Annonce
Indland

USA's ambassadør er skuffet over LGBT-afbud til reception

Copenhagen Pride udebliver fra reception på den amerikanske ambassade i protest over Trumps politik.

Flere medlemmer af LGBT-miljøet i Danmark afviser at deltage i en reception på den amerikanske ambassade i anledningen af Copenhagen Pride Week.

Det ærgrer den amerikanske ambassadør, Carla Sands, skriver ambassaden i en pressemeddelelse.

- Vi er skuffede over, at nogle medlemmer fra lokale organisationer for lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnede samt intersex personer (LGBTI, red.) har afslået at deltage i den pride-reception, som ambassadørerne for USA, Storbritannien, Canada og Australien holder, lyder det.

Onsdag meddelte festivalen Copenhagen Pride, at organisationen bag ikke vil deltage i pride-receptionen.

Det skyldes, at festivalen tager afstand fra Trump-administrationens politik over for LGBT-personer, fortalte kommunikationschef Thomas Rasmussen til mediet Out and About.

- Det kommer hurtigt til at lyde lidt hult, hvis man på den ene side kritiserer Trump-regeringens manglende vilje til at rumme LGBT-personer og tilbagerulninger af LGBT-positiv lovgivning, mens man så samtidig står og drikker champagne med ambassadøren, der er repræsentant for selv samme regering, sagde han.

I pressemeddelelsen understreger den amerikanske ambassade, at USA "fremmer, beskytter og forbedrer menneskerettigheder" - inklusiv LGBT-personers rettigheder.

Den tidligere amerikanske ambassadør Rufus Gifford har i flere år været vært ved pride-receptionen, som har været meget populær i LGBT-miljøet.

Giffords sidste reception var i 2016, mens der ikke blev afholdt nogen i 2017, da den på det tidspunkt nyindsatte præsident Trump endnu ikke havde udpeget Giffords efterfølger.

- Det har været en hjørnesten i den amerikanske ambassades aktiviteter i København at støtte og deltage i pride-aktiviteter. Det har ikke ændret sig, lyder det i ambassadens pressemeddelelse.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kronik: USA’s nye ambassadør i Danmark får sin sag for

Hans-Henrik Holm, professor emeritus, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Traditionen i USA med politisk udnævnte ambassadører møder voldsom kritik.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her