Dette er en kronik skrevet af en ekstern kronikør. Jyllands-Posten skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof. Vil du skrive en kronik? Læs hvordan her.
  • For abonnenter

Minksagen viser, at politikerlede primært skabes af … lede politikere

Minksagen er med til at forme også kommende generationers forventninger til demokratiet. Politikerne og embedsmænd dækker hinandens ryg – effektivt, men ikke nødvendigvis så befordrende for tilliden.

Artiklens øverste billede
Sætningen ”jeg ved godt, at det er ulovligt og imod grundloven, men for at redde danskernes liv kan vi ikke vente eller tage nogen chancer” har måske været tænkt og muligvis endda været accepteret for at kunne handle ansvarligt og tilstrækkeligt hurtigt. Men den er næppe blevet udtalt af nogen af de handlekraftige, ansvarlige ministre, endsige skrevet ned i et mødereferat, skriver Søren Schultz Hansen. Tegning: Rasmus Sand Høyer

Sidste torsdag var et absolut højdepunkt i Minkkommissionens afhøringer – med statsministeren i den varme stol.

Sagen er speget, det er alle vist nogenlunde enige om. Og det ændrede Mette Frederiksen ikke afgørende på. Hun holdt fast i, at beslutningen var rigtig, og gentog alvoren og nødvendigheden af at handle hurtigt som en forklaring på, at man ikke satte sig ind i bilagenes detaljer før beslutningen.

Den mest sandsynlige udgang af en uskøn demokratisk duel er, at der hverken bliver nogen klare politiske vindere eller nogen juridisk ansvarlige tabere – altså bortset naturligvis fra minkene, minkavlerne og de danske skatteydere.

Og så understregede hun, at beslutningen gik ud på at

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen