Annonce
Indland

Prins Henrik skal bisættes den 20. februar: Asken skal spredes i havet og slotshave

Prinsen får efter eget ønske ikke en statsbegravelse.

Prins Henrik har selv valgt, at hans bisættelse kommer til at foregå som en mindre ceremoni. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Prins Henrik, som afgik ved døden sent tirsdag aften klokken 23.18, skal bisættes den 20. februar klokken 11.00.

Det oplyser kongehuset på en pressebriefing onsdag formiddag.

Bisættelsen af prinsen, der blev 83 år, kommer til at foregå i Christiansborg Slotskirke. Inden da vil offentligheden få mulighed for at tage afsked med prinsen lørdag den 17. februar i selvsamme kirke.

Kongehuset har erklæret en måneds hofsorg efter prins Henriks død

Efter prins Henriks ønske kommer bisættelsen til at være en mindre ceremoni, hvor det kun er den nærmeste familie og »ganske få andre«, som vil deltage.

Den afdøde prins havde desuden ønsket af blive kremeret, ligesom han har bestemt, at halvdelen af asken skal spredes i de danske farvande, mens den anden halvdel skal sættes ned i en urne i den private have i Fredensborg Slotshave.

Det er kongehusets præst, Erik Norman Svendsen, der skal forestå bisættelsen.

Da prinsen tirsdag aften sov ind, var han omgivet af sin hustru og to sønner. Tidligere på dagen var han blevet flyttet til Fredensborg Slot fra Rigshospitalet, hvor han siden den 28. januar havde været indlagt.

Det skete efter, at han var blevet syg under en rejse til Egypten.

I begyndelsen af februar meldte kongehuset ud, at den 83-årige prins havde en godartet svulst i sin venstre lunge. Han blev herefter overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for en lungeinfektion.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Greb til alverdens køkkener: Hinnerup-virksomhed vil have succes på nye markeder
De færreste forbrugere ved formentlig, om grebene på deres køkkenlåger stammer fra Hinnerup, nærmere betegnet Furnipart. Sandsynligheden er dog stor, for Furnipart leverer hvert år ca. 10 millioner greb til køkkener i hele verden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her