætte kommunale læger.

»Jeg tror ikke umiddelbart, det er attraktivt at lade sig ansætte i et kommunalt lægejob, hvor man arbejder alene uden mulighed for faglig sparring,« siger han.

Mindre imødekommende er Danske Regioner, som i øjeblikket styrer almen praksis.

»Jeg ser det som et rendyrket benspænd. Ikke mindst i forhold til små kommuner, som i forvejen kæmper med lægemangel,« siger formand Bent Hansen (S).

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) vil ikke forholde sig konkret til forslaget om at ansætte læger, men understreger behovet for bedre sammenhæng.

»Ingen må ende som kastebold,« siger hun.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Lillelund: Vort modersmål er fucking truet

Niels Lillelund
Kommentar: Og sådan har det vistnok altid været, og der er ikke noget at gøre ved det – andet end det, man selv kan gøre.
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her