<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Utku H. Güzel

Blog: Islam kan ikke forenes med demokratiet

Hvis man begynder at kræve regler og normer, som er meget fjernt fra nutidens Danmark, indført, må man også forvente en modstand fra majoriteten i landet.

Blog: Kan vi som nation ikke samles om større ting end et fodbold-EM og Dannebrog?

Med alt respekt for dem, som har brug for nationalismen eller religionen for at finde mening i livet, så vil jeg fortsat mene, at vi har brug for mere humane værdier, som bør kunne samle os. Værdier, som ikke har brug for en overtroisk historiefortælling og som fx ligesom nationalismen og religionen til enhver tid kan bruges til at skabe splittelse iblandt mennesker.

Blog: Har vi glemt alt om klimaet?

Min påstand er dog fortsat, at vi ikke kan forvente, at de aftaler, som politikerne får lavet, bliver mere ambitiøse, eller at de når deres fastsatte klimamål. Politikerne kan nemlig kun agere inden for dette økonomiske systems grænser. Alt, hvad de foretager sig, bliver med et kapitalistisk syn på økonomien.

Blog: Sygeplejerskernes kamp er arbejderklassens kamp

Der er og bliver forsat brugt flere milliarder kr. på bl.a. erstatning til minkavlerne, på hjælpepakker, coronatestkits og -centre, vaccineprogrammer, overvågningsudstyr og krigsmateriale og skattelettelser til de rigeste danskere, men når det kommer til sygeplejerskerne, så kan man ikke finde flere penge, og nogle spørger endda, hvor pengene skal komme fra - det er noget vås.

Blog: Uefa udstillede kapitalismens kynisme, da de gav landsholdet et håbløst valg

Billederne af holdkammeraternes beskyttende-cirkel omkring Eriksen, sekunderne efter hans kollaps og alle de ‘god bedring’ beskeder som både fansene, men også mange andre kendte og ukendte personer, sendte til Eriksen, fik mig til at tænke på, at vi som mennesker faktisk godt kan samles om én ting, nemlig vigtigheden af et menneskeliv.

Blog: Jo, der findes racister i Danmark – det er helt normalt

Danske politikere og medierne har været medvirkende til at skabe fremmedhadet. Politikerne har i årevis talt nedladende om folk fra Mellemøsten og udstillet dem som Danmarks største problem.

Blog: Mafiaboss smider beskyldninger i hovedet på politikere – men det sker der ikke noget ved i Erdogans Tyrkiet

Havde Tyrkiet været et demokratisk land med et velfungerende retssystem, så ville videoerne om den tyrkiske mafiaboss Sedat Peker have været afslutningen på Erdogans regime.

Blog: Vi er alle sammen tabere i Israel-Palæstina-konflikten

Der foregår noget umenneskeligt og noget meget forkert for øjnene af os alle sammen, vi ved det godt, vi er slet ikke i tvivl, men alligevel vælger vi bare at se passivt på. Selv om vi har vænnet os til denne evige konflikt, og at den bare er blevet en naturlig del af Mellemøstens historie, er den stadig en skamplet.

Blog: Hvis ikke der er brød til de fattige, vil der ikke være fred for de rige

Der eksisterer en ulmende utilfredshed i alle lande, og så længe uligheden vil vokse, og historier om grådighed vil fortsætte, ja, så vil der mangle brød til de fattige, men også mangle fred for de rige.

Blog: Arbejderne har det ikke dårligt nok til 1. maj-taler

Det er da helt forståeligt, at statsministeren ikke ville bruge mange kræfter på hendes 1. maj-tale, nu hvor det går så godt herhjemme.

Blog: Sygeplejersker, stå fast!

Selvom de står alene, så håber jeg, at de vil stå fast - deres kamp er nemlig vigtig, ikke kun for sygeplejerskerne eller kvindefagene, men også for hele arbejderklassen og den urimelige fordeling af goderne.

Blog: Børnene skal hjem, og vestens magthavere skal stå til ansvar for krigen i Syrien.

