Annonce
Indland

Færre regler skal gøre beskæftigelsesindsatsen bedre

En ny, bred politisk aftale forsøger at afbureaukratisere beskæftigelsesindsatsen med nyt benchmarking-system.

- Min ambition har været at sætte mennesket før systemet, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om aftalen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

For mange og for besværlige regler spænder ben for beskæftigelsesindsatsen, som den foregår i dag.

Derfor har en bred kreds af partier indgået en aftale, som skal forenkle arbejdet med at få ledige i arbejdet.

Aftalen er præsenteret torsdag formiddag og er indgået af regeringen - med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i spidsen - og Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

- Min ambition har været at sætte mennesket før systemet, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om aftalen.

Eksempelvis gør aftalen op med en udskældt regel. Har den ledige et job på hånden, skal man ikke længere søge job de sidste seks uger, før man begynder i et nyt job.

Desuden stilles der kun ét krav til aktivering inden for de første seks måneders ledighed. Herefter bliver det op til jobcentret at vurdere, hvornår den enkelte har brug for mere indsats

Aftalen stiller generelt kommunerne mere frit, i forhold til hvordan de griber beskæftigelsesindsatsen an.

Til gengæld vil de blive målt på, hvor gode de er til det. Et nyt benchmarking-system skal gøre det muligt at sammenligne kommunernes beskæftigelsesresultater.

Hvis det i den forbindelse viser sig, at der er kommuner, der ligger betydeligt under det forventede, vil de kunne blive sat under administration.

Aftalen åbner også for et større ansvar til a-kasserne i den tidligere beskæftigelsesindsats.

En forsøgsordning, der omfattede mindst 25 procent af de nye ledige, betyder, at de i de første tre måneder af ledighedsperioden får a-kassen som primær kontakt.

Forventningen er, at a-kassens faglige indsigt kan øge chancerne for at få den ledige i job hurtigere og undgå langtidsledighed.

- Jeg glæder mig til at følge forsøget, for a-kasserne har en styrke i og med, at de både er lokalt og fagligt forankret, siger Leif Lahn Jensen, der er beskæftigelsesordfører for Socialdemokratiet.

Endelig lægger aftalen også op til større udnyttelse af digitale værktøjer.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Socialdemokratiet i balanceakt om udlændinge: »Det er på tide at sige fra«

Socialdemokratiet nægter at slække på integrationen – stik imod grundtanken i efterårets store udlændingepolitiske slagnummer. Derfor er partiet, som har støttet størstedelen af regeringens stramninger de seneste år, imod flere af de forslag, som nu er på bordet. Det store parti er ude i en svær balancegang.
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her