<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Kommentar: Der udspiller sig for tiden et fængslende drama i britisk politik

Dramaet mellem Boris Johnson og hans tidligere højre hånd om prisen på gardiner og ombygning er Shakespeare værdig.

Kommentar: Vi vestlige optimister troede, at vi hjalp både dem og os selv. Det var naivt

Vi vestlige optimister troede, at vi med invasionen hjalp både afghanerne og os selv. Det var naivt, kulturelt overmod.

Kommentar: Lad monarkerne tage alt det pompøse – så kan de politiske overhoveder holde sig til de nærkampe, de er født til

Det kan godt være, at franskmændene i sin tid huggede hovederne af deres egne kongelige. Men lige nu svælger de i historierne om den kongelige britiske Windsor-slægt efter prins Philips død.

Kommentar: Hvor godt passede I på os?

Der er markant forskel på, hvordan lederne i Europa har håndteret coronapandemien. Og deres evne til at passe på befolkningen kommer til at afgøre deres politiske skæbne.

Jeg sover mere, end jeg plejer​, og ser frem til måltiderne som dagenes sanselige højdepunkter i pandemiens monotoni

Da jeg forleden sms’ede med min 81-årige polske ven om vores henholdsvise tilstande i forbindelse med coronaen, skrev han, at de danske Røde Kors-sygeplejersker, da de i 1948 vaccinerede polske børn, må have haft noget særligt i sprøjten, siden han nu så mirakuløst havde overlevet covid-19 i 2021.

Så fik jeg første del af billetten til livets fortsættelse

Jeg har fået det første vaccinestik i Festivalpalæet i Cannes, der normalt er forbeholdt filmstjernerne. Men i det seneste år har det huset hjemløse og er nu der, hvor vi alle skal have de to stik, der redder os ud af coronaens svøbe.

Også blandt kongelige er den stive overlæbe for længst erstattet med den bævende

Huset Windsors kreativitet, når det angår skandaler og familiekonflikter, er overvældende.

Det er min generation af kiksede forældre, der har ørerne i maskinen

Der slås igen med litterære håndkantslag mod 68'ernes kiksede forældregeneration, som satte egen selvrealisering før alt, især før børnene.

Ja, vi får kuller af den nedlukning. Men vi lever op til MeToos puritanske krav i vores menneskelige bur

Om 20 år kan intet advokatfirma komme og anklage nogen for at have forgrebet sig på andre til en fest. For vi sad allesammen derhjemme i vores coronabur.

Ulla Terkelsens verden

Ulla Terkelsen (f. 1944) har været korrespondent i årtier og er kendt for sin store viden og gennemslagskraft på skærmen. I sin klumme i Jyllands-Posten skriver hun om den verden, vi lever i.

Boris Johnson gav de store EU-visioner baghjul. Den sved

Det skorter sjældent på de store ord, når visionerne for EU skal udlægges. Men i virkelighedens verden er der lang vej endnu. Håndteringen af coronakrisen – og ikke mindst vaccinerne – har vist det tydeligt.

Ulla Terkelsen: Hun skulle nok have holdt sig til sin skæggede elsker på Cuba

I ly af 1968 skulle alt prøves af. For venstrefløjen blev åbne ægteskaber og ”vi accepterer kun ét forbud, og det er forbuddet mod forbud” som trossætning til en frigjorthedens ideologi. Men nu er det regnskabets time, og det rammer hårdt, ikke mindst på den såkaldte kaviarvenstrefløj i Frankrig.

Premium Tophistorier