*

Indland

Råd for socialt udsatte: Katastrofalt at udsatte dropper medicinkøb

Det er katastrofalt, at socialt udsatte ikke har råd til nødvendig medicin, mener Rådet for Socialt Udsatte.

Det er især fattigdomsydelserne, der gør det svært for nogle borgere at betale for deres receptpligtige medicin.

Sådan lyder det fra Rådet for Socialt Udsatte.

- Jeg mener, at især fattigdomsydelserne er en væsentlig årsag til, at kontanthjælpsmodtagere ikke kan betale for deres lægeordinerede medicin.

- Det er ganske enkelt katastrofalt, at vi har nogle udsatte mennesker, der ikke kan få den medicin, de har brug for, siger formand for Rådet for Socialt Udsatte Jann Sjursen.

En rundspørge, som Danmarks Apotekerforening har gennemført blandt landets 214 apotekere, viser, at halvdelen af landets apoteker hver uge oplever, at borgere fravælger eller udskyder deres medicinkøb.

Årsagen er, at de ikke har nok penge på kontoen. Og det overrasker ikke Jann Sjursen.

- Vi har behov for at tilbyde nogle overførselsudgifter til vores udsatte borgere, der svarer til de udgifter, borgere i al almindelighed har.

- Det gælder selvfølgelig især udgifterne til receptpligtig medicin, siger Jann Sjursen.

For de borgere, der er i beskæftigelse, men alligevel har svært ved at finde penge til medicin, mener Jann Sjursen, at der er behov for flere rådgivningstilbud.

- Hvis du ikke kan overskue din økonomi, skal der være nogen, der kan hjælpe dig på rette fod, siger han.

Som reglerne er i dag, skal medicinbrugerne ved begyndelsen af tilskudsåret selv betale de første 950 kroner af regningen på medicin.

Først herefter udløses tilskud til medicin.

Sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) håber, at en ændring af systemet kan afhjælpe problemet.

- Der skal vi sikre, at det kan blive udlignet over et år, så man har det samme tilskud over hele året og ikke står med en førstegangsregning, siger Liselott Blixt.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Lillelund: Vort modersmål er fucking truet

Niels Lillelund
Kommentar: Og sådan har det vistnok altid været, og der er ikke noget at gøre ved det – andet end det, man selv kan gøre.
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere
Nye familier: »Julen er et potentielt minefelt«
Med stigningen i antallet af skilsmisser er der også kommet en stigning i antallet af sammenbragte familier. De forskellige traditioner og høje forventninger kan føre til konflikter, men med de nye familiemedlemmer kommer også muligheden for at gentænke julen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her