Annonce
Indland

Tusinder har søgt om økonomisk hjælp til konfirmationen

Organisationer overvældet over antallet af ansøgere – mange har fået afslag.

Flere tusinde danske familier har i år søgt om økonomisk hjælp til at afholde en konfirmationsfest. Foto: Joachim Adrian/Polfoto

»Hvor mange penge fik du?«

Det spørgsmål forbinder mange med konfirmationen, og ikke mindst den regn af gaver den ofte fører med sig.

For mange familier er penge dog ikke noget, der skal tælles i tusindkronesedler, og det har fået et hidtil uset antal til at søge om økonomisk hjælp til den store dag.

»Vi havde en forventning om 500-750 ansøgere, men ved deadline har vi modtaget lige omkring 1.400 ansøgninger,« siger Klaus Nørlem til Danmarks Radio.

Sådan giver du skilsmissebarnet den bedste konfirmation

Han er generelsekretær i Dansk Folkehjælp, der bl.a. yder økonomisk støtte til trængte danskere i forbindelse med konfirmationen. I år har de hjulpet 144 familier med et gavekort på 2.000 kr., som kan bruges i flere butikker.

Fire af de største organisationer, der uddeler den form for hjælp til trængte familier, har til sammen støttet 467 familier. Det viser en rundringning foretaget af avisen.dk. I alt havde de modtaget 2.118 ansøgere, hvoraf det ikke kan udelukkes, at flere er gengangere.

Foreningerne peger nærmest samstemmigt på kontanthjælpsloftet og 225-reglen som årsagen til det store antal ansøgere. F.eks. angiver Dansk Folkehjælp til avisen.dk, at fire ud af fem ansøgere er på kontanthjælp men knap hver anden er ramt af kontanthjælpsloftet og hver fjerde af 225-reglen.

Flere end ventet rammes af 225-timers-reglen

»Rigtig mange ansøgere skriver om kontanthjælpsloftet og 225-timers reglen som begrundelse for, at de ikke har haft mulighed for at at gøre noget selv,« lyder det fra Camilla Jehner Baake, der som en del af 'Børn og Unges Mærkesager' har uddelt en gratis tre-retters menu til 80 konfirmationsfester.

Ifølge Danmarks Statistik blev 45.372 konfirmeret landet over sidste år; det var det laveste tal i i hvert fald ti år. Antaget at antallet af konfirmander i år lander nogenlunde samme sted, betyder det, at mere end tre pct. af alle familier, der skal fejre konfirmation, søger om økonomisk hjælp alene hos Dansk Folkehjælp.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Derfor kan vi ikke lade være med at tjekke mobilen
Vores hjerner belønner os for at følge med i verden omkring os, og det er en af årsagerne til, at vi ofte ender i "tjekkekarusellen". 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her