Ungdomsparti har kaldt offentligt ansatte for »verdens største babyer« i Facebook-opslag

I opslaget blev de offentligt ansatte beskyldt for, at de kun vil have mere i løn og ikke skattelettelser. Opslaget møder nu massiv kritik.

»Med en vægt på 2700 kg. er blåhvalens unger verdens største babyer - hvis man altså lige ser bort fra de offentlige ansatte, der kun vil have mere i løn og ikke skattelettelser.«

Sådan lyder den knap så flatterende beskrivelse af alle landets offentligt ansatte i et Facebook-opslag fra Konservativ Ungdom i Stor-Aarhus (KU).

Opslaget er faldet mange mennesker for brystet, og flere politikere har i løbet af dagen rejst kritik af opslaget på de sociale medier.

Bl.a. undrede Magnus Heunicke (S) sig meget over ungdomspolitikernes manglende taknemmelighed over de offentligt ansattes daglige arbejde.

»Hvor lavt kan I synke, KU? Det var en off. ansat, der hjalp dig ud af din mors mave. Der trøstede dig og skiftede din ble i vuggestuen. Lærte dig at læse i skolen. Kommer døgnet rundt, året rundt hvis, uheldet er ude. Er der, når du bliver gammel.. Måske I skulle sige tak i stedet?« lød det fra folketingspolitikeren.

Pernille Skipper (EL) forholdt sig derimod lettere sarkastisk til opslaget og skrev »Tak til alle kæmpebabyerne«, mens journalisten Esben Bjerre gav udtryk for sin mening på en mere kortfattet måde:

»Ok. Fuck jer KU,« lød beskeden fra Esben Bjerre.

Den massive kritik har da også fået gruppeformand i Det Konservative Folkeparti, Mette Abildgaard, til at knytte en kommentar på det kontroversielle Facebook-opslag.

»Lad mig slå fast: En lokalafdeling i Konservativ Ungdom har lavet en virkelig uelegant og ufin kampagne. Hos @KonservativeDK har vi stor respekt for vores mange dygtige og dedikerede offentligt ansatte. Punktum,« skrev gruppeformanden på Twitter.

Men hos Konservativ Ungdom i Aarhus-området står man fast ved beslutningen om at sammenligne de offentligt ansatte med verdens største babyer.

»Pointen var at udstille fagbevægelsens dobbeltmorale og det, at de altid kæmper imod skattelettelser, så kun deres egne medlemmer får flere penge mellem hænderne,« lyder det fra Mads Hvid, der er formand i KU Stor-Aarhus.

Han kan dog godt forstå, hvis nogen synes, at kampagnen virker upassende i forhold til de mennesker, der står i en usikker situation med overenskomstforhandlingerne hængende over hovedet på sig.

»Vi kunne måske godt have skrevet det lidt skarpere, så vores budskab om netop fagbevægelsen var kommet tydeligere frem,« erkender Mads Hvid.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.