<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Utku H. Güzel

Blog: Arbejd, arbejd, arbejd, køb, køb, køb. Sig mig, er der ikke snart nogen, der stiller ind på en anden kanal?

Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret.

Blog: 89'er-generationen har fejlet. Nu er det op til de unge at arrangere verden på en anden måde end bare vækst, vækst, vækst

Alt i vores nuværende samfund er baseret på tanken om vækst og velstand. Skaber det ikke flere penge, så kan det ikke bruges. Og i forhold til vores politiske system: Har vi egentlig bare købt idéen om, at vi lever i et demokrati og derudover ikke behøver at forholde os til resten?

Blog: Enten bekæmper vi Kina, ellers mister vi vores demokrati – siger man

Der må sidde mange danskere bag skærmene og tænke, at lige om lidt kommer kineserne og overtager det hele, og vupti, så er demokratiet væk. Jeg kan forsikre jer om, at det ikke sker. Denne form for propaganda er ikke ny. Vestlige demokratier har altid fremstillet modparten som antidemokratiske og farlige.

Blog: Flertallet skal yde for, at eliten kan nyde

Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte.

Blog: Arbejd, arbejd!

Først og fremmest burde der ikke herske nogen tvivl om, at vi i det kapitalistiske system, som vi lever under, bliver betragtet som arbejdere, der sælger vores arbejdskraft, og forbrugere, der køber de produkter, der bliver produceret – ikke ret meget andet.

Blog: Politikernes angreb på velfærdsstaten fortsætter uhindret

Den danske velfærdsstat har vist verden, at man sagtens kan have en ”stor” stat med en relativt solidarisk fordelingspolitik og samtidig være et rigt og konkurrencedygtigt land. Lad jer endelig ikke narre af politikere eller økonomer, der fortæller jer noget andet.

Blog: Sygeplejerskerne tabte kampen til politikerne i folkets-ting

De blev rost til skyerne under pandemien og blev kaldt frontpersonale. Men når de så fortæller, at de ikke er tilfredse med den pose penge, de får tilbudt, så siger man til dem, at de kan få det de andre faggrupper har fået, og ellers bare komme i arbejdstøjet igen. Tusind tak!

Blog: Sygeplejerskerne tabte kampen til politikerne i folkets ting

De blev rost til skyerne under pandemien og blev kaldt frontpersonale. Når de så fortæller os, at de ikke er tilfredse med den pose penge, de får tilbudt, og ønsker bedre vilkår og mere i løn (femte gang, at sygeplejerskerne strejker), ja, så siger man til dem, at de kan få det, de andre faggrupper har fået, og ellers bare komme i arbejdstøjet igen.

Blog: Hvorfor har krigen i Afghanistan ikke været forgæves, Mette Frederiksen?

Hvis Mærsk eller andre vil beskytte deres interesser, så kan de selv sende deres børn eller børnebørn i krig. Det skal ikke gå ud over under- og middelklassens uvidende eller håbsøgende unge mænd og kvinder. Og kære statsminister, du og andre politikere skal stoppe med at betjene de velhavendes interesser og kapital. Husk nu, at I sidder i folkets-ting.

Blog: Hvad lavede I i de 20 år i Afghanistan?

Alle de lande, hvor amerikanerne og deres Nato-allierede har været forbi for at skabe demokrati og fred, har de desværre efterladt i meget dårligere stand, end da de invaderede landene – nemlig i krig og kaos.

Blog: Hvad har du nu tænkt dig at gøre, Dan Jørgensen?

FN’s Klimapanels, IPCC’s, nye rapport taler sit tydelige sprog: Klimaforandringerne er menneskeskabte, og hvis vi ikke gør noget drastisk her og nu, så kigger vi ind i en fremtid, der bliver varmere, vådere og mere ekstrem, hurtigere end vi troede.

Blog: Du behøver ikke være forsker, for at se at den er gal med klimaet, vel?

Vi bliver simpelthen nødt til at tage klimakrisen alvorligt. Vi kan ikke løse udfordringerne bare ved at fortsætte som hidtil. Det kræver fundamentale ændringer af den virkelighed, som vi har skabt for os selv. Spørg din lokale politiker, hvad han eller hun har tænkt sig.

Blog: Er det virkelig folkets ting?

Der findes mange eksempler, der kan påvise, at politikerne ikke kæmper folkets interesse og sag, men derimod deres egen karriere og lobbyisternes interesser.

Blog: Islam kan ikke forenes med demokratiet

Hvis man begynder at kræve regler og normer, som er meget fjernt fra nutidens Danmark, indført, må man også forvente en modstand fra majoriteten i landet.

Blog: Kan vi som nation ikke samles om større ting end et fodbold-EM og Dannebrog?

Med alt respekt for dem, som har brug for nationalismen eller religionen for at finde mening i livet, så vil jeg fortsat mene, at vi har brug for mere humane værdier, som bør kunne samle os. Værdier, som ikke har brug for en overtroisk historiefortælling og som fx ligesom nationalismen og religionen til enhver tid kan bruges til at skabe splittelse iblandt mennesker.

Blog: Har vi glemt alt om klimaet?

Min påstand er dog fortsat, at vi ikke kan forvente, at de aftaler, som politikerne får lavet, bliver mere ambitiøse, eller at de når deres fastsatte klimamål. Politikerne kan nemlig kun agere inden for dette økonomiske systems grænser. Alt, hvad de foretager sig, bliver med et kapitalistisk syn på økonomien.

Blog: Sygeplejerskernes kamp er arbejderklassens kamp

Der er og bliver forsat brugt flere milliarder kr. på bl.a. erstatning til minkavlerne, på hjælpepakker, coronatestkits og -centre, vaccineprogrammer, overvågningsudstyr og krigsmateriale og skattelettelser til de rigeste danskere, men når det kommer til sygeplejerskerne, så kan man ikke finde flere penge, og nogle spørger endda, hvor pengene skal komme fra - det er noget vås.

Blog: Uefa udstillede kapitalismens kynisme, da de gav landsholdet et håbløst valg

Billederne af holdkammeraternes beskyttende-cirkel omkring Eriksen, sekunderne efter hans kollaps og alle de ‘god bedring’ beskeder som både fansene, men også mange andre kendte og ukendte personer, sendte til Eriksen, fik mig til at tænke på, at vi som mennesker faktisk godt kan samles om én ting, nemlig vigtigheden af et menneskeliv.

Blog: Jo, der findes racister i Danmark – det er helt normalt

Danske politikere og medierne har været medvirkende til at skabe fremmedhadet. Politikerne har i årevis talt nedladende om folk fra Mellemøsten og udstillet dem som Danmarks største problem.
Mere
Profil
Utku Hayri Güzel (f. 1983), er cand.mag. i mellemøststudier og arbejder som virksomhedskonsulent i Aarhus Kommunes integrationsafdeling. Han er født i Tyrkiet, men har boet i Danmark siden han var tre år. I dag bor han i Tranbjerg. Han går ind for reformation af islam, og politisk ligger han til venstre for midten. Han er især optaget af integrationspolitik, islam, mellemøstlig politik, frihedsrettigheder, demokrati og økonomisk ulighed.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere
Af Harun Demirtas
14.10.21, 14:00
Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.10.21, 08:18
Helle Thorning-Schmidts nye bog er værd at læse. Den er som at høre hende tale. Og fuld af selverkendelse. Læs mere