Kommentar: Lad briterne sejle deres egen sø. Nu er det tyskerne, vi skal interessere os mere for

Briterne driver længere og længere væk fra Europa. Så hvorfor er det, at vi ikke interesserer os mere for Tyskland, tysk sprog og kultur, men i stedet taler engelsk og følger intenst med i alt, der sker i USA?

Kommentar: Racekamp har afløst nationernes krige

Den tidligere franske premierminister Manuel Valls mener, at racekrigen er fremtidens krig. Med sociale elementer kastet ned i den simrende suppe, og det er det, vi oplever nu i USA og i Europa.

Kommentar: Kan dårlig samvittighed, som Madeleines forældre har, nogensinde forløses?

Man kan kun ønske, at den forsvundne Madeleines forældre får fred i sindet, hvis den nye drejning i sagen i Tyskland omsider kan give dem og resten af verden en forklaring på mysteriet om den fireårige piges forsvinden.

Caféerne og restauranterne er åbne igen: Frankrig lever. Og det gør vi også

Der er en grund til, at det var en glædens dag forleden. Atter kunne vi komme ud og mærke livet på den lokale café, møde mennesker som fremmede og alligevel ikke så fremmede. Sammen kunne vi glæde os over, at vi ser ud til at være ude af coronaens jerngreb.

Ulla Terkelsen: Chefen måtte komme hjælperen til undsætning

Boris Johnson har rigtig meget at takke sin spindoktor for. Derfor måtte regeringschefen også helt usædvanligt redde sin hjælper, da Dominic Cummings var havnet i en rigtig træls sag, hvor han havde blæst på sin regerings egne coronaregler.

Mange har ventet på en gunstig lejlighed til at smelte Europa mere sammen. Det kan være tiden nu

I begyndelsen af coronakrisen søgte vi mod nationalstatens tryghed. Men nu kan det være, at genopretningen fører til et tættere Europa. Hvis ellers de europæiske stater vil ud på dansegulvet, hvor Tyskland og Frankrig fører an.

Det er først efter sidste akt, at det rigtige drama udspiller sig

Nu, hvor vi er på vej ind i fjerde akt, hvor det hele langsomt falder på plads, begynder det egentlige drama: For hvad sker der, når staten skal slippe den stramme styring af os, og hverdagen vende tilbage?

Coronaens alvor skånede os for sentimentale medløbere til fejringen af krigens afslutning

Coronaens alvor hindrede markeringen af 75-året for freden i Europa i at blive præget af alt for meget sentimentalt medløberi og gjorde ceremonierne ægte.

Ulla Terkelsens verden

Ulla Terkelsen (f. 1944) har været korrespondent i årtier og er kendt for sin store viden og gennemslagskraft på skærmen. I sin klumme i Jyllands-Posten skriver hun om den verden, vi lever i.

Premium Tophistorier