De får os til at diskutere populistisk pjat som syrienkrigerne og deres børn, men jeg ser ingen stille kritiske spørgsmål til selve krigen, ligesom jeg ikke ser, at andre end Assad og syrienkrigerne bliver beskyldt for at have ødelagt Syrien.

Blog: Sygeplejerskerne har sagt nej tak til almisser

Det hele handler om fordeling af goderne. I dette økonomiske system bliver en lille gruppes interesser plejet, og vi andre bliver spist af med almisser.

Blog: Hov, hvad skete der lige med vores frihed?

Vi kan åbenbart ikke ytre os så frit, som vi ønsker. I hvert fald ikke når det drejer sig om vores ytringer om politikerne, kongefamilien og som noget nyt corona.

Blog: Kina, Rusland, Iran: Fjender har vi da nok af

Det er nemt nok at skabe fjendebilleder og forårsage nok frygt i befolkningen til, at de ikke brokker sig, når regeringen fx bruger flere penge på våben, krig, overvågning osv.

Blog: Skal vi skabe vækst eller redde klimaet?

Vi kan ikke redde planeten uden at foretage store fundamentale ændringer i vores liv og uden at ændre det økonomiske system, som vi alle er en del af.

Blog: Coronavirussen opdeler os i gode og dårlige samfundsborgere

Vi skal kunne rumme hinandens holdninger og meninger til coronavirussen. En ting er, hvad myndighederne laver af regler og love, men en anden og mindst lige så vigtig ting er, at vi som befolkning accepterer hinandens forskelligheder.

Blog: Jo, racismen findes stadigvæk i Danmark

At mange fortsat nægter, at racisme eksisterer i Danmark, er dog ikke andet end fornægtelse. Selvfølgelig findes der racisme i Danmark, og den er sågar voksende.

Blog: Alternative holdninger og etnicitet bør aldrig være et problem

Et demokratisk land og demokratiske mennesker bør kunne rumme alternative (fredelige) holdninger, og menneskers etnicitet bør ikke have en så stor betydning i dagens verden.
Mere
Profil
Utku Hayri Güzel (f. 1983), er cand.mag. i mellemøststudier og arbejder som virksomhedskonsulent i Aarhus Kommunes integrationsafdeling. Han er født i Tyrkiet, men har boet i Danmark siden han var tre år. I dag bor han i Tranbjerg. Han går ind for reformation af islam, og politisk ligger han til venstre for midten. Han er især optaget af integrationspolitik, islam, mellemøstlig politik, frihedsrettigheder, demokrati og økonomisk ulighed.
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
27.07.21, 00:00
Der forestår et større, folkeopdragende arbejde i forhold til den manglende, moralske bæredygtighed. Læs mere
Af Isabella Arendt
27.07.21, 00:00
Sommeren 2021 bliver vendepunktet, ikke kun fordi vaccinerne kom, men fordi vi igen fik en national fællesfølelse båret af håb og glæde. Læs mere
Af Harun Demirtas
27.07.21, 00:00
Sygeplejerskerne strejker for først og fremmest at gøre det tydligt for arbejdsgiverne, at de er frustrerede over deres arbejde. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.07.21, 17:53
Kontanter er ulækre og gør livet lettere for kriminelle Læs mere
Af Mikael Jalving
24.07.21, 14:00
Stille flanerer vi rundt mellem venners statusopdateringer, hashtags og parader af selvgodhed, det er en flyvetur ind i intetheden. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.07.21, 19:00
Hvis man begynder at kræve regler og normer, som er meget fjernt fra nutidens Danmark, indført, må man også forvente en modstand fra majoriteten i landet. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
23.07.21, 14:45
Breivik var et ødelagt menneske, der hadede alt, hvad hans diplomatfar stod for Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.07.21, 14:00
Tager vi overhovedet ved lære af naturkatastroferne? Ikke meget tyder på det, for regeringen taler om klimaplan, som når små børn skriver ønskeseddel til jul. Læs mere