Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her
  • For abonnenter

Marianne Stidsen skal en tur gennem den identitetspolitiske andegård

Lektor Marianne Stidsen har fået wokeismen på nakken, efter at hun i en bog har advaret mod den. Hun forsøges fældet med anklager om plagiat.

Artiklens øverste billede
Efter tvivlsomme beskyldninger om plagiat har Marianne Stidsen fået hele den woke andegård på nakken, da hun tilsyneladende skal kanøfles for at have et andet og upopulært standpunkt, mener Katrine Winkel Holm. Arkivtegning: Rasmus Sand Høyer

Da lektor Marianne Stidsen midt i september udgav ”Køn og identitet – et spadestik dybere”, var vi en del, der ikke opdagede det. Omtalen af hendes opgør med ideologien bag identitetspolitikken er ellers grundig og utrolig aktuel. Der er akut behov for at forstå, hvad der egentligt ligger bag den kønsnedbrydningsbølge, der skyller hen over os for tiden, og som de fleste – fra kongehus til universitet – falder pladask på maven for.

Hvor er de journalister, der gider at forholde sig kritisk til de absurde beskyldning mod Stidsen? Hvor er de akademikere, der melder sig med støtte til den akademiske frihed?

Alligevel va

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen