<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Utku H. Güzel

Blog: Gør jer klar – vi er på vej ind i et globalt kaos

Krigen i Ukraine er kun toppen af et isbjerg i det, der snart vil udvikle sig til en krise for energi, fødevarer og økonomi.

Blog: Selvfølgelig blev det et ja. Men ønsker vi flere krige?

Når man i månedsvis fortæller befolkningen, at vores sikkerhed er i fare, og at det kræver, at vi bruger flere midler på forsvaret, så kan man vel heller ikke forvente, at størstedelen af befolkningen ikke stemmer ja til at fjerne forsvarsforbeholdet.

Blog: Stem nej til mere krig og våben

Kære venner, lad os bare sige det, som det er, hvis man ønsker at bruge flere milliarder på våben og krig, så skal man endelig bare stemme ja til at fjerne forsvarsforbeholdet.

Blog: Folket betaler glædeligt prisen for krisen

Det er ikke første gang, at vi er vidne til, at når de svageste grupper i samfundet skal have flere penge, så har politikerne meget svært ved at få økonomien til at hænge sammen.

Blog: Den lille mand er for længst blevet passiv tilskuer til det hele

Vågn nu op, lille mand! Se dig omkring, og spørg dig selv, om du egentlig er tilfreds med det, du ser. Og er du ikke, så gør dog noget ved det.

Blog: Er det endnu engang den lille mand, som skal lære lidt om sparsommelighed?

Krigen i Ukraine vil vare længe og bliver desværre ikke den eneste, som vi vil komme til at se. Derudover har vi endnu ikke set, hvor slemt det kan blive med økonomien.

Blog: Den nye verdensorden er på vej, men har den lille mand ikke noget at skulle have sagt?

Kære venner, det ser ud til, at vi kommer til at stå ret alene i den kommende krise, og der vil ikke være nogen hjælp at hente fra politikerne. Selv om det er ret tydeligt, at verden er ved at forandre sig, og en ny verdensorden indtræder, så bliver vi nødt til at tage stilling til, hvilken fremtid vi ønsker for os selv og for vores børn.

Blog: Skal den lille mand også betale prisen for denne krise?

Der består en enorm uretfærdighed og en stigende ulighed for øjnene af os alle sammen, men vi vælger at se passive til. Endnu engang er det den lille mand som skal betale under den krise, som vi er på vej ind i, med bl.a. stigende priser og udhuling af reallønnen.

Blog: Vi bliver tvunget til at vælge side i stormagternes konflikt

Jeg har flere gange påstået, at verden er ved at forandre sig, og magtbalancen ved at tippe fra vest til øst. Min påstand er, at det netop er den proces, vi er vidne til i disse uger.

Blog: Er det mere militær, vi vil have?

Jeg er ret sikker på, at jeg ikke er den eneste, som er alvorligt bekymret for den militarisering, vi er i gang med. Selv Enhedslisten og SF har ændret holdning i forhold til krig og våben.

Blog: Knips, knips – det er tid til at vågne op fra den kollektive hypnose

Det er en smule komisk, som alle er blevet eksperter i Putins sindstilstand og kender til mandens planer. På samme vis er det også absurd at se, hvordan danske politikere står på række for at rose amerikanerne.

Blog: Det er nu, at man skal sige nej til krig og øget militarisering

Vi skal ikke bare falde for politikernes og mediernes ”dem mod os”-retorik, der er med til at skabe frygt.

Blog: Som altid vil en ny krig og den kommende økonomiske krise ramme den lille mand

Jeg ved ikke, om de magter, der ønsker en krig, ønsker den, fordi de vil ”bombe” gang i økonomien med en ny krig, eller om de prøver at finde en grund/undskyldning, som de kan bruge over for befolkningen, når krisen rammer os: ”Se, krisen kom pga. ham Putin.”

Blog: Skatteyderne bidrager gerne til elitens fest

Krisen er på vej, og den vil ikke være ødelæggende for dem, som køber en ny Porsche til 1,7 mio. kr. Nej, den vil primært ramme dem på kontanthjælp, på dagpenge, dem på selvforsørgelses- og hjemrejseydelse, de hjemløse, den enlige mor og de lavtlønnede i vores samfund.

