Annonce
Indland

Hun skabte internetbølge: »Havde min lønseddel været den eneste, var initiativet faldet til jorden med et brag«

34 offentligt ansatte har nu valgt at dele deres lønseddel på de sociale medier.

Rikke Bæk Cramers lønseddel er gået viralt, efter hun delte den under hashtagget #Sophieslønfest. Foto: Rikke Bæk Cramer.

»Jeg føler ikke selv, at jeg har gjort noget særligt sensationelt ved at dele en lønseddel, men det har alligevel haft en kæmpe gennemslagskraft.«

Sådan lyder det fra den 28-årige sygeplejerske Rikke Bæk Cramer, som med delingen af sin egen lønseddel har sat gang i en bølge, hvor offentligt ansatte deler deres lønsedler på de sociale medier.

Offentligt ansatte viser lønsedlen: »Sygeplejerske siden 1991... Hvor er lønfesten?«

34 offentligt ansatte har under hashtagget #Sophieslønfest i skrivende stund delt deres lønseddel på Facebook, og flere kommer til.

Rikke Bæk Cramer fortæller, at hun gjorde det for at skabe et »realistisk billede« af, hvad en offentligt ansat tjener, efter innovationsminister Sophie Løhde (V) i forbindelse med overenskomstforhandlingerne meldte ud, at hun mener, offentligt ansatte har fået for store lønstigninger de seneste år.

Efterfølgende har Løhde dog slået fast, at hun »aldrig har sagt lønfest,« men alligevel mener Rikke Bæk Cramer, at hashtagget er dækkende.

»Jeg har valgt et hashtag, der understreger min pointe. Det er træls for ministeren, hvis hun er blevet misforstået, men så har hun udtalt sig uhensigtsmæssigt,« siger Rikke Bæk Cramer til Jyllands-Posten.

Selvom der er uenighed om formuleringen, bliver hashtagget brugt flittigt.

Sygeplejerskes lønseddel er gået viralt: Vil ikke kaldes grisk og grådig

Og at der er så mange, der har valgt at gøre det samme som Rikke Bæk Cramer, er hun glad for.

»Det er super fedt, at så mange har haft modet til at dele deres lønseddel. Jeg er bare en helt almindelig person, så det er virkelig sejt, at så mange har valgt at følge mit eksempel,« siger hun.

Langt de fleste tilkendegivelser, hun har fået, har været positive, og hun fortæller, at hun er stolt over at have været med til at sætte initiativet igang.

»Løn er typisk noget, man holder tæt ind til kroppen. Det er så fedt, at det har fået andre til at åbne op, og jeg føler mig meget taknemmelig over alle dem, der har delt. Havde min lønseddel været den eneste, var initiativet faldet til jorden med et brag,« fortæller hun.

Målet med at dele lønsedlen var at skabe et grundlag for at diskutere, hvad offentligt ansatte tjener - og er værd, fortæller Rikke Bæk Cramer.

Ved at spille med åbne kort og lægge lønsedlerne frem, skaber man nogle mere konkrete tal, som man så kan diskutere ud fra, når man skal forhandle, hvad der er »fair løn,« siger hun.

»Vi er dødpressede i sundhedsvæsenet. Det her handler i høj grad også om, at vi har brug for at blive set - og at få vores frustrationer hørt,« siger Rikke Bæk Cramer.

Overenskomstforhandlingerne for landets 750.000 offentligt ansatte begynder den 5. januar.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her