Støjberg går i rette med arbejdsløs muslimsk tandlæge

En muslimsk mand, som har fået en klage afvist af Ligebehandlingsnævnet, møder ikke stor sympati.

Artiklens øverste billede
Integrationsminister Inger Støjberg (V) mener, at den pågældende tandlæge bør "tage sig sammen og blive en del af Danmark".

Står man til rådighed for arbejdsmarkedet, hvis man ikke vil arbejde med kvinder, som ikke er tildækkede, hvis man ikke vil tage rengøringsjob, og hvis man ikke vil arbejde med spiritus eller svinekød?

Nej, mener jobcentret i Københavns Kommune, og derfor har kommunen trukket en muslimsk tandlægeuddannet mand i kontanthjælp i en sag, som har fået integrationsminister Inger Støjberg (V) op i det røde felt.

Manden havde, inden kommunen besluttede sig for at bruge økonomiske sanktioner, klaget over sin sagsbehandler, som han mente opførte sig racistisk.

Jeg vil søge stilling, Jeg er glad og aktiv især med min mandlige kolleger og dækket, Jeg er godt til at sælge og ordne varer, undtagen alkohol, citrater, svinkød og kød som ikke slagtede i følge religiøse regler som jeg kan ikke deltage i på grund af religiøse aarsager.

ordlyd i en af mandens ansøgninger

Ligebehandlingsnævnet bl.a. bedt manden om at søge arbejde i supermarkeder og rengøringsfirmaer, men manden ønskede af kulturelle årsager ikke at arbejde som rengøringsassistent, og i en ansøgning til et supermarked havde han anført, at han ikke vil håndtere visse varegrupper - f.eks. alkohol og ikke-halalslagtet kød.

Da kommunen besluttede sig for at trække manden i kontanthjælp, klagede han til Ligebehandlingsnævnet over jobcentret, fordi han ikke mente, at sagsbehandleren "respekterede hans religion og kultur".

Integrationsminister Inger Støjberg har ikke meget til overs for mandens klage og siger til Ekstra Bladet, at han bør "blive en del af Danmark" eller bosætte sig i et andet land.

"Han skal i hvert fald ikke være her i den tro, at han kan pådutte os at leve efter Koranen. Hvis jeg flytter til Islamabad i Pakistan, forventer jeg heller ikke, at alt er som i Rødovre," siger ministeren.

Også Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) er vred over mandens opførsel og tager afstand fra, at han ikke ønsker at arbejde sammen med kvinder.

"Han misbruger systemet og trækker racismekortet i sine bestræbelser på ikke at komme i job," siger hun til Ekstra Bladet.

Manden er arbejdsløs, fordi hans tandlægeuddannelse ikke er godkendt i Danmark, og derfor kan han ikke få sin autorisation, før han har fået godkendt sin uddannelse og gennemført de obligatoriske prøver fra Sundhedsstyrelsen. Noget, han heller ikke mener, at jobcentret har hjulpet ham tilstrækkeligt med.

Ligebehandlingsnævnet, som er et uafhængigt nævn, der træffer afgørelse i sager om forskelsbehandling, har afvist mandens klage og støtter jobcentret i, at sagsbehandleren ikke har optrådt racistisk.

"Der er ikke nogen oplysninger i sagen, der underbygger, at indklagede i øvrigt har behandlet klager anderledes, end de ville behandle andre ledige," skriver nævnet i sin afgørelse.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.