• Opdateret 30/04/2014 kl. 21:50

Se og Hør-skandale breder sig til Billed-Bladet

To tidligere Se og Hør-ansatte er nu blevet sendt hjem fra Billed-Bladet i sag om kreditkortkilde.

Først blev syv medarbejdere hos ugebladet Se og Hør med øjeblikkelig virkning sendt hjem fra arbejde med fuld løn – foreløbig på ubestemt tid.

Og nu er to ansatte på Billed Bladet ligeledes blevet bedt om at blive hjemme fra arbejde, fordi de begge muligvis er involveret i sagen om Se og Hørs kreditkortkilde.

Det oplyser Billed-Bladets chefredaktør, Annemette Krakau, onsdag aften i en sms-besked til avisen BT.

”Jeg kan bekræfte, at [de] har fået fri, indtil der er lys over sagen. I lighed med Se og Hør har vi brug for ro. Men jeg håber virkelig, at de snart er tilbage,” siger chefredaktøren til avisen.

Forbindelse til kreditkortkilde

Hos Se og Hør har tre e-mails sat navngivne medarbejdere – fem journalister og to fotografer - i forbindelse med den omdiskuterede kreditkortkilde.

Chefredaktør Niels Pinborg på Se og Hør meddelte tidligere på aftenen, at de tre e-mails i sig selv ikke er fældende beviser. Men de er alligevel nok til, at han har sendt de pågældende medarbejdere hjem.

”At deres navne står på en mail er i mine øjne ingenlunde automatisk ensbetydende med, at man har gjort noget galt, og at man er involveret i sagen om den påståede ulovlige kilde. Men jeg anerkender, at det giver støj på et tidspunkt, hvor vi har brug for ro,” skrev han i en sms til Jyllands-Posten.

Chefredaktøren har ikke ønsket at svare på uddybende spørgsmål.

Bogbeskyldninger

Tirsdag aften forlod politisk kommentator Henrik Qvortrup TV2 efter afsløringen af mulig Se og Hør-overvågning og misbrug af kendtes kreditkortdata, mens Qvortrup var chefredaktør på Se og Hør.

Og på Ekstra Bladet blev Lise Bondesen, redaktionschef på avisen og tidligere ledende medarbejder hos Se og Hør, ligeledes sendt "på ferie" i forbindelse med skandalesagen.

Beskyldningerne om Se og Hørs køb af kreditoplysninger kom oprindeligt frem i romanen ”Livet, det forbandende” af den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen.

Vidtrækkende konsekvenser

I bogen beskriver han, hvordan et ugeblad har en fast aftale med en it-specialist med adgang til data om kendte danskeres kreditkort.

Netop Lise Bondesen bliver i romanen beskyldt for at have været fuldt vidende om den systematiske overvågning af kendte og kongeliges kreditkort, som angiveligt foregik på Se og Hør fra 2008 til 2012.

Sagen har ikke kun betydning for Se og Hør, den danske medieverden og de kendte - men også for hele  sikkerheden omkring dankortsystemet, som i dag varetages af Nets.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.