Annonce
Indland

Muslimske piger udnyttes til sex

Indvandrerdrenge udsætter indvandrerpiger for voldtægt og udnytter pigernes frygt for at blive udstillet, siger socialarbejdere. Pigerne frygter også reaktionen fra deres forældre.

Unge indvandrerpiger bliver udsat for voldtægt og andre seksuelle overgreb fra indvandrerdrenge og -mænd, der truer dem til tavshed ved at sige, at pigerne vil bringe skam over deres familie, fordi de frivilligt er mødtes med drengen eller manden.

Socialformidler Birgitte Karlsson, der leder et dagtilbud for unge med indvandrerbaggrund i Høje Taastrup, har i en periode på tre måneder mødt ca. 15 indvandrerpiger, som har været udsat for voldtægt eller andre seksuelle overgreb fra indvandrerdrenge.

»Ofte har pigerne chattet med drengene på internettet, hvorefter de har aftalt at mødes. Men drengene har i disse tilfælde misbrugt pigerne og har efterladt dem med trusler om, at de ville fortælle pigernes forældre, at pigerne selv indvilgede i at have sex med dem. Og i nogle indvandrerfamilier er det at have sex før ægteskabet det værste, en pige kan gøre. Derfor tør pigerne ikke fortælle om overgrebet,« siger Birgitte Karlsson.

Sygeplejerske Kristina Aamand har i tre år arbejdet med seksuelt misbrugte indvandrerpiger på Center for Voldtægtsofre på Rigshospitalet. Hun har i dag en privat rådgivning, Ny mødom, hvor hun hver måned støder på en eller flere indvandrerpiger, der har været udsat for seksuelle overgreb fra indvandrerdrenge. Hun kommer selv fra en muslimsk familie:

»Som muslimsk indvandrerpige bliver man opdraget til, at hvis man har sex før ægteskabet, bliver man straffet af Allah. Sex før ægteskabet er ifølge islam den største skam. Der er nogle af drengene, der bruger dette æresbegreb mod pigerne, for pigerne vil blive betragtet som de skyldige.«

Et større problem


Ifølge Kristina Aamand er det forbud om sex før ægteskabet, som almindelige indvandrerpiger er udsat for, et større integrationsproblem end enkeltstående, dramatiske tilfælde af såkaldte æresdrab og tvangsægteskaber.

»Hvis en indvandrerpige ikke kan bestemme over sin egen krop, er det faktisk lidt lige meget, om hun bliver tandlæge. Integreret i Danmark er hun i så tilfælde ikke,« siger Kristina Aamand.

Hun efterlyser akut hjælp og rådgivning til indvandrerpigerne samt forebyggende seksualundervisning om personlige grænser. Desuden mener hun, at det er nødvendigt med et opgør med æresbegreber og holdningen til sex før ægteskabet i indvandrerfamilierne:

»Men det opgør skal komme fra de unge selv.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her