Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Traditionelle arabiske mænd har et forkvaklet forhold til kvinder og sex

Der findes alt for mange arabiske mænd, som puster sig op og føler sig i sin gode ret til at se ned på kvinder og uden tøven kalder dem luder.

Den arabiske verden betyder rigtig meget for mig, og jeg elsker at komme der. Der er næsten ikke den afkrog, jeg ikke har været i, og uanset hvilket af de arabiske lande jeg har besøgt, er jeg generelt blevet mødt med en meget stor venlighed og gæstfrihed.

Det er så opløftende at se, hvor stærkt familiesammenholdet er her, og hvor meget man respekterer de ældre. En tur på et marked er en symfoni af dufte og intense smagsoplevelser, og hvor end jeg vender og drejer mig, mærker jeg med stolthed historiens vingesus.

Når det så er sagt, er der desværre et meget stort men. Den arabiske kultur har en bagside, som jeg foragter. Det er de traditionelle arabiske mænds forkvaklede forhold til kvinder og vold – en giftig blanding af religion og kultur. Det er mænd med stort M, som er kvindehadende, selvhævdende og svælger sig i stammementalitet.

Hermed ikke sagt, at dette gælder alle arabiske mænd, men hånden på hjertet så findes der alt for mange, som puster sig op og føler sig i sin gode ret til at se ned på kvinder og uden tøven kalder dem luder. Det gør mig meget vred at være vidne til det hykleri og den dobbeltmoral, de udviser i forhold til sex og kvinder, og det er ikke noget, som hører hjemme nogen steder i verden – slet ikke i Vesten og Danmark.

For den type mænd er det helt i orden at have sex med mange kvinder, men når de skal giftes, skal det for alt i verden være med en jomfru. Kvinder deles op i luder og Madonna. Den slags mænd behandler kvinder som et tag-selv-bord, men hvis man så meget som kigger på deres datter, kone eller søster, så bryder helvedet løs.

Så risikerer man at blive slået ihjel. Jeg oplever det igen og igen, når jeg rejser i den del af verden med kvindelige rejsefæller – det er ikke altid sjovt. Og jeg har ofte konfronteret de primitive mænd med: »Hvad hvis jeg opførte mig på samme måde over for din mor, kone, søster eller datter?« Så er det ikke sjovt længere.

Jeg mener, at de har et reelt problem med deres seksualitet og det andet køn. Se nu hvad der skete i Köln nytårsnat, hvor et stort antal kvinder blev udsat for massive seksuelle krænkelser af mænd med arabisk/flygtning/indvandrerbaggrund. Det hører ingen steder hjemme, og jeg synes, det er pinligt, at Kölns borgmester efterfølgende går ud og råder kvinder til at holde afstand fra mænd.

På den måde giver hun kvinderne ansvaret for overfaldene og understøtter de arabiske mænds argument om, at det er kvindernes opgave at være ærbare – ellers er de selv ude om det. Lige så pinligt er det, at vicepræsidenten for Dansk Kvindesamfund, Ulla Tornemand, i ramme alvor siger, at forargelsen over det, der skete i Köln ikke ville være sket, havde overfaldsmændene været hvide.

Hvad er det lige, hun prøver at sige med det? At vi i virkeligheden ikke blev forargede over sexovergrebene, men udnyttede begivenheden til at behandle ”de brune” hårdt? At de arabiske mænd er ofrene?

Lad os slå det fast én gang for alle, dette er ikke kvindernes problem. Dansk Kvindesamfund burde hellere melde sig ind i kampen, så vi kan få stoppet denne forkvaklede adfærd. I stedet for at intellektualisere og relativere problemet bør danske feminister kæmpe for kvinders ret til at bestemme over egen krop, seksualitet, ægteskab og fremtid.

Men hvad kan der så gøres? Det er først og fremmest vigtigt at erkende problemet – dernæst udfordre fænomenet – og gøre mændene opmærksomme på deres dobbeltmoral. Hvis de ikke kan styre sig, må de have bind for øjnene.

Ifølge den arabiske feminist Mona Elthawi er dette et større problem i den arabiske verden end andre steder, og derfor er det også vigtigt at støtte de arabiske kvinder i at gøre oprør mod et sådant kvindesyn. Hverken de eller vi skal finde os i denne primitive opførsel fra arabiske mænd.

Det samme gælder volden. Det bør stoppes. Hvad ligner det, at unge bøller i Vollsmose og andre ghettosteder kaster alt muligt efter politiet? Alt for mange arabiske mænd løser konflikter gennem vold eller ved at råbe ukvemsord efter andre. De danske domstole er for øvrigt for vattede over for den slags primitivitet.

Selvom jeg har en arabisk baggrund og er stolt af den, er jeg virkelig bekymret for mine børns fremtid. De arabiske mænd skal tage sig sammen og indse, at det er på tide, de begynder at deltage i det 21. århundrede, hvor kvinder bliver betragtet som ligeværdige individer, og hvor man ikke bliver voldelig, når man er uenig med andre.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.