Blog: Der skal ikke være fremmede magter på dansk jord

Mette Frederiksen har indtaget førstepladsen som den største proamerikanske danske statsminister. Det er ikke godt, og endnu engang udstilles Vestens hykleri i forhold til det rimelige i at kunne forsvare sig.

Blog: Forargelse er ikke nok til at ændre på ulighed

Det er muligt at bryde med fortællingen om, at det nuværende ulighedsskabende økonomiske system er det eneste, der giver mening, og er det, vi alle sammen skal stræbe efter.

Blog: Eliten vil i krig – hvad vil du?

Der er efterhånden ikke et eneste land eller kontinent tilbage, hvor amerikanerne og dets vestlige allierede ikke har været i krig eller har invaderet, men på trods af det portrætterer ”vi” fortsat os selv som de fredelige og de gode. Vi må gøre, lige som det passer os, men det må de andre ikke. Det virker meget mærkeligt og hyklerisk.

Blog: Der er krig og krise i kalenderen for 2022 – vil vi bare sidde og se det udspille sig for vores øjne?

Spørgsmålet er, hvordan vi hver især vil forholde os til en verden i forandring. Vil vi gerne have en indflydelse på fremtiden – eller har vi nok i at se på?

Blog: Tæl til 10, inden du går amok på tasterne – og dine medmennesker

Start med at udtrykke dine holdninger og meninger på en ordentlig måde, og stop med at dømme andre. Det burde virkelig ikke være svært at behandle andre mennesker med respekt.
Mere
Profil
Utku Hayri Güzel (f. 1983), er cand.mag. i mellemøststudier og arbejder som virksomhedskonsulent i Aarhus Kommunes integrationsafdeling. Han er født i Tyrkiet, men har boet i Danmark siden han var tre år. I dag bor han i Tranbjerg. Han går ind for reformation af islam, og politisk ligger han til venstre for midten. Han er især optaget af integrationspolitik, islam, mellemøstlig politik, frihedsrettigheder, demokrati og økonomisk ulighed.
Mest Læste blogs
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
25.09.22, 10:10
Europæerne har i energipolitisk forstand opført sig som en teenager uden sans for konsekvenser. Nu kommer regningen. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
25.09.22, 00:07
I stedet for at gå på gaden og gøre oprør mod Putin stikker russiske mænd halen mellem benene. Læs mere
Af Marie Høgh
24.09.22, 09:50
Vi kan tilsyneladende slet ikke holde balancen mellem regnbuefarvet frigjorthed og en underlig nypuritansk bornerthed. Og nu rammer det så også folkekirken, hvor et lovforslag vil lægge bånd på præstens privatliv. Læs mere
Af Søren Gade
22.09.22, 14:45
Fodboldgalninge skaber utryghed for de mange, der formaster sig til at tage på stadion – de skal ganske enkelt ikke tages som gidsler i dette vanvid.  Læs mere
Af Carolina M. Maier
22.09.22, 11:30
Mødte jeg en fe, der gav mig lov til at få bare ét ønske opfyldt, skulle det være, at verden begynder at leve meget langsommere. Det har vi mennesker brug for. Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.09.22, 10:23
Krigen mod viden skal stoppes, hvis politik skal levere reelle løsninger på de udfordringer, vi står over for. Læs mere
Af Rasmus Dahlberg
21.09.22, 09:10
Mørke skyer trækker sammen over Danmark på den økonomiske himmel med inflation og energikrise. Historien viser, at familieejede virksomheder klarer sig klart bedst gennem krisetider – alligevel straffes de af staten. Vi burde belønne dem i stedet! Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
21.09.22, 09:03
I USA dør der stadig 400 af covid om dagen. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
20.09.22, 13:23
Ældre skal kunne tage del i samfundet som alle andre. De er lige så individuelle som alle andre. Ikke to ældres behov er helt ens. Men det er vores opgave at sikre, at der er plads til alle. Læs mere
Af Jesper Theilgaard
20.09.22, 08:15
Den globale opvarmning fortsætter ufortrødent, men vi lukker helst øjnene for de risici, den medfører. Læs mere