Indland

Eks-chef: Jeg har ikke puttet med viden om færgebrand

Tidligere chef for opklaringsenhed støtter teori om, at besætningsmedlemmer stod bag Scandinavian Star-brand.

Endnu en tidligere embedsmand fra Søfartsstyrelsen bakker op om tidligere skibsinspektør Flemming Thue Jensens formodning om, at besætningsmedlemmer stod bag branden på færgen Scandinavian Star.

Tidligere chef for Søfartsstyrelsens opklaringsenhed Knud Skaareberg Eriksen siger, at han på et møde med norsk politi pegede på besætningsmedlemmer som de skyldige.

Han siger, at han ikke har puttet med sin viden.

- Jeg har ikke skjult det for nogen. Jeg har sagt det til både højre og venstre, siger Knud Skaareberg Eriksen til Ritzau.

Han var chef for Søfartsstyrelsens opklaringsenhed i 1990, da branden fandt sted og kostede 159 mennesker livet.

I efteråret 1990 mødtes han med norsk politi, og her oplyste han navnene på fire besætningsmedlemmer, som kunne være mulige gerningsmænd.

Derefter hørte han ikke mere fra norsk politi.

- Det var skuffende, at politiet ikke gjorde mere ved sagen. Jeg har aldrig set noget referat af vores møde, selv om jeg bad om det, siger den nu forhenværende embedsmand, som gik på pension for ti år siden.

En dansk chaufførmedhjælper, der var blandt passagererne på skibet, blev af norsk politi udpeget som den sandsynlige gerningsmand. Blandt andet på baggrund af, at han tidligere var dømt for brandstiftelse.

Men ifølge Knud Skaareberg Eriksen kunne det ikke være danskeren, som stod bag branden.

- Scandinavian Star var bygget som et ikke-brandbart skib, og det er ikke så nemt lige at brænde sådan et skib af. Der skal omtanke og viden til, hvis man virkelig vil brænde det af, siger Knud Skaareberg Eriksen.

På spørgsmålet om, hvorfor han vælger at gå i medierne med sin forklaring nu, siger han:

- Det er, fordi jeg har gået og ærgret mig over, at norsk politi ikke kunne tage sig sammen. Det er jo dem, der skal finde pyromanen.

Flemming Thue Jensen har afvist at mødes med norsk politi, da han ikke længere har tillid til dem.

Knud Skaareberg Eriksen er derimod klar til at give sin version af sagen, hvis han bliver spurgt.

- Ja, hvis de vil snakke med mig, mødes jeg gerne med dem, siger han.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her