Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Red Europa – riv unionen ned

Den Europæiske Union vil uanset folkelige protester fortsat tilrane sig beføjelser og øge centralmagten. Vores eneste udvej er at sætte hårdt mod hårdt.

En populær løgn om den europæiske union går på, at indholdet skam er noget, vi selv bestemmer. Underforstået, at unionen ikke er mere end medlemsstaterne, og hvis vi er utilfredse med indholdet, kan vi bare bestemme noget andet.

 

Det er helt indlysende i strid med realiteterne. Systemet rager hvert eneste år øgede beføjelser til sig, og stik mod alle officielle intentionter og løfter fra danske politikere, har EU pludselig taget magten over vores regler for familiesammenføring, for børnecheck og for dagpenge. Og siger vi nej til nye traktater som hollænderne, franskmændende (og danskerne) gjorde, spiller det ingen rolle. Systemet har sit eget liv, og det kører videre helt uanfægtet af befolkningernes protester.

 

Den åbenlyse mangel på demokrati og manglende folkelig legitimitet har været en tilbagevendende kritik af maskineriet i Bruxelles, og det er i for sig en helt misforstået kritik. Naturligvis har EU hverken demokratisk eller folkelig legitimitet. Det er jo meningen! Essensen i projektet er anti-demokrati og anti-folkelighed. Ideen med EU er at nedbryde nationalstaterne og erstattte de nationale parlamentariske traditioner med et overnationalt elitestyre. Et styre af førende paneuropæiske politikere af embedsmænd, der - som det eufemistisk bliver udtryk - tør gå forrest træffe de nødvendige beslutninger og vise ’politisk lederskab’. At træffe en nødvendig beslutning vil i realiteten sige, at magthaveren helt uden legitimitet og i direkte kontrast til befolkningens ønsker, vælger at gennemføre sin forudbestemte politik alligevel.

 

Men det værste ved de eurofile magthavere er hverken deres manglende legitimitet eller manglende respekt for demokratiet. Det værste er deres farlige, historieløse projekt. En regulært ubegavet tolkning af årsagerne til verdenskrigene har fået til politikereliten til at bekæmpe de ellers homogene og velkonsoliderede nationalstater til fordel for skabelsen af et føderalt europæisk imperium. Og i det projekt skyer de ingen midler.

 

Euroen er en kataklysmisk opfindelse, der både har givet os en omfattende statsgældskrise og vækket fascismen til live i Sydeuropa. Endnu værre har Schengen vist sig at være, og vi kommer til at bruge årtier på at rydde op efter den hjemmelavede migrantkrise. Lige så bemærkelsværdigt - som de destruktive eksperimenter i selv selv - er reaktionen på fiaskoerne. I tilfældet euroen blev det absurde modsvar at indføre en decideret finanspolitisk union. En udnyttelse af (den selvskabte) katastrofe til at tage syvmileskridt mod mere centralmagt. Og hvad er EUs reaktion på migrantkatastrofen? En føderal flygtningepolitik og et føderalt grænsepoliti. Altså, mere af det samme, bare værre og dummere. På trods af at begge EU-skabte problemer kunne løses øjeblikkeligt ved at henholdsvis afvikle euroen og genskabe de nationale grænser.

 

At eurokraterne vælger flere beføjelser og mere centralmagt som svar på de ulykker, de har pålagt befolkningerne, afslører nok engang den anti-demokratiske essens i unionen. Og det efterlader Europas borgere med et fundamentalt valg: Et valg mellem nationalstaterne og en føderalistisk europæisk centralmagt. Unionen vil fortsætte med at tilrane sig beføjelser, og det vil den gøre, uanset hvor store, de folkelige protester bliver.

 

Skal vi redde Danmark, demokratiet (og Europas fremtid), er udmeldelse den eneste farbare vej. Centralmagten er en trussel mod fred og frihed på det kontinent, vi alle elsker.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.