Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Den ulige flygtningedebat i tv-medierne, DR og TV 2

De borgerliges bekymring og argumentation om flygtningestrømmen bliver ikke taget seriøst af de to mainstreammedier.

Artiklens øverste billede
DR og TV 2 dækker ikke seriøst hele spektret i debatten om flygtningestrømmen til Danmark. De borgerlige er stort set blevet udelukket fra debatten. Arkivfoto: Martin Lehmann/Polfoto

Flygtningedebatten i Danmark og Sverige bliver af gode grunde ofte sammenlignet, og der er vel herhjemme enighed om, at vi har en mere fri og fordomsfri debat end i Sverige. Selvom der næppe er tvivl om, at debatniveauet i Danmark er mere demokratisk end i Sverige, er spørgsmålet dog, om vi egentlig har en tilstrækkelig fordomsfri debat uden hellige køer – altså faktisk har en demokratisk debat.

Spørgsmålet lader sig besvare ved at belyse de faktiske debatforhold i Danmark. Debatten er meget polariseret med venstrefløjen og De Radikale på den ene side og de borgerlige på den anden side. Førstnævnte har en meget liberal indvandrerpolitik og ønsker af humanitære grunde at øge indvandringen, ligesom man forventer, at Danmark vil blive beriget af den nye multikultur.

Sidstnævnte ønsker begrænsning af indvandringen for ikke at øge de integrationsproblemer, der allerede eksisterer, for at undgå at trygheden, velfærden og den danske kultur sættes over styr ved parallelsamfund og for at undgå forringelser af kernevelfærden, som integrations- og opholdsomkostninger for vores gæster vil true.

Udelukket fra debatten

Det burde være ligetil at skabe en demokratisk debat om disse forhold, men man må konstatere, at den ene parts humanistisk lydende budskab får størstedelen af opmærksomheden i mainstreammedier som DR og TV 2, og de borgerliges bekymring og argumentation ikke bliver taget seriøst – den bliver udlagt som en kamuflering af den ”sandhed”, at man blot ikke kan lide mennesker med anden hudfarve end hvid.

Derfor tøver venstrefløjen og De Radikale ikke med at stemple de borgerliges politik som fremmedfjendsk. Når først dette stempel er sat, er de borgerlige sat skakmat – ingen nok så fornuftige argumenter kan bringe venstrefløjen og De Radikale inden for pædagogisk rækkevidde. Der er ikke tale om, at de borgelige er blevet argumenteret ud gennem debatten – nej, de er blevet udelukket fra debatten.

Mangler seriøs behandling

Nu vil mange indvende, at de borgerlige synspunkter i flygtningedebatten er repræsenteret i den danske debat. Ja, de borgerlige synspunkter optræder i flere seriøse medier. De optræder såmænd også i DR og TV 2, men ikke her på lige vilkår med modparten. Har nogen set og hørt indlæg eller debat i DR og TV 2, hvor de borgerlige synspunkter er blevet behandlet så dybt og seriøst som modpartens?

Hvornår har vi fået en analyse af de nuværende integrationsproblemer og parallelsamfund behandlet i sammenhæng til det scenarie, at flygtningestrømmen ind i Danmark fra ikkesekulariserede samfund stiger voldsomt? Hvornår er de velfærdsmæssige, kulturelle og økonomiske konsekvenser af et sådan scenarie blevet behandlet seriøst i DR og TV 2?

De uløste problemer

Hvordan kan man være sikker på, at de borgerlige generelt ikke er fremmedfjendske og faktisk har en gyldig argumentation for deres bekymring for indvandringen? Der er en række faktorer, der belyser dette. De eksisterende uløste problemer med integration og parallelsamfund, som man efterhånden må konkludere ikke kan løses, taler for sig selv. En øget tilstrømning vil kun øge disse problemer.

Det at gøre flygtninge, der banker på vores dør, betydeligere rigere end gennemsnittet af deres landsmænd, er diskriminerende over for dem, der ikke har råd til at flygte til Danmark, og som har det største behov for hjælp. Hjælpen til de allerfattigste forringes, når midlerne bruges i Danmark til at hjælpe flygtninge langt ud over det niveau, der for dem er normalt.

En god forretning?

Man har i sandhed skabt et hold A og hold B af flygtninge, og denne diskrimination er ikke på nogen måde medmenneskelig. Den kommende befolkningstilvækst på kloden skaber i sig selv en voldsom stor gruppe mennesker, der vil vandre hvor som helst hen, hvor levevilkårene er bedre – en problemstilling, som størstedelen af politikerne ikke vil forholde sig til.

Med de nuværende erfaringer med flygtningeomkostninger vil det få alvorlige økonomiske konsekvenser at skulle øge indvandringen til Danmark. Nogle taler for, at det på sigt vil blive en god forretning for Danmark, men hvem har kunnet argumentere for det synspunkt?

De hellige køer

Den borgerlige bekymring for indvandringen har som vist mange gode grunde til at blive diskuteret i en åben og fordomsfri debat. En sådan debat har vi desværre ikke. De hellige køer, at vi bliver nødt til at lade indvandringen ske, samt at vi ikke må tænke på – og slet ikke frygte – negative konsekvenser af den, eksisterer så fast, at man ikke med argumentation kan trænge igennem.

Det betyder reelt, at venstrefløjens og De Radikales politik er transformeret til en form for religion, som ikke stilles til debat. Når så DR og TV 2 stiller sig på den side, får vi en udemokratisk debat ved ulige vilkår. For de mennesker, der tilgår andre og seriøse medier, er der ingen problem – her har man en demokratisk debat. Men DR og TV 2’s indflydelsesrige mainstreammagt bliver alvorligt misbrugt til at føre den ene parts ”humanistiske” propaganda, og de har glemt, at deres opgave er at afsløre den.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.