<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Kommentar: Længe leve eliten, værdsæt den. Den redder liv

Konspirationsteoretikere kan godt tage sølvpapirshattene af. Og populisterne gør klogt i at dæmpe sig, når eksperterne taler. Vi skal lytte – for det er dem, der bedst ved, hvordan vi overlever pandemien.

2020 har ikke kun været dårligt: Nogle gange er det godt, at rebellerne skrider

Corona har fyldt det meste af vores tilværelse. Samtidig er briterne endegyldigt på vej ud af EU. Er det så skidt? Næ, nogle gange er det godt, at rebellerne skrider. Og måske er den populistiske bølge ved at dø ud efter fire år med Trump?

Ulla Terkelsen: Det er særligt smerteligt​ at vente på Godot i juletiden

Savnene er mange, især her i juletiden, men i stedet for at ende i selvmedlidenhed skal vi se på livets praktiske fornyelse og håbet.

Kommentar: Jeg var Polens eneste kommunist. Så jeg meldte mig ud – og han vendte mig ryggen

Populismen har vind i sejlene. Venner bliver fjender, når holdningerne skifter. Man burde invitere dem til nytårsfest og hælde lidt ekstra champagne på dem, der er blevet for politisk intolerante.

En dag vil den fredselskende europæiske venstrefløj måske længes efter Trump

Europa har stadig brug for at sortere i venskabet med USA, selv om Trump forsvinder og erstattes af Joe Biden.

Det er forfriskende, når der er en politiker, der giver pokker i flokmentaliteten

Der er duksedrenge og -piger nok i politik. De følger trop med flokken og sløver os. Derfor er det egentlig godt nok, at der er vildfarne typer som Inger Støjberg, der ikke altid lader sig fange ind.

De midlertidige, snærende begrænsninger bør få os til at tænke

De midlertidige, snærende begrænsninger bør få os til at tænke på, hvor vigtig vores frihed er. Vi skal ikke ret langt tilbage i vores historie for at se, hvor ubærligt tabet af bevægelsesfriheden er. Og coronaåret 2020 er en stærk påmindelse til os.

De kloge vidste mere om verden end Reagan. Men han forstod den bedre

Mange foragtede Ronald Reagan som USA’s præsident. Han blev nedladende kaldt for en B-skuespiller. Ligeså ser mange ned på Donald Trump – og overser også hans resultater. Men der er i hvert fald en forskel på de to. Den menneskelige anstændighed.

Trump gav det tavse flertal stemme

Trumps grove facon er en årsag til et splittet USA, men Demokraternes toneangivende, uddannede overklasse og dens optagethed af livsstilsemner bærer også dens del af skylden for, at der er grus i maskineriet i den eksperiment i samliv, som USA er.

Ulla Terkelsens verden

Ulla Terkelsen (f. 1944) har været korrespondent i årtier og er kendt for sin store viden og gennemslagskraft på skærmen. I sin klumme i Jyllands-Posten skriver hun om den verden, vi lever i.

Når byer kører på nedsat blus, ser vi dem klarere

New York, byen, der aldrig sover, er som i dagene efter 11. september 2001 præget af stilhed, men hvor det dengang var en stilhed fyldt med kollektiv chok og fælles sorg, er det nu en stilhed præget af frygten for corona og alt det, der venter.

Få bugt med seksuelle krænkelser: Lad folk betale selv for deres alkohol

Der er en sammenhæng mellem indtagelse af alkohol og overgreb. Ram krænkerne på pengepungen. Den nordiske nærighed skal nok få sat proppen i.

De radikale hader ikke de seksuelle krænkere. De hader bare hinanden

Da De Radikale ville gøre kampen mod sexisme til deres sag, gik der "Halløj på badehotellet" i det: ”Don’t mention the war”. Hvilken krig måtte ingen nævne? Det fandt vi efterhånden småfnisende ud af, flove på alles vegne.

Premium Tophistorier