Ægtepar rejste med bus fra Frederikshavn til Bornholm og tilbage – begge var smittet med coronavirus

Ægteparret rejste med bus fra Frederikshavn til Bornholm. Da de kom hjem testede de positiv for coronavirus.

Artiklens øverste billede
Ægteparret opdage, da de kom hjem fra busrejsen til Bornholm, at de begge var smittet med coronavirus. Arkivfoto: Morten Langkilde

Et nordjysk ægtepar havde mere end glade ferieminder med tilbage fra en busrejse til Bornholm. Efter hjemkomst testede begge personer nemlig positiv for coronavirus. Det skriver Nordjyske.

Ægteparret rejste fra Frederikshavn til solskinsøen og tilbage igen med busselskabet Nilles. Efter hjemkomst fredag den 19. juni viste det sig, at de begge var smittede. Det bekræfter direktør i busselskabet Miriam Bisgaard Christiansen.

»De kontaktede os på vagttelefonen i tirsdags, og vi kontaktede efterfølgende samtlige gæster, som vi bad om at blive testet. Udover samtlige deltagere på turen har vi har været alt igennem: spisesteder, chaufføren, overnatningsstedet – alle med tilknytning til bussen,« fortæller hun til mediet og oplyser, at man er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det oplyses ikke, hvorvidt ægteparret var smittet med coronavirus allerede inden afgangen til Bornholm. Ifølge Nordjyskes oplysninger er yderligere to personer, der var med på rejsen, nu smittet med virussen.

Selvom skolernes sommerferie kun lige er begyndt, er det ikke første gang denne sommer, at feriegæster forbindes har haft coronavirus med i feriekufferten.

Den 20. juni kom det frem, at en kvindelig gæst i feriecentret Lalandia i Rødby på Lolland testede positiv for virus dagen efter, at hun var kommet hjem fra en miniferie i feriecentret.

Det skabte postyr, da Lalandia efterfølgende afviste at kontakte de omkring 300 gæster, der havde ferieret samtidig med kvinden. Efterfølgende oplyste Lalandia dog på deres Facebook-side, at en af deres gæster var smittet med virussen.

»Vi har været i kontakt med gæsten for at finde ud af, hvilke områder hun har besøgt, samt om hun har været i tæt kontakt med andre gæster eller medarbejdere. Gennem denne smitteopsporing har vi fundet frem til de gæster og medarbejdere, som gæsten har været i kontakt med. Vi har kontaktet de pågældende - og baseret på denne aktive smitteopsporing, har vi valgt ikke at skrive ud til alle gæsterne,« skrev de dengang om processen, der bl.a. betød, at to medarbejdere blev sendt hjem.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Netop beslutningen om ikke at informere gæsterne blev kritiseret af virolog ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet, Allan Randrup Thomsen, selvom Lalandia havde fulgt de gældende retningslinjer på området.

»Jeg vil mene, at de har deres ryg fri formelt set. Men principielt set burde de have adviseret alle, der har været der i den pågældende periode. Jeg vil i hvert fald sige, at de meget aktiv bør gøre det, hvis det viser sig, at de to medarbejdere, der er sendt hjem, er smittet, og der dermed er sket smittespredning,« vurderer Allan Randrup og fastslår, at Lalandia »burde have ageret anderledes.«

Lalandia afviste dengang at kommentere sagen yderligere.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.