Nu er 23.000 personer konstateret smittede med omikron

I Danmark stiger smitten med coronavarianten omikron, og siden søndag er 4.285 personer konstateret smittede.

Artiklens øverste billede
Illustration: LO/RK

Det samlede antal smittede med coronavarianten omikron er mandag steget til 23.038 i Danmark. Det viser en rapport fra Statens Serum Institut (SSI).

Tallet viser, at der er konstateret 4285 flere tilfælde af omikronsmitte siden opgørelsen søndag.

Rapporten viser videre, at 15. december udgjorde omikron 44,1 procent af alle bekræftede tilfælde af coronasmitte i Danmark den dag.

Det er fortsat i Region Hovedstaden, at omikron har spredt sig mest. I seneste uge stod omikron for 49,2 procent af de bekræftede coronatilfælde i regionen. Modsat udgjorde omikron 18,3 procent af coronatilfældene i Region Syddanmark.

Mandag var 35 personer indlagt med omikron på landets sygehuser, mens op til fem var på intensivafdeling.

Omikron har spredt sig i Danmark, siden det i slutningen af november blevet registreret første gang hos rejsende fra Sydafrika.

Data tyder på, at den smitter mere end andre coronavarianter.

I disse uger er omikronvarianten årsag til, at myndighederne har anbefalet at genindføre flere restriktioner mod coronavirus.

De seneste restriktioner, der er trådt i kraft søndag, betyder blandt andet, at visse erhverv skal holde lukket. Det gælder for eksempel biografer, spillesteder og museer. Og at serveringssteder skal justere åbningstider.

Tallene for omikronvarianten indgår som en del af den daglige opgørelse over samlede antal coronatilfælde i Danmark.

Mandag var der 10.439 nye coronatilfælde i alt i Danmark. Ud af dem var 357 af smittetilfældene reinfektioner - altså personer, der er testet positive, mindst 60 dage efter at de sidst afleverede en coronapositiv prøve.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen