Annonce
Indland

Grevinde Alexandra: Prinserne og jeg er i stor sorg

Prins Henrik var et menneske med stor kærlighed til livet, fortæller grevinde Alexandra til BT.

Grevinde Alexandra beskriver blandt andet prins Henrik som en "sand verdensmand, der elskede livet" og fremhæver hans "lattermildhed" over for BT. Arkivfoto: Jonas Olufson

Prins Henriks død har berørt grevinde Alexandra og de to sønner, prins Nikolai på 18 år og prins Felix på 15 år, dybt.

Det siger hun til BT igennem sin privatsekretær, Helle Von Wildenrath Løvgreen.

- Vi er alle tre i stor sorg. Henrik var et menneske med stor kærlighed til livet. Han var et kultiveret og spontant menneske, meddeler grevinde Alexandra igennem sin privatsekretær.

Grevinde Alexandra beskriver blandt andet prins Henrik som en "sand verdensmand, der elskede livet" og fremhæver hans "lattermildhed" over for BT.

Kongehuset har erklæret en måneds hofsorg efter prins Henriks død

Både prins Nikolai og prins Felix besøgte i løbet af weekenden flere gange prins Henrik på Rigshospitalet i København.

- De er meget berørte, men de er også glade for, at de fik sagt farvel til deres elskede "grandpapa". De er glade for, at han fik så fin en afslutning på et flot liv, siger privatsekretæren på vegne af grevinde Alexandra.

Tirsdag meddelte kongehuset, at prins Henrik var blevet overflyttet til Fredensborg Slot efter eget ønske, hvor han ville tilbringe sin sidste tid.

Prins Henrik, der blev 83 år, sov stille ind klokken 23.18 tirsdag på Fredensborg Slot.

Grevinde Alexandra blev gift med prins Joachim 18. november 1995. Parret blev siden separeret 22. september 2004 og skilt 8. april 2005.

Sammen har de sønnerne prins Nikolai og prins Felix.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Farmor i sigte

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her