Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Menneskerettigheder svigtes af FN

USA kritiseres for at desavouere UNHRC, FN’s Menneskerettighedsråd, som blev oprettet i 2006, efter at dets forgænger, Menneskerettighedskommissionen, blev opløst, fordi den var kontrolleret af lande, der ikke respekterede menneskerettighederne. Men intet har ændret sig. UNHRC er domineret af islamiske lande, der alle har tilsluttet sig Cairo-deklarationen af 1990, der entydigt fastslår, at sharia står over alle andre love og konventioner. Et tæt samarbejde med en række andre lande, der heller ikke ønsker fokus på deres menneskerettighedsstatus, gør det muligt for dem at hjælpe hinanden med at spænde ben for eventuelle ubehagelige resolutioner.

Ydermere er det lykkedes disse lande at få rådet til at koncentrere opmærksomheden om Israel, der som eneste land står som et fast punkt på rådets mødeagenda. Rådet har gennem mange år vedtaget flere fordømmende resolutioner mod Israel end mod resten af verdens lande tilsammen – ofte med indirekte hjælp fra vestlige lande, der fejt undlader at deltage i afstemningerne.

Et lignende mønster tegner sig også ofte i Unicef og i FN’s Generalforsamling, når det drejer sig om Israel. Desværre rapporterer medierne sjældent detaljeret om afstemninger i disse fora.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
JP mener: End ikke helgener er ufejlbarlige
FN-rapportører leverer en sønderlemmende kritik af Myanmar. Må vi bede om en domstol.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?

Blog: Venstre og regeringen er totalt passive over for sprøjtegift i drikkevandet

Christian Rabjerg Madsen
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand.

Per Stig Møller: Her er fem ting, EU skal i gang med nu

Per Stig Møller
Økonomer og erhvervsfolk mener, vi skal have hundredtusinder og millioner flere indvandrere for at løse fremtidens arbejdsmarkedsbehov, men på den måde skifter de jo de europæiske befolkninger ud, og hvornår har vi besluttet det?
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her