Annonce
Indland

Flere hundrede gymnasieelever taget i snyd til eksamen

143 gymnasieelever blev sidste år bortvist fra eksamen pga. snyd. Det viser et notat fra Undervisningsministeriet.

143 elever blev bortvist pga. snyd til en eksamen. Foto: Martin Lehmann

Plagiat, brug af oversættelsesprogrammer og kommunikation via internettet.

Det er nogle af årsagerne til de i alt 329 formodninger om snyd, som landets gymnasier har registreret ved eksamener i løbet af det sidste år.

Det viser et notat om omfanget af snyd på gymnasierne, som Undervisningsministeriet har lavet, efter både lærere og institutioner overfor ministeriet har udtrykt »stigende bekymring for omfanget af snyd ved prøverne i gymnasiet.«

I 143 tilfælde har gymnasierne bortvist en elev pga. snyd til eksamen - i langt de fleste tilfælde er det sket til en skriftlig eksamen.

Antallet af formodninger om snyd og bortvisninger skal ses i sammenhæng med, at der i perioden er afhold i alt 550.000 skriftlige og mundtlige prøver.

»For nogle skoler er snyd et reelt problem, og jeg modtager løbende henvendelser fra lærere og institutioner, der er bekymrede over omfanget af snyd i den daglige undervisning og ved prøverne. Det er en bekymring, jeg tager alvorligt, og jeg vil derfor i den kommende tid i dialog med sektoren igangsætte en række initiativer, der skal være med til at bekæmpe snyd i de gymnasiale uddannelser,« skriver undervisningsminister Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen blev gennemført som en spørgeskemaundersøgelse og omfattede de skriftlige og mundtlige prøver i prøveterminerne maj/juni 2014, august 2014 og december/januar 2015.

Ministeriet har igangsat en tilsvarende undersøgelse af snyd i forbindelse med studieretningsprojektet (SRP) og større skriftlig opgave (SSO) i de gymnasiale uddannelser.

I følge notatet har gymnasierne registreret 135 tilfælde af snyd i form af brug af programmer, f.eks. oversættelsesprogrammer. 86 tilfælde af plagiat, 60 tilfælde af kommunikation via internettet, og 63 tilfælde af brug af materialer via internettet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Medierne er for ærbødige over for EU-systemet

Ikke mindst tilhængere af EU bør betragte systemet – herunder Jean-Claude Juncker – både kritisk og årvågent.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her