Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Marie Høgh

Blog: Hold nu op med at misforstå Morten Messerschmidt

Kritikken af DF'erens udmeldinger om kristendommen afslører det dybe dannelseshul, han taler ind i.

Blog: Sænk skuldrene, så bliver du den allerbedste far

I en forvirret tid som vores er der fædre, som er fortvivlede over deres egen rolle over for barnet. Et nyt projekt vil gnidre kønsrollerne ud mellem mor og far. Stop det!

Blog: Er den borgerlige værdikriger bidt af en gal islamist?

Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør.

Blog: Nej, Pernille Skipper. Vi kan ikke afskaffe al ondskab i verden

Der er noget uhyggeligt totalitært over Pernille Skippers lillepigeagtige spillen chefideolog.

Blog: Ødelagte statuer har intet med kampen mod racisme at gøre

Det er ikke uskyldig uvidenhed og historieløshed, når der smadres statuer, og historien skrives om; det er ideologiernes inderste væsen, vi ser, og vi skal tage os i agt: De store ideologier skaber totalitære regimer.

Blog: Hold afstand, hold ud og hold kæft – eller vil I have italienske tilstande?

Selv folk, jeg troede var borgerlige helt ind i knoglerne, er blevet småsocialdemokratiske af coronakrisen.

Blog: Det kan ikke overraske, at netop de overbefolker coronastatistikken

Integrationen er gået så galt, fordi vi selv har været blinde. Blinde over for en gruppe mennesker, for hvem klanen betyder mere end alt andet. De er fløjtende ligeglade med samfundet. Og os.

Blog: Der er noget tidløst over befrielsens øjeblik

Båret af blændværk og på vinger af håb siger vi: "Aldrig mere 9. april, aldrig mere Holocaust, aldrig mere en verdenskrig, aldrig mere forbrydelser mod menneskeheden, aldrig mere ondskab" - men historien viser os at intet ændrer sig i menneskets sind - i menneskets hjerte.

Blog: Skal vi ikke snart have åbnet den åndelige del af Danmark?

Med sin åndløshed og totale tonedøvhed overfor kirke- og kulturliv har Joy Mogensens vist sig at være en uduelig minister af historiske dimensioner.

Blog: Højskolesangbogen er blevet et hit, fordi den viser os, hvem vi er

Coronakrisen sendte Højskolesangbogen ind på bestsellerlisten, og tusindvis af danskere har sunget tv-morgensang med Philip Faber. Det lukkede land har ikke gjort os mere dannede, men vi har reageret på behovet for at finde det, der definerer os.

Blog: Han opstod i morges – fordi vi alle er særligt udsatte.

Måske trænger vi lidt mere til påske, end vi plejer. De tomme kirker verden over markerer den tomme grav – i en stille verden, med stille hjerter, der længes efter højtid – eller bare efter hverdag – efter alt dét, og alle dem, der er vores liv.

Blog: Bliver verden et bedre sted efter corona? Sød tanke – men hamrende naivt

Mens vi går rundt i vores karantænetilstand og venter på, at det her går over, er der mange, der grubler over, om coronakrisen vil ændre os og vores adfærd. Om vi bliver bedre mennesker af at have stået denne krise igennem. Næppe, er svaret.

Blog: Undskyld - er der en åndsperson tilstede i den regering?

Har du ikke fattet det, Joy Mogensen - det er lige nu, vi for alvor har brug for kultur i vores liv. Også anden og mere kultur end aberne i zoo.

Blog: Nationalstaten er andet end fødselsdagsflag og frikadeller

Det er i krisetider som denne, at vi opdager – eller genopdager, at det er nationalstaten, der binder det hele – og os – sammen.

Blog: Hvis vi skal sættes på plads, gør ingen det bedre end Margrethe

Hvem gider for alvor lytte til Ursula von der Leyen eller andre EU-dudes lige nu? I trængselstider vil vil høre dronningen. Dronningeskældud med helt almindelige ord - fra en ikke helt almindelig.

Blog: Coronaen kalder ikke kun samfundssind og skønhed frem i mennesket. Faktisk tværtimod: 

Menneskeheden står lidt sin prøve nu - foreløbig er vi dumpet hvad mådehold angår.

Blog: Nu vinder voksnes klimahysteri også børne-MGP

Engang var det Bjarne Jes Hansens "lange, bange sange", der gjorde børnene bange. Nu er det voksenverdenens klimabekymring, der har fået barnestemme.

Blog: Samtykkesnak gør mennesker til en umyndig kødklump

Hvis samtykkeloven bliver en realitet, kvæles det personlige ansvar, tilliden og friheden i slipstrømmen på #MeToo, der næres af mistillid mellem kønnene.

Blog: Realityserien "Fars pige" afslører mest af alt vores egen selvretfærdighed

Intet føles så godt, som at lune sig ved andres åndløshed, tomme bogreoler og manglende dannelse. Reality-genren er fordummende, men den er ikke dum. Nej, den næres af, at den rammer noget fuldstændig grund- eller urmenneskeligt, nemlig vores umiddelbare selvoptagethed og selvretfærdighed.
Mere
Profil
Marie Høgh (født 16.maj 1985) er sognepræst, forfatter, debattør, klummeskribent, foredragsholder og mor til en lille pige. Hun blogger om værdier, tidsånd, kultur, politik, etik, kristendom, kærlighed og alt det som livet er.
Seneste blogs
Af Desiree Ohrbeck
14.08.20, 16:15
Trump udskifter topledelsen og skærer i midlerne til postvæsenet for at gøre det sværere for folks brevstemmer at tælle til præsidentvalget. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.08.20, 12:00
Noget tyder på, at domstolenes uafhængighed blev anfægtet af regeringen og Justitsministeriet under coronakrisen. Det er mere end bekymrende. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
14.08.20, 11:53
Politivolden kan blive det der fælder Europas sidste diktator Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.08.20, 11:05
Naturligvis skal aviserne bringe relevant statistik om Corona Læs mere
Af Utku H. Güzel
13.08.20, 18:37
Bare så længe, at Erdogan kan læse koranvers i Hagia Sophia, og kvinderne kan gå med tørklæde i offentlige og statslige institutioner. Læs mere
Af Søren Gade
13.08.20, 13:00
Det er tankeløst at samles flere hundrede til en begravelse eller til fest netop nu. Vi er alle nødt til at vise hensyn, så landet ikke skal lukkes ned igen – og det har indvandrermiljøerne svært ved at fatte. Og hvis ikke de forstår det, må vi sætte ind med tvang. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.08.20, 09:52
Valget af en sort kvinde som Demokraternes vicepræsidentkandidat var forudsigeligt. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
13.08.20, 06:32
Da chokket havde lagt sig efter sidste præsidentsvalg i USA og Trump var valgt, var der gang i den politiske debat i USA. Nu holder republikanere og demokrater sig hver for sig, naboer tør ikke længere tale sammen. Min egen nysgerrighed har også ændret sig, en udmattende træthed har desværre overtaget en sprudlende nysgerrighed. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.08.20, 19:44
Hvis der overhovedet skal gennemføres noget i festugeregi, så skal det være noget, som kommer de unge til gavn. De skal ikke se deres ungdom fare ubrugt forbi, mens parnasset fester. Læs mere
Af Isabella Arendt
12.08.20, 17:20
I denne uge starter mange børn i skole. Mange glæder sig og er helt utroligt klar. Blyanterne er spidset og madpakken fyldt med nærende mad og kærlighed hjemmefra. Der er bare også børn, som starter i skoler med ondt i maven - fordi de ikke er klar. Det burde aldrig være sådan. Læs mere