Nu kan kræftramt dansk otte-årig komme til behandling i USA

En crowdfunding på Facebook har skaffet over 900.00 til kræftramt otte-årig på under en uge.

Artiklens øverste billede
Otte-årige Magnus Andersen Eid er blevet ramt af en kræftsygdom, danske eksperter har givet ham 0 pct. chance for at overleve. Nu har en indsamling på Facebook givet familien mulighed for at rejse til USA for at modtage alternativ behandling.

På seks dage er det lykkedes familien til den kræftramte Magnus Andersen Eid at samle over 900.000 kroner ind til behandling af den 8-årige dreng.

Dermed kan den kræftramte dreng nu rejse til USA for at modtage behandling for den aggressive ondartede svulst i hjernen, som danske eksperter har givet ham 0 pct. chance for at overleve.

"Vi startede indsamlingen fredag over middag, og siden har vi samlet 900.000 kroner ind. Det udviklede sig særligt tirsdag, hvor vi indsamlede over 600.00 kroner," siger Magnus' farmor Inger Braae.

Farmoren fortæller, at målet især er blevet nået af mange alsidige donationer på Facebook-siden, der har over 26.000 medlemmer.

"Jeg vil tro, at 95 pct. af donationerne er omkring 20, 50 og 100 kroner. Jeg kan se, at der er over 11.000 forskellige donationer. Det er helt fantastisk. På et tidspunkt var der en, der skrev, om man kunne undvære 20 kroner til Magnus. Det indsamlede 200.000 kroner på fire timer," siger Inger Braae.

Forældrene havde som mål at samle 800.000 kroner ind, da det er det beløb, som familien mindst skal betale for at kunne sende Magnus til behandling på Burzynski Clinic i Houston.

Den amerikanske klinik tilbyder en alternativ behandling af kræftsygdommen og anslår, at 30 pct. overlever med deres behandling.

I Danmark kan Rigshospitalet ifølge forældrene kun tilbyde livsforlængende strålebehandling.

"Vi troede, at vi skulle samle ind i ugevis, men folk bliver ved med at give. Det har overrumplet os," siger Inger Braae, der siger, at familien nu satser på at komme til USA hurtigst muligt.

"Som det ser ud nu, skal Magnus have en MR-scanning og et dræn opereret ind for at kunne klare flyveturen. Det venter vi lidt på," siger Inger Braae.

Indtil videre fortsætter donationer på Facebook-siden Fighting for Magnus (MIV).

"Vi er bare lykkelige for, at vi kunne nå over 800.000 kroner. Men den samlede udgift til behandlingen kommer an på, hvor lang tid han skal behandles i USA," siger Inger Braa, der nævner, at det koster omkring 10.000 dollars om måneden at være indlagt på klinikken i USA.

Overskuddet fra donationerne bliver givet videre, når Magnus er færdig med hele behandlingen i USA.

"Vores indsamling er anerkendt på Indsamlingsnævnets hjemmeside, og der har vi skrevet, at overskuddet går til et andet kræftsygt barn eller kræftforskning. Så ingen penge bliver spildt," siger Magnus' farmor.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.