Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Blasfemiparagraffen forgår, men de største trusler mod frie ord består

En stor sejr for ytringsfriheden, men den største trussel: Den islamiske voldskultur er der stadig og vokser sig kun større

Hvor er det en dejlig nyhed. Endelig afskaffes den blasfemiparagraf, der burde være forsvundet samtidig med, at grundloven gav os ytringsfrihed. For krænkefrihed er nu engang en del af ytringsfriheden, også friheden til at ”forhåne noget her i landet lovligt bestående religionssamfunds troslærdomme eller gudsdyrkelse”.

Konkret betyder afskaffelsen af § 140, at den genoplivning af paragraffen, der var på vej takket været frygten for islam, nu bliver afværget. Det var også på tide. Det er dybt pinagtigt, at den arme John Salvesen, der tillod sig at afbrænde en Koran i sin baghave, skal møde op i retten i Aalborg 7. juni alene på grund af sin fuldstændigt harmløse handling. Nu slipper han vel sandsynligvis for straf.

Så det er en dejlig nyhed. MEN. Lad os ikke i glæden glemme, at det kun er en lille, bitte del af truslen mod ytringsfriheden, der nu skaffes af vejen.

Den paragraf, der virkelig presser ytringsfriheden, § 266 b, består. Og selvom den forsvandt, ville situationen stadig være alvorlig.

For vi er hinsides den tid, hvor ytringsfriheden alene blev truet af de straffelovens krænkelsesparagraffer.

Lad os derfor ikke midt i alle dagens skåltaler glemme, at den egentlige og største trussel mod det frie ord består – og kun vokser sig større: Den islamiske voldskultur, der med det ene terrorangreb efter det andet har skabt bundløs frygt rundt omkring i de europæiske samfund.

For vi ved nu – efter Krudttønden, Bataclan, Manchester og alle de andre terrorangreb – at staten har mistet sit voldsmonopol. Den er ude af stand til at beskytte landets foreninger og avisredaktioner.

Der hersker, også i Danmark, en uformel retshåndhævelse, som udgør den største og mest vitale trussel mod vores frihed.

Tænk bare på de de facto livstidsfanger, vi har siddende rundt omkring i landet. Jeg tænker på folk som Kurt Westergaard og Lars Hedegaard, der ikke kan gå uden for en dør uden at være mandsopdækket af politiet. Jeg tænker på Ahmed Akkari, der levede fedt og godt i Danmark, så længe han var islamist, men nu har været nødt til at flytte til Grønland for at kunne leve i fred for sine tidligere allierede. Jeg tænker på alle de andre – politikere, meningsdannere osv. – der lever under konstant politibeskyttelse. Flere end nogensinde. Så meget ved vi, men hvor mange, det drejer sig om, kan vi ikke få oplyst.

Det uhyggelige er, at vi er ved at ved at vænne os til, at sådan er det.

Siger man noget ufordelagtigt om islam, ja, så er det da klart, at man bliver truet. Selv oplever jeg ofte folk blive dybt forundrede over, at jeg ikke modtager dødstrusler – ofte samme mennesker, der er voldsomt forargede over det, jeg siger om islam, og sikkert stemmer på partier, der vil sørge for, at islam vokser sig endnu større i Danmark i fremtiden.

I deres skinhellige enfoldighed er de med til at undergrave vores frihed, ikke mindst vores ytringsfrihed. For det gælder nu engang: Jo mere islam, jo mindre frihed. Herunder ytringsfrihed.

Jo flere islamister, der tildeles statsborgerskab, jo værre for friheden. Jo mere grænsen står åben, jo dårligere vil vores frihed få det.

Set i det perspektiv er det kun en mikroskopisk lille sejr, vi kan i dag kan glæde os over.

Men lad os endelig glæde os – og så gå i krig med resten af truslerne mod vores ytringsfrihed. Der er nok at tage fat på.


Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.