Annonce
Indland

Dyrenes Beskyttelse: Minimal kontrol gør vanrøgt muligt

Sager om vanrøgt af dyr vokser sig store - blandt andet på grund af manglende kontrol, mener organisation.

Dyrenes Beskyttelse er umiddelbart "meget tilfredse" med den dom, som Retten i Randers fredag har afsagt i en sag om vanrøgt af hunde.

Her er en 71-årig kvinde blevet idømt et års betinget fængsel. Samtidig er hun blevet frakendt retten til at have med dyr at gøre i ti år.

- Det er en hård dom i forhold til tidligere domme i den slags sager, siger dyreværnschef og dyrlæge Yvonne Johansen fra Dyrenes Beskyttelse.

Den dømte kvinde var tiltalt for vanrøgt af 61 hunde. 16 af hundene blev fundet døde ved hendes landejendom i Gjerlev ved Randers. En efterfølgende obduktion har vist, at dyrene blev aflivet ved skud og slag mod hovederne.

Det var groft uforsvarligt og havde karakter af mishandling, har Det Veterinære Sundhedsråd slået fast i forbindelse med sagen.

Hos Dyrenes Beskyttelse peger man på, at der er for ringe kontrol med private hundeopdrættere. Det er ifølge organisationen en af årsagerne til, at der opstår omfattende sager om vanrøgt af dyr.

- De her mennesker formår at gå under radaren. De bliver ikke registreret efter den gældende lovgivning som erhvervsmæssige hundeopdræt.

- Der bliver ikke ført tilsyn med, hvor mange hvalpe der bliver solgt og går ind og ud af de forskellige adresser og hos de forskellige sælgere.

- Det er ikke altid, at hvalpekøbere er opmærksomme på de her problematikker og har sat sig ordentligt ind i, hvor det er hensigtsmæssigt at købe en hvalp, siger Yvonne Johansen.

En del købere kan være tiltrukket af, at hundehvalpe ofte er billigere hos ikkeregistrerede opdrættere, sammenlignet med opdrættere, der er godkendt af en kennelklub, forklarer dyreværnschefen.

I forbindelse med sagen fra Randers fandt Det Veterinære Sundhedsråd, at hundeholdet hos den 71-årige kvinde generelt var uacceptabelt.

Dyrene havde ikke adgang til tilstrækkeligt vand og foder og blev ikke motioneret, har rådet konstateret.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her