<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Kommentar: Vi har vendt ryggen til det, der skulle binde os sammen

Efterhånden er engelsk det eneste fremmedsprog, danskerne kan. Det er en skam – briterne vendte os ryggen, men i stedet for at kaste os ud i fransk, tysk eller spansk bliver tilknytningen til engelsk bare større og større. Hvorfor er det, at vi ikke er mere nysgerrige?

Kommentar: Jeg er glad for, jeg ikke skal skrive Joe Bidens tale til 11. september

Efter Anden Verdenskrig og Den Kolde Krig følte vi os på den moralsk rigtige side af historien. Det er noget sværere i dag.

Kommentar: Det er noget uordentligt rod at lancere en dårlig kandidat, når man faktisk har en god ved hånden

Kanslerkandidaterne og deres evner og egenskaber – eller mangel på samme – er det, der optager de tyske vælgere. For hvem er det, der skal efterfølge Angela Merkel?

Kommentar: Han mente, at det vestlige, moderne livs trussel imod familien var en katastrofe. Heldigvis havde afghaneren familien

Jeg boede og arbejdede i Kabul i et år. Det var en spændende tid, hvor kulturkampen mellem Vestens indsats for ligestilling og demokrati baksede med dybe, konservative vaner hos afghanerne.

Hvorfor er det, at gamle MeToo-sager er mere ophidsende end at støtte hviderussiske kvinders kamp for demokrati?

Det er vigtigt, at vi i Vesten demonstrerer til fordel for dem, der ikke må og kan i deres diktatorledede lande, f.eks. Hviderusland. Men det er tilsyneladende mere smart at gå op i bedagede MeToo-sager.

Jeg brændte mig engang på fodbolden

Man skal passe meget på med at udtale sig om fodbold – i hvert fald, hvis man ikke har indsigt i spillet, der for mange er en dyb passion. Jeg fortalte engang om den franske stjerne Kylian Mbappé i TV 2 – og det udløste en sand shitstorm.

Det er godt, at der bliver sparket huller i kønskampens klichéer

Modstanden mod Ungarns nye love mod LGBT bragte for alvor politikken ind på sportsarenaen. Først bar Tysklands målmand et regnbuefarvet armbind, og så sagde Uefa nej til, at Allianz Arena i München måtte oplyses i regnbuefarver som protest mod Ungarn.

Polakkerne tror ikke, at "russerne kommer" igen

Polakkerne tror ikke, at Polen igen vil blive presset ind i et Storrusland. Intern uro i Hviderusland og krigen i det østlige Ukraine behøver heller ikke at destabilisere Polen, som i vore dage er omfavnet af Nato.

Ulla Terkelsens verden

Ulla Terkelsen (f. 1944) har været korrespondent i årtier og er kendt for sin store viden og gennemslagskraft på skærmen. I sin klumme i Jyllands-Posten skriver hun om den verden, vi lever i.

Premium Tophistorier