<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Søren Gade

Blog: Højere EU-budget bliver uden min stemme

Jeg kan ikke sige ja til en øget pengeregn og mere føderalisme. Vi skal være med i EU, men vi skal ikke være til grin for vores egne penge.

Blog: Svag grænsekontrol giver terrorister fri adgang

Efter den seneste tids terror er det på høje tid, at EU kommer ind i kampen og sikrer europæerne mod udefrakommende fare.

Blog: Tyrkiet skal smage deres egen medicin

Vi skal stå vagt om vores livsform og ytringsfrihed. EU bør give Tyrkiet tilbage af samme skuffe med boykot af tyrkiske varer.

Blog: Danske velfærdsydelser skal ikke være et tag-selv-bord for hele Europa

Hvis vores velfærdssamfund skal bestå, skal vi stoppe med at se blindt til, når EU-borgere uhæmmet tager for sig af retterne.

Blog: Få så de vanvidsbilister væk fra vejene

Samfundet skal ikke acceptere, at billister, der kører med hovedet under armen, hensynsløst smadrer andres liv. Straffen skal op.

Blog: EU skal lukke de ydre grænser

EU burde vende sig mod Australien og lade sig blive inspireret af dets model. F.eks. ved at sige, at de, som kommer illegalt til Europa, aldrig kan få permanent ophold i EU.

Blog: Alle, der tjener Danmark i uniform, skal kunne få PTSD-hjælp

Som minimum burde man starte med at tage problematikken med ind til bordet i de igangværende politiforhandlinger.

Blog: EU nøler, mens illegale migranter igen strømmer over Middelhavet

Intet tyder på, at EU er blevet klogere siden migrantkrisen i 2015, for man svigter stadig kontrollen med de ydre grænser.

Blog: Store muslimske begravelser sætter hensynsløst vores alles sundhed og frihed over styr

Det er tankeløst at samles flere hundrede til en begravelse eller til fest netop nu. Vi er alle nødt til at vise hensyn, så landet ikke skal lukkes ned igen – og det har indvandrermiljøerne svært ved at fatte. Og hvis ikke de forstår det, må vi sætte ind med tvang.

Blog: Danske prioriteter bliver svigtet i EU

Med budgetforliget har EU neddroslet ambitionerne om at sikre kontrol med EU’s ydre grænse. Jeg har hele tiden ment, at vi har behov for at opruste EU’s grænsebevogtning her og nu. Men med budgetaftalen må vi vente syv år, før EU’s grænsekorps er helt på plads. Det er et svigt.

Blog: Apples skattefinte i Irland skal stoppes nu

EU-domstolens blåstempling af Apples skattefinte i Irland kalder på handling her og nu. Det er helt urimeligt med en skatteprocent på 0,005 for store multinationale selskaber. Der er behov for en fælles bund under selskabsskatten i EU.

Blog: Er miljøet vigtigere end sund fornuft?

Ja, vi skal passe på miljøet. Og jo, vi skal sortere affald. Men hvad med de ældre, der har svært ved at overkomme at sortere i en skov af affaldsspande? Hvem skal hjælpe dem? Hjemmehjælperen skal vel ikke bruge tiden på at gå ud med affaldet og droppe andre opgaver?

Blog: Stop dummebøder til ældre mennesker

Ældresagen burde presse Folketinget til at stoppe dummebøder til ældre mennesker, der ikke kan sige nej. Telefonsalg skal være et aktivt tilvalg – ikke et aktivt fravalg.

Blog: Vi skal ikke bøde for Sydeuropas gæld

Danskerne skal ikke betale for de gældsproblemer, som EU’s sydeuropæiske lande kæmper med – og som ikke er skabt af coronakrisen. Vi skal hjælpe de trængte lande. Men uden at blive til grin for egne penge.

Blog: Selvfølgelig provokerer det bønnemøde os

Indvandrere skal som alle andre også tage sig sammen og udvise ansvarlighed og samfundssind. Og det er respektløst over for alle os andre, der overholder reglerne, at man samles alt for mange – og udviser åbenlys ligegyldighed over for regler og andre mennesker.

Blog: Lad os få et stop for spilreklamer nu

Vi har ingen kvaler med at sætte prisen op på en pakke smøger eller hæve aldersgrænsen for, hvornår det er tilladt at købe alkohol. Men vi har endnu ikke forbudt reklamer for pengespil.

Blog: Nej tak til mere føderalisme og magt til EU

EU’s genopretningsplan er fyldt med føderale tiltag såsom højere EU-budget, højere skatter og en ny EU-traktat. Derfor stemte jeg nej til planen – ikke fordi jeg ikke ønsker, vi skal hjælpe hinanden i denne tid – men fordi jeg ikke ønsker mere føderalisme og mere magt til EU.

Blog: EU-budget skal ikke have en rød reje ekstra

Vi skal hjælpe de andre EU-lande, der er i knæ. Men forslag som at hæfte solidarisk gennem euro-obligatoner er helt uspiselige.
Mere
Profil
Søren Gade (f. 1963) er medlem af Europa Parlamentet for Venstre, hvor han er næstformand for fiskeriudvalget og medlem af udvalget for transport og turisme samt udvalget for borgernes rettigheder og retlige indre anliggender. Han er desuden tidligere medlem af Folketinget, gruppeformand og forsvarsminister for Venstre. Bloggen vil spænde vidt – lige fra store EU-dagsordner til højspændingsledninger i Vestjylland. Søren Gade bor i Holstebro.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
29.11.20, 10:00
Den socialdemokratiske regering sniksnakker om Muhammed og overlader problemerne til næste generation. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
28.11.20, 01:48
At forlade trygge velfærdsdanmark for at tilslutte sig ISIS gør det svært at tro på, at selvsamme mennesker vil dele værdier med det velfærdssamfund, de vendte ryggen. Læs mere
Af Utku H. Güzel
27.11.20, 21:03
Hvor stiller det så os helt almindelig dødelige? Ja, vi ser vel bare pænt på, imens politikerne - altså de mennesker, som vi ikke stoler på, men som styrer landet og sætter reglerne for, hvad vi må og ikke må m.m., endnu engang udstiller deres hykleri. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.11.20, 20:17
Man bør gøre sig endog meget store anstrengelser for at lade være, fordi man ellers er uden selvkontrol. Læs mere
Af Nauja Lynge
27.11.20, 19:48
Jeg vil have demokratiet tilbage, og kampen om corona skal foregå på befolkningen præmisser. Læs mere
Af Mikael Jalving
27.11.20, 14:53
Det sværeste af alt på en sort fredag: At komme arvesynden i hu. Læs mere
Af Marie Høgh
27.11.20, 14:00
Det uhyggelige​ er ikke Mette Frederiksen, men den socialistiske tyrkertrostat som ”den gode hyrde”. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
27.11.20, 10:33
Hver gang man gradbøjer grundloven, så har det utilsigtede konsekvenser. Læs mere
Af Henrik Højlund
26.11.20, 17:38
I den hylende morsomme film ”Retfærdighedens ryttere” er der en underliggende, klog tråd om forskellen på vores udregninger af al tings sammenhæng og den dybere mening med alt. Læs mere
Af Signe Munk
26.11.20, 13:30
De midler, som regeringen lovede til øget rengøring i daginstitutioner, er ikke dukket op. Det sætter personale under yderligere pres – og det går ud over børnene. Læs mere