Annonce
Indland

Til Jerusalem i maj

Sangerinden står bag disken på en cafe i Ribe, sangeren er kåret som Danmarks mest sexede fyr og komponisten spiller keyboards hos Dr. Hook.

En kort karakteristik af holdet bag den romantiske og melodiøse duet "Denne gang", der sunget af duoen Michael Teschl og Trine Jepsen, lørdag aften i overlegen stil vandt det danske Melodi Grand Prix 99.

Den nye, unge jyske Grand Prix-duo vandt med højst opnåeligt maksimum på i alt 60 point, og kun eks-folketingspolitikeren Jacob Haugaard, der ellers er Danmarksmester i personlige stemmer, kunne med sin Euro-sang og 44 point næsten true vinderne.

»Den pige kan synge røven ud på de fleste andre sangerinder. Hun er fantastisk at synge med, og vi kommer til at høre meget mere til hende,« fastslår Michael Teschl begejstret om sin sangpartner, Trine Jepsen.

Sangeren

Han er med 2 CD'er og adskillige TV-shows på bagen scenevant, og ryster ikke på stemmen ved udsigten til at skulle repræsentere Danmark ved det internationale Melodi Grand Prix i Jerusalem lørdag 29. maj.

Michael Teschl blev kendt i en større offentlighed, da han for fem år siden blev kåret som Danmarks flotteste og mest sexede fyr i TV3's "Man O' Man"-show.

»Jeg er glad for, at det nu er min sang jeg vinder med - det betyder meget for mig - nu jeg nærmer mig de 30 år,« siger Michael, lægesøn fra Nykøbing Mors med nuværende bopæl i Århus.

»Der bliver jeg boende - jeg har lovet mine venner, at musikken skal tilbage til Århus, som dengang byen havde alle de gode danske musiknavne,« lover Michael Teschl.

Sangerinden

21-årige Trine Jepsen - smilende og med eksotisk rastafarihår - virker midt i et frenetisk Grand Prix-kaos med blitzende fotografer og nærgående journalister oprigtig forbløffet - og meget, meget lykkelig - over at hun skal til Jerusalem.

»Det er endnu ikke gået op for mig at vi vandt. Michael er dejlig at synge med - og rigtig sød og sjov at være sammen med,« siger Trine, der er opvokset i Holsted og nu bor i Ribe. Hun når at synge ved Grand Prix'et i Israel, inden hun sommeren over skal bestyre cafeèn på Hotel Dagmar i Ribe. Trine er fuldbefaren i servicefag med erfaring fra bl.a McDonald's i Vejen og sommerjob i Legoland.

Komponisten

Ingen vindersang uden en komponist - og "Denne gang" lykkedes det for Ebbe Ravn fra Lundgaard Studie i Vejen, i tredje forsøg, at vinde et dansk Melodi Grand Prix.

»Jeg tænker ikke på Grand Prix'et som en bestemt genre, når jeg komponerer - men jager selvfølgelig et hit,« siger Ebbe Ravn, der også spiller keyboard, og i de sidste par år bl.a. har stået bag tangenterne i amerikanske Dr. Hook på deres europæiske turneer - og "Sylvias Mother" er stadig på repertoiret.

Jacob Haugaard

Eks-MF'er Jacob Haugaard blev nummer to med sin folkeligt, fængende politiske "3xEuro"-slagsang, der næppe kan fænge internationalt - men risikoen for at sangen bliver en landeplage herhjemme er overhængende.:

»Hvad sku' Margrethe ha' på hovedet

Hvis kronen forsvandt

.. Euro'en kommer

vi stemmer til sommer

Hva' koster det ?«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Viden
Professor advarer: "Big Data" kan føre til forkerte behandlinger
Mere sundhedsdata har et kæmpe potentiale for behandlinger. Men udviklingen kan paradoksalt nok øge mængden af fejldiagnosticeringer, advarer statistiker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her