Taxaen holdt udenfor og ventede: Kommune sendte kvinde i praktik fem minutter om ugen

En kvinde med rollator og kun én funktionsdygtig arm blev af Næstved Kommune sendt i jobpraktik.

Artiklens øverste billede
Fem minutter én gang om ugen i 10 uger. Så meget - eller lidt - jobpraktik gav Næstved Kommune til en kvinde med rollator og kun én funktionsdygtig arm. Arkivfoto.

Lidt er som bekendt bedre end ingenting. Men måske ikke altid.

Næstved Kommune er kommet i modvind, efter en af kommunens virksomhedskonsulenter har fortalt Sjællandske om en kvinde, som af kommunen blev sendt i jobpraktik fem minutter om ugen i ti uger.

Virksomhedskonsulent Benjamin Nielsen fortæller Sjællandske, at Næstved Kommune sendte kvinden, som havde rollator og ikke kunne bruge sin højre arm, i jobpraktik for at få afklaret, om hun var jobparat.

»Det er svært at tage seriøst,« siger Benjamin Nielsen til Sjællandske.

Han siger, at kvinden fik til opgave at arbejde med at tælle varer op på en hylde. Men da kvinden ikke kunne holde en maskine og samtidig taste ind, måtte en anden holde maskinen for hende. Mens hun arbejdede holdt den af kommunen betalte taxa udenfor og ventede på hende.

»En sådan sag foregår på den måde, at vi sammen med borgeren og en eventuel bisidder beslutter, hvor meget den enkelte borger kan overkomme. I nogle få tilfælde mener borger og bisidder ikke, at vedkommende kan magte ret meget,« siger Torben Bahn Petersen, centerchef for Center for Arbejdsmarked i Næstved, til Jyllands-Posten. Han kan ikke udtale sig mere konkret om den enkelte sag.

»Hvis en borger for eksempel skal have førtidspension, så er det ikke nok, at vi kan sandsynliggøre, at borgeren ikke kan arbejde. Vi skal kunne dokumentere det. Og så kan sådan en situation opstå,« siger han.

Historien har affødt en del politiske reaktioner, heriblandt fra De Radikales Sofie Carsten Nielsen, som vil bringe sagen op for beskæftigelsesministeren.

»Det virker helt absurd,« skriver hun på Twitter.

Heller ikke Socialdemokraternes Pernille Rosenkrantz-Teil er imponeret over Næstved Kommune.

»Det er ikke strafbart at slå hjernen til! Hvor er det dog en tåbelig måde at genere en stærk handicappet borger på,« skriver hun på Facebook.

En facebook-bruger ved navn Jakob Kristiansen påpeger i kommentarfeltet til Pernille Rosenkrantz-Theil, at det var Socialdemokraternes nuværende formand, Mette Frederiksen, der var beskæftigelsesminister, da den gældende lovgivning blev indført. Til det svarer Pernille Rosenkrantz-Theil:

»Ingen havde forestillet sig, at nogen kunne finde på at arbejdsprøve en borger i fem minutter om ugen. Selvfølgelig skal det ikke være muligt!«

Sjællandske skriver, at formand for beskæftigelsesudvalget i Næstved Kommune, Anette Brix (K), nu vil have undersøgt sagen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.