<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Utku H. Güzel

Blog: Arbejderne har det ikke dårligt nok til 1. maj-taler

Det er da helt forståeligt, at statsministeren ikke ville bruge mange kræfter på hendes 1. maj-tale, nu hvor det går så godt herhjemme.

Blog: Sygeplejersker, stå fast!

Selvom de står alene, så håber jeg, at de vil stå fast - deres kamp er nemlig vigtig, ikke kun for sygeplejerskerne eller kvindefagene, men også for hele arbejderklassen og den urimelige fordeling af goderne.

Blog: Børnene skal hjem, og vestens magthavere skal stå til ansvar for krigen i Syrien.

De får os til at diskutere populistisk pjat som syrienkrigerne og deres børn, men jeg ser ingen stille kritiske spørgsmål til selve krigen, ligesom jeg ikke ser, at andre end Assad og syrienkrigerne bliver beskyldt for at have ødelagt Syrien.

Blog: Sygeplejerskerne har sagt nej tak til almisser

Det hele handler om fordeling af goderne. I dette økonomiske system bliver en lille gruppes interesser plejet, og vi andre bliver spist af med almisser.

Blog: Hov, hvad skete der lige med vores frihed?

Vi kan åbenbart ikke ytre os så frit, som vi ønsker. I hvert fald ikke når det drejer sig om vores ytringer om politikerne, kongefamilien og som noget nyt corona.

Blog: Kina, Rusland, Iran: Fjender har vi da nok af

Det er nemt nok at skabe fjendebilleder og forårsage nok frygt i befolkningen til, at de ikke brokker sig, når regeringen fx bruger flere penge på våben, krig, overvågning osv.

Blog: Skal vi skabe vækst eller redde klimaet?

Vi kan ikke redde planeten uden at foretage store fundamentale ændringer i vores liv og uden at ændre det økonomiske system, som vi alle er en del af.

Blog: Coronavirussen opdeler os i gode og dårlige samfundsborgere

Vi skal kunne rumme hinandens holdninger og meninger til coronavirussen. En ting er, hvad myndighederne laver af regler og love, men en anden og mindst lige så vigtig ting er, at vi som befolkning accepterer hinandens forskelligheder.

Blog: Jo, racismen findes stadigvæk i Danmark

At mange fortsat nægter, at racisme eksisterer i Danmark, er dog ikke andet end fornægtelse. Selvfølgelig findes der racisme i Danmark, og den er sågar voksende.

Blog: Alternative holdninger og etnicitet bør aldrig være et problem

Et demokratisk land og demokratiske mennesker bør kunne rumme alternative (fredelige) holdninger, og menneskers etnicitet bør ikke have en så stor betydning i dagens verden.

Blog: Derfor skaber demonstranterne panik hos magteliten

Først og fremmest bliver vi nødt til at anerkende, selvom det ikke er rart, at det system, som vi alle sammen er en del af, og dets regler, vi alle er underlagte, ønsker borgere, som adlyder systemet.

Blog: Er demonstranterne frihedskæmpere eller skurke?

Det mindste, vi kan gøre, er at lytte til dem og undersøge, om der kunne være en smule hold i de ytringer, de baserer deres demonstration på.

Blog: Det store amerikanske show er på spil igen

Sandheden er bare, at problemerne i det store mægtige land er blevet så store og tydelige for os alle sammen, at en farverig indsættelsesceremoni med kendte ansigter ikke kan rette op på tingene.

Blog: Er løsningen bare at lukke ned for de andres ytringsfrihed?

Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger?

Blog: Er dette starten på USA’s forfald?

Det, vi ser, er netop USA. Dette er sandheden bag den amerikanske drøm, som medierne og politikerne i årevis har prøvet at skjule for os.

Blog: Lov og retfærdighed skal vel gælde for alle?

Hvis bare vi alle sammen kunne stræbe efter retfærdighed, uanset hvem det måtte omhandle frem for at være styret af vores følelser og synsninger.

Blog: Farvel og tak, Inger Støjberg

Der er blevet løjet over for Folketinget, der er blevet tilbageholdt dokumenter fra ombudsmanden. Inger Støjberg er flere gange blevet advaret.

Blog: Vis respekt og tal pænt til hinanden, tak

Jeg siger ikke, at man ikke skal tale om problemerne og bare lukke øjnene for nogle sandheder. Selvfølgelig er der problemer/udfordringer, men de kan godt italesættes, uden at man generaliserer eller dæmoniserer folk.

Blog: For de demokratiske lande er det åbenbart legitimt at dræbe

Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner.
Mere
Profil
Utku Hayri Güzel (f. 1983), er cand.mag. i mellemøststudier og arbejder som virksomhedskonsulent i Aarhus Kommunes integrationsafdeling. Han er født i Tyrkiet, men har boet i Danmark siden han var tre år. I dag bor han i Tranbjerg. Han går ind for reformation af islam, og politisk ligger han til venstre for midten. Han er især optaget af integrationspolitik, islam, mellemøstlig politik, frihedsrettigheder, demokrati og økonomisk ulighed.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
06.05.21, 22:20
Dette forslag, hvis det vedtages og gennemføres, kan gøre den socialdemokratiske regering uovervindelig i de næste adskillige valg. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
06.05.21, 14:45
Det giver ganske enkelt ikke mening, det som foregår på Christiansborg. Læs mere
Af Annika Smith
06.05.21, 13:45
Hvornår forstår politikerne, at migræne også er deres hovedpine? Læs mere
Af Uffe Elbæk
06.05.21, 05:30
Der ruller en politisk tidsånd hen over det land, jeg har boet i hele mit liv, som jeg hverken forstår eller er enig i. Læs mere
Af Isabella Arendt
05.05.21, 16:11
Landbrugsforhandlingerne er igang. KD bidrager specifikt med at sikre en teknologineutral tilgang. Det har den praktisk fordel, at vi slipper for at skulle lovgive og ændre lovene efterhånden som dansk landbrug finder på nye idéer - og det er trods alt det klogeste for alle. Læs mere
Af Mikael Jalving
05.05.21, 15:10
Europæerne – og Socialdemokratiet – kan med fordel studere deres egen historie lidt mere. Læs mere
Af Henrik Dahl
05.05.21, 14:40
En litterat mener ikke, at vi kan synge "Den danske sang er en ung blond pige" – fordi forfatteren Kai Hoffmann ifølge ham var racist. Det er en opvisning i, hvor farlig "woke-ismen" er. Læs mere
Af Martin Ågerup
05.05.21, 12:06
Kravet om pladsbillet er meningsløs og håndhæves ikke. Drop det Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
05.05.21, 08:19
Floridas republikanere laver valgrestriktioner, der rammer egne vælgere. Læs mere
Af Utku H. Güzel
04.05.21, 19:21
Det er da helt forståeligt, at statsministeren ikke ville bruge mange kræfter på hendes 1. maj-tale, nu hvor det går så godt herhjemme. Læs mere