OVERBLIK: Skats mange skandalesager gennem årene

Skat skal tilføres milliarder af kroner for at rette op på de mange skandalesager gennem årene.

Skat har i løbet af årene været plaget af en række skandaler. Derfor vil regeringen tilføre en milliardindsprøjtning til Skat for at rette op.

Læs her om nogle af Skats møgsager:

* Skrottet it-system

Skat stopper i begyndelsen af september 2015 den automatiserede inddrivelse af gæld via it-systemet EFI (Et Fælles Inddrivelsessystem).

EFI har tilsyneladende både glemt at opkræve gæld og opkrævet gæld, som var forældet. EFI rummer så mange fejl, at en rapport anbefaler helt at skrotte det milliarddyre system.

* Skatteydernes gæld

EFI's kollaps har medført, at Skat inddriver danskernes gæld til det offentlige delvis manuelt, indtil man har fundet en anden løsning. Det har fået gælden til at eksplodere til 85 milliarder kroner.

Skyldnere kan ikke længere få faste afdragsordninger, sagsbehandlingstiden trækker ud langt over det rimelige, og det er stort set umuligt at få tilsendt opgørelser over borgernes skattegæld. Det siger advokater, revisorer og gældsrådgivere ifølge Berlingske.

* Udbytteskat

Skat anmelder i slutningen af august 2015 skattesnyd for omkring 6,2 milliarder kroner til Bagmandspolitiet. Svindlen skal være sket i forbindelse med udbetaling af aktieudbytter. Siden er beløbet opgraderet til 9,1 milliarder kroner.

* Ejendomsvurderinger

Ifølge Rigsrevisionen stemmer Skats vurdering af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke overens med de priser, som husene blev handlet til.

Rigsrevisionen kritiserer, at Skatteministeriet har været vidende om problemer med ejendomsvurderingerne siden 2007 uden at gribe ind.

De fejlbehæftede ejendomsvurderinger ventes at løbe op i omkring fem milliarder kroner, når boligejere i 2019 skal kompenseres for at have betalt for meget i ejendomsskat.

* Forvaltning

I midten af september 2015 revser Folketingets statsrevisorer for syvende år i træk Skat. Forvaltningen sejler stadig, lyder konklusionen. Kritikken går især på, at Skat ikke kan inddrive offentlige restancer.

Statsrevisorerne peger blandt andet på Skats problemer med det digitale inddrivelsessystem EFI. De gentager også bekymringen for, om Skatteministeriet har styr på ejendomsvurderingerne.

Kilder: Skat, Berlingske, Politiken.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.