<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Kommentar: Nato er ikke længere en hjernedød Trabant

Det havde været nemmere at argumentere mod forbeholdet, hvis ikke Nato som en Fugl Fønix i Ukraine var steget op af asken og bredt sine europæiske og atlantiske vinger ud.

Kommentar: Den irske konflikt er vågnet, og i London skal de lade, som om det interesserer dem

Den irske strid er vågnet igen som en slumrende hund foran en pejs, der pludselig vågner med et sæt og rejser sig klar til kamp.

Kommentar: Krigen i Ukraine repræsenterer et civilisatorisk sammenbrud i Europa

Når udenrigsminister Sergej Lavrov siger, som han gjorde om jøder på tv i udlandet, så kan man kun gætte på, hvad de siger til hinanden privat og uden for citat i Kreml.

Ulla Terkelsen: Skal man engang skrive tragikomiske tv-serier om centrale personer i Ukrainekrigen, skal altkanzler Schröder spille en hovedrolle

Det tyske socialdemokrati forsøger nu krampagtigt at slippe af med Gerhard Schröder, tidligere forbundskansler og nu en pinagtig personage i kraft af sit mangeårige tætte forhold til Rusland og Putin – og endnu mere pinagtigt er den aldrende socialdemokrat så politisk tonedøv, at han nægter at kappe trosserne til øst.

Kommentar: Merkels eftermæle er til revision

I mange år så det lyst ud for tyskerne, men Ukrainekrigen har vendt tingene på hovedet. Nu har afhængigheden af russisk gas og den tysk-russiske akse atter skabt skepsis i nabolandene.

Vi føler den sivende krigsangst lægge sig hen over Europa

De ideologiske forskelle i fransk politik og Boris Johnsons dårlige dømmekraft minder os om tiden inden krigen, men vores længsel efter fred varer nok et stykke tid endnu.

Ungarerne føler sig som Østeuropas schweizere

Vi troede,​ at det dybt moralske dilemma om, hvorvidt man skal gå i kamp eller hytte sit eget skind, var forsvundet i Europa med Sovjetunionens opløsning og Den Kolde Krigs ophør. Vi tog fejl.

Tyskland og Ungarn er Polens største modstandere i alliancen imod Ruslands krig i Ukraine

Krigen i Ukraine bekræfter polakker i alle politiske lejre i, at russisk imperialisme udgør en permanent fare for Ruslands naboer, og at slaget om Ukraine er historisk afgørende.

Putins mål: færre, men bedre ukrainere

Døren til køleskabet fra forrige århundrede er sprunget op, og der ligger levninger på hylderne fra gamle dage, som vi væmmes og skræmmes ved at gense.

Jeg har kendt det her uheldige hjørne af Europa, siden jeg var 19. Polakkerne var på vej til at få det lige så godt som os. Og så banker krigen på igen

Nu blæser krigens kulde igen ind over polakkerne, der har prøvet lidt af hvert gennem århundreder. De mærker krigens nærhed – og det er næsten ikke til at bære, at vi er der igen: krig.

Ulla Terkelsens verden

Ulla Terkelsen (f. 1944) har været korrespondent i årtier og er kendt for sin store viden og gennemslagskraft på skærmen. I sin klumme i Jyllands-Posten skriver hun om den verden, vi lever i.

Putin gør sit folk en bjørnetjeneste

Når man betænker,​ hvor længe tyskernes dårlige eftermæle fra Anden Verdenskrig varede ved, så vil det vare nogen tid, inden russernes krig i Ukraine vil gå i glemmebogen.

Krig trækker kompromisløse streger mellem mennesker

I fredstid er det sjovt at diskutere med mennesker, der mener noget helt andet end en selv. I krigstider er det helt anderledes.

Det er en polsk erfaring, at alt kan gå galt: Frygten for den magtarrogante nabo er igen normen i Østeuropa

Den glædelige udvikling efter Murens fald var undtagelsen. Nu er det atter krigsfrygt og frygten for den store nabo mod øst, som dominerer i Østeuropa.

De store koste skal ud af skabet i det engelske kongehus

Dronning Elizabeth fejrer ​sit 70-års regeringsjubilæum i år. Der skal både fejres og fejes en del under gulvtæppet i den forbindelse.

Premium Tophistorier