Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her
  • For abonnenter

Integrationsindustrien bliver ved med at bære brænde til modkulturens bål

Det er beskæmmende, at nogle fortsat bidrager til fortællingen om, at dem, der bor i udsatte boligområder, hverken føler sig accepterede eller respekterede.

Artiklens øverste billede
Mon en kvik journalist​ i stedet ville kaste et blik i integrationens historiebog og bede eksperterne forholde sig til, hvad man mere kan kræve af det danske samfund for at få nydanskerne til at føle sig som medborgere, spørger Rami Zouzou. Arkivillustration: Rasmus Sand Høyer

Følelsen af modborgerskab bliver ofte af meningsdannere, debattører og integrationsarbejdere brugt som forklaring på, hvorfor børn og unge af anden etnisk herkomst end dansk ender ud i bandekriminalitet eller radikalisering.

En modborger kan defineres som en person, der har vendt det danske samfund ryggen, fordi vedkommende føler sig stigmatiseret på baggrund af etnicitet og religion og derfor har udviklet egne normer og værdisæt.

Men med et lille tilbagebl

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen