Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her
  • For abonnenter

Danmark står et godt sted med corona. Så nu er det på høje tid, at vi tænker på andre end os selv

Danmark har et globalt medansvar for at få sat en stopper for denne vaccinenationalisme, der både er uacceptabel og usolidarisk.

Artiklens øverste billede
I Danmark fortsætter vi rejsen mod tiden efter covid-19. Desværre er det kun os i den rige del af verden, der er inviteret til festen. Hos Læger uden Grænser oplever vi hver eneste dag pandemiens fortsatte hærgen. Det er nu, at Danmark skal vise globalt ansvar, mener skribenten. Arkivillustration: Rasmus Sand Høyer

»Epidemien er under kontrol, vi har rekordhøje vaccinationstal,« lød det fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S), da regeringen forleden besluttede at fratage covid-19 dens særstatus som samfundskritisk sygdom fra den 10. september.

Tonerne om en virus i bakgear fortsatte helt ind i mandagens finanslovsudspil, og også uden for Christiansborg vejrer de fleste af os normaliseringens morgenluft.

Men mens næsten tre ud af fire danskere nu er færdigvaccinered

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen