Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Folketingsmedlemmer skal ikke blande sig

Skovgaard Museets udstilling i Viborg om blasfemisk kunst må ud fra en lægmands betragtning dreje sig om kunst af blasfemisk karakter, hvor kunst er væsentligt.

Skovgaard Museets udstilling i Viborg om blasfemisk kunst må ud fra en lægmands betragtning dreje sig om kunst af blasfemisk karakter, hvor kunst er væsentligt. Som jeg forstår museet, er det et museum, der ønsker en høj kunstnerisk standard, og derfor har museet en bestyrelse og kuratorer, der ved, hvilken kunst der skal udstilles på deres museum.

Har Inger Støjberg og Pia Kjærsgaard overvejet, om Muhammed-tegningerne ligger inden for det emne, som museet ønsker at udstille?

Ved enhver udstilling kan jeg forestille mig, at der er mange kunstnere, der ønsker at deltage, at der er meget, der skal vurderes, og at der er mange, der bliver skuffede, ligesom der på universiteterne er mange, der afvises på grund af adgangskrav – som jo ikke altid behøver at være subjektive.

Folket og Folketingets medlemmer skal ikke bestemme, hvad et museum skal udstille, ligesom vi heller ikke skal bestemme, hvilken farve, Grundfos-pumper, Mærsk-skibe eller fodboldlandsholdets spilledragter skal være – det har de enkelte organisationer/selskaber ansat kompetente mennesker til.

Bortset fra det er museet sikkert ikke ked af den reklame, det i forbindelse med udstillingen har fået – og ikke mindst en glæde ved at vide, hvem der ikke vil komme.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
Debat: I glemmebogen?
Minister Inger Støjberg bruger åbenlyst Kurt Westergaards Muhammed-tegning på Facebook og støttes af Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, som gerne ser Westergaards tegning brugt offentligt.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu

Khaders kamp for millionstøtte til V-ministers investering

Et e-sportsfirma blev godkendt på finansloven, mens V-minister havde penge i virksomheden. Det starter med Naser Khader (K), der bar et ønske frem. Det fortsætter med Naser Khader, der fralægger sig ansvaret for en misforståelse. Det slutter med Naser Khader, der må erkende sin egen fejl. Jeg var også forvirret, siger han.
Om temaet

30. september 2015 var det 10 år siden, at Jyllands-Posten publicerede 12 tegninger af muslimernes profet Muhammed. Hvor står debatten? Og hvordan kommer den videre?

Redaktionen anbefaler

Kronik: Carsten Juste: »Nej, vi havde intet at undskylde«

Carsten Juste, ansvarshavende chefredaktør da tegningerne blev bragt

For første gang fortæller den tidligere chefredaktør på Jyllands-Posten Carsten Juste i dette essay om tiden, før, under og efter trykningen af Muhammed-tegningerne.
Mere
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}
Jyllands-posten Lige Nu

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her