<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Søren Gade

Blog: Der er ikke fremtid i at sige fy til flyet

Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til.

Blog: Barselsregler vil diktere familielivet

Jeg er umådeligt trist over, at EU blander sig i folks barsel. Som liberal arbejder jeg for at give familier flere valgmuligheder, ikke færre. De nye barselsregler er ikke liberale.

Blog: Rigsretten er forældet og bør afskaffes

Enhver danskers retsfølelse bør være udfordret af rigsretssagen mod Inger Støjberg, uanset om man er for eller imod hende.

Blog: Danske soldater skal hyldes for deres indsats i Afghanistan

Frygten for at fejle må ikke afholde verdenssamfundet fra at prøve at gøre det rigtige. 

Blog: Landbruget sikrer Danmarks sammenhængskraft

Forhandlingerne om landbrugets fremtid skal ikke bare flytte klimaproblemerne, men man skal søge at løse dem.

Blog: De sande helte er John "Faxe" og vikarlandsholdet

Vi har al mulig grund til at være stolte over landsholdet – men glem ikke, hvor vi var for blot kort tid siden: vikarlandsholdet under ledelse af EM-helten fra 1992: John "Faxe" Jensen.

Blog: Staten skal ikke stå bag dyremishandling

Der hersker en komplet mangel på forståelse for, hvad naturen er, og hvordan vi får mad på bordet.

Blog: Vi må aldrig tage kærligheden til vores land for givet

Vi skal ikke acceptere, at folk fra andre lande kommer hertil og udnytter vores gæstfrihed. Kriminelle udlændinge, der render rundt med et langt kriminelt cv, har intet at gøre her.

Blog: Danske skattepenge frådses væk på udenlandske studerende

Er den sande skandale de mange penge, som uddannelsesinstitutionerne bruger på at lokke udenlandske studerende til Danmark på de danske skatteborgeres regning? Nej, skandalen er deres motiv bag.

Blog: Er der en voksen til stede?

Mine gamle kolleger i Folketinget må vågne op: Markedsføringen af spil​ er stukket totalt af, og det bør stoppes omgående. Ikke kun ved at fjerne dem i bedste sendetid. Nej, med et totalt forbud.

Blog: Stop GDPR-vanviddet, og lav reglerne om

Vi skal beskytte borgernes personfølsomme oplysninger mod misbrug fra virksomheder og myndigheder. Selvfølgelig skal vi det. Men ikke med regler så rigide og umulige, at de spænder ben for ganske almindelig sund fornuft.

Blog: IS-mødre skal ikke tilbage til Danmark

Vi må ikke importere sikkerhedsrisici til Danmark, som mødrene i den grad må siges at udgøre. De har allerede truffet et valg. De har valgt at være landsforrædere.

Blog: Danske fiskere får mindre bøvl og mere tillid

Danske fiskere vil i fremtiden opleve mindre bøvl med den nye forordning om fiskerikontrol, som Europa-Parlamentet vedtog i denne uge.

Blog: Danmark skal blive ved med at være et landbrugsland

Vi ikke behøver at smadre landbrugssektoren for at gå forrest i klimakampen. Danmark står for 0,1 pct. af verdens samlede CO2-udledning.

Blog: Danmark har brug for et coronapas

Selvfølgelig skal vi passe godt på de sårbare, men vi har også en forpligtelse til at sørge for de virksomheder, der er hårdt ramt af coronakrisen, og som tjener penge til samfundet.

Blog: Er Danmark splittet op i to halvdele med land og by på hver sin side?

Hvorfor er vi jyder så vrede, at vi bliver ved med at tale så meget om forskellen på land og by? Det er der mange gode forklaringer på.

Blog: Vi må aldrig glemme Holocaust

Holocaust er et mørkt og dystert kapitel i verdenshistorien, som vi aldrig må glemme. Vi skal gøre alt for, at historien ikke gentager sig – særligt i en tid med stigende antisemitisme i Danmark.
Mere
Profil
Søren Gade (f. 1963) er medlem af Europa Parlamentet for Venstre, hvor han er næstformand for fiskeriudvalget og medlem af udvalget for transport og turisme samt udvalget for borgernes rettigheder og retlige indre anliggender. Han er desuden tidligere medlem af Folketinget, gruppeformand og forsvarsminister for Venstre. Bloggen vil spænde vidt – lige fra store EU-dagsordner til højspændingsledninger i Vestjylland. Søren Gade bor i Holstebro.
Seneste blogs
Af Martin Lidegaard
26.09.21, 12:05
Danske virksomheder er langt foran politikerne på Christiansborg i viljen til grøn omstilling. Hvorfor bakker vi dem ikke helhjertet op? Læs mere
Af Mikael Jalving
26.09.21, 09:30
Ny lærebog i islams tilblivelse falder på et meget, meget tørt sted, i en tid, hvor det i medierne alt for nemt reduceres til noget med tørklæder, tolerance, eid og slik uden animalsk gelatine. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.09.21, 11:30
Held og lykke til SSW's vej til Forbundsdagen, der vil være den nordligste delstats tiltrængte stemme i Berlin – og måske tungen på vægtskålen. Læs mere
Af Søren Gade
23.09.21, 22:24
Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.09.21, 22:19
Jeg kan godt forstå, at landbruget føler, at regeringen lyver for dem - og danskerne. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
23.09.21, 18:30
Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.09.21, 17:34
Selvstændighedsslæden er ikke køreklar for Grønland. Derfor manipuleres der med præmisserne. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.21, 21:00
Grønlands udenrigsminister ønsker stemmeret ud fra etniske skillelinjer, og får en særdeles blid behandling i P1 Morgen. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere