Annonce
Indland

Zornig om Karina Pedersen: »Hun tigger også selv«

I debatten om velfærdssamfundet mellem Lisbeth Zornig og Karina Pedersen er deres private mellemværende også i spil

Lisbeth Zornig går kraftigt i rette med Karina Pedersen, som anklager velfærdsstaten for at fastholde socialt udsatte i elendig. Foto: Linda Johansen

Luk for pengekassen til underklassen.

Det er budskabet fra Karina Pedersen, som selv er vokset op i en socialt belastet familie og i en bog hudfletter velfærdssamfundet og beskylder de mange støtteordninger for at fastholde udsatte i nød og elendighed.

Det synspunkt møder i høj grad modstand fra Lisbeth Zornig, der har samme sociale baggrund, men den modsatte konklusion: Velfærdssamfundet er forudsætningen for at flytte mennesker fra udsigtsløse forhold til det bedre.

Bittert slagsmål fra samfundets skyggeside: »Alle sociale indsatser i velfærdsstaten er humbug for milliarder«

I kampens hede i debatten på Facebook angriber Zornig sin modstanders synspunkter og anfører samtidig, at Karina Pedersen »også selv tigger«. Her henviser Lisbeth Zornig til, at hun har lånt Karina Pedersen penge.

»Jeg plejer at beskytte de mennesker, jeg støtter og hjælper, men gør en undtagelse i dette tilfælde, fordi Karina Pedersen så bastant fremfører, at man bare skal lukke for pengekassen til dem, der i forvejen ikke har noget. Det er jeg dybt, dybt uenig i, og jeg mener, det hører med til billedet, at Karina også har fået hjælp undervejs,« siger hun.

Hun ønsker ikke at oplyse beløbet, men siger, at hun har givet Karina Pedersen penge i flere omgange og også har et gældsbrev, som dokumenterer lånet.

Zornig: Ofre søger et undskyld og ikke penge fra en fond

»Egentlig har jeg afskrevet lånet, så fuck de penge.  Men lige i denne debat mener jeg faktisk, det er relevant at bringe frem,« siger Lisbeth Zornig.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Karina Pedersen, men i et svar til Lisbeth Zornig på Facebook bekræfter hun lånet og argumenterer med, at hun havde et sygt barn og var ved at blive sat ud af sin lejlighed.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Debat: Der var engang et yndigt land … hvor blev det af?

Tina Di Caterino
Jeg græmmes over mange danskeres åbenlyse intolerance over borgere med anden etnisk baggrund.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her