Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Stormoské omfavnes alligevel ikke af multikult

Selv Venstres Pia Allerslev holder lav profil, og Anders Samuelsen vil ikke blåstemple noget, som det er "dumt at blåstemple". Hvad sker der?

Det lader til, at landets førende vendekåber, politikere fra de større partier, biskopper og andre notabiliteter, så småt er ved at forstå, at det måske alligevel eventuelt ikke er specielt fedt med flere moskeer i Danmark. I hvert fald har de travlt med ikke at møde op til indvielsen af stormoskeen på Rovsingsgade på Nørrebro i København.

Hverken kongehuset, biskoppen eller partiledere agter at deltage i de forestående festligheder med minaret, halalslagtning og tvetunget tale. Til trods for at denne kombi passer som hånd i den mulitkulturelle handske, som har holdt vores land i et jerngreb i mere end 30 år.

Venstres ærkefjols i Borgerrepræsentationen, den tidligere kulturborgmester, nuværende ungdomsborgmester Pia Allerslev, har tidligere ment, at det hørte med til en storby at have en stormoské, og at danskerne overhovedet ikke frygter, at moskeer i virkeligheden er trojanske heste. Men nu er hun tilsyneladende blevet momentant stum.

Hvor man førhen kunne stille sit ur efter, at Pia Allerslev sagde noget idiotisk eller komisk om islam og integration, er der pludselig blevet helt stille omkring det liberale orakel.

Det er underligt, meget underligt.

Det kan selvfølgelig bero på en fejltagelse, og i så fald beklager jeg. ”Tolerante” mennesker som Pia Allerslev har det med at marchere rundt med en masse historiske ”nødvendigheder” om storbyer, mindre byer og helt små byer. Men selv hun bliver muligvis klogere en dag.

Så lang tid kan vi bare ikke vente. Derfor dette: Når det nu ikke kan være anderledes, end at præsterne i Qatar skal have lov til at rejse en trojansk hest i det stedse mere segregerede Danmark, så må man håbe, at PET og politiet kender deres besøgelsestid og forstår, hvor vigtigt det vil være at overvåge og infiltrere det forventelige islamiske miljø fra yderst til inderst.

Det siger jeg ikke alene af hensyn til vi, de lokales, sikkerhed, men i lige så høj grad af hensyn til andre muslimer, som nu skal dikteres, hvordan man er en from muslim og risikere at blive intimideret af et mobilt moralsk politi i nærområdet.

Som den britiske skribent Douglas Murray noterer, så er der ikke noget mere kendetegnende ved ekstremister, end at de gør krav på at tale på alle muslimers vegne, og vi véd allerede, at moskeer har det med at føre til problemer for de nærmest boende muslimer, før end moskeen fører til problemer for resten af os.

Tænk sig, Liberal Alliances Anders Samuelsen er vist ved at forstå alvoren og udtaler:

”Jeg kan ikke lige gennemskue finansieringen og alt muligt bagved, og jeg vil ikke risikere at blåstemple noget, som er dumt at blåstemple.”

Nuvel, det er ikke meget, Samuelsen her giver os, men det er da et lille skridt på vejen.

At partiformandens motiv for takke nej til indvielsen synes at handle om ham selv og om at undgå at stå i et dårligt lys i offentligheden, kan man le ad, men er en integreret del af at være politiker, ikke mindst i den pæne del af det borgerlige segment. Men dertil må lægges, at Samuelsen fortsat nægter at sætte sig ind i islam, muligvis fordi han fejlagtigt tror, at islam ikke vedrører fremtidens Danmark. Sådan er der jo mange liberale, der tænker – eller skal vi sige – forestille sig. Men Anders Samuelsen er ikke dum, han har forstået, at vinden blæser fra en lidt anden retning – og han glider med.

Det samme gøre overborgmester Frank Jensen naturligvis, skønt det ikke kan overraske nogen, alting taget i betragtning. Det er derfor, han undskylder sig med at skulle til et uopsætteligt møde og sender sin stikirenddreng, Jesper Christensen, partiets socialborgmester.

Moskeens talsmand, en vis Mohamed al Maimuoni, siger det sådan set lige ud, idet han gør gældende, at det er helt normalt, at moskeer i Europa bliver finansieret fra Mellemøsten.

Netop. Deri problemet.

Først det øjeblik, vi ser nationalt sindede muslimer, der ikke bare siger, de er det, men også er det i handling, gøre sig gældende i Danmark, er der håb for morgendagen. Det vil sige muslimer, der ligesom jøder og andre anerkender det land, de bor i, ikke blot som en midlertidig juridisk ramme, som de fordækt arbejder på at ændre til egen fordel, men som en kulturel og politisk ramme, der ikke står til diskussion. Først da kan vi begynde at drømme om et bedre Danmark.

Moskeerne bygger på det modsatte. Stræber efter det modsatte.

Moderat islam?

Læs Koranen.

Moderate muslimer? 

Ja, de findes, men det er ikke dem, der rejser moskeer og plaprer løs om, at de har ret til det, fordi de bliver flere og flere. Hvad det handler om for dem, der plaprer, er en understregning af jordisk dominans, ikke himmelsk lyksalighed.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.