<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Marie Høgh

Blog: Leger lige børn også bedst, hvis de ikke selv må bestemme?

Staten forgriber sig på borgernes initiativ og civilsamfundets frihed, når man vil fordele elever på gymnasier efter forældres indkomst.

Blog: Udflytning er kun et lille plaster på et stort, blødende sår

By og land er vokset fra hinanden, og livet skal føres tilbage til de såkaldte udkantsområder i en fart, inden den sidste rest af kulturborgerskab forsvinder.

Blog: Man bliver ikke en stor værdikriger af at vise Muhammedtegningerne

DF's forslag om at gøre undervisning i de famøse tegninger obligatorisk er velmenende – men aldeles uigennemtænkt.

Blog: Mobning af politikernes børn er ikke mediernes ansvar

Ansvaret for Henrik Sass Larsens datter ligger ikke hos medierne, men hos hendes far, de børn, der mobbede hende, deres forældre og skolen.

Blog: Hvorfor tror vi, at børn ikke kan indoktrineres af en dødsideologi, når vores egne velfærdsbørn opdrages med verdensmål, klimaskyld og identitetspolitik?

Jeg har ikke noget enkelt svar på, hvad vi stiller op med børnene fra flygtningelejrene. Men vi skal behandle dem som menneskebørn.

Blog: Socialdemokraterne har ikke ånd nok til at være borgerlige

Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk.

Blog: Kristus er vel også systemrelevant, Joy Mogensen – eller ligger åndløsheden bare for tungt over det hele?

Hvor er det åndelige blevet af i regeringens genåbningsplaner? Kirkegang er stadig amputeret, trods påskehøjtiden – men ingen tager det op, ikke engang de borgerlige politikere.

Blog: Fri vores børn fra regeringens trang til statsstyret omsorg

Regeringen vil så gerne holde den store socialistiske hånd under vores tilværelse. Men når det sker på bekostning af det frie initiativ og det frie valg, så bliver det et stort nej tak herfra.

Blog: Det, der burde være omsorg for ulykkelige mennesker, er blevet en slagmark for identitetspolitik

Hvor er de borgerlige i debatten om juridisk kønsskifte – ud over de enkelte velmenende pip om, at "børn skal være børn” og alt det der?

Blog: Vi kan da rende og hønse med vores samfundssind

Kan de ikkevestlige ikke gøre for, at de er overrepræsenterede i coronastatistikken – eller er de bare ligeglade?

Blog: Der er så meget, vi kan, men vi kan ikke undvære livet længere

Vi kan lande på Mars, men nedlukningen af vores liv viser tydeligt, at mennesket har nogle andre grænser, der lige nu er stærkt udfordrede.

Blog: Borgerligheden er ved at miste forbindelsen til mulden – og til ånden

Det borgerlige Danmark bærer selv en stor del af skylden for de modsætninger mellem land og by, der blusser op nu.

Blog: Staten først, barnet så og familierne til allersidst

"Børnene først", hedder regeringens udspil hvor kronjuvelen er tvangsfjernelse af ufødte børn. Men regeringen burde sætte familierne først, hjælp og aflaste, støtte og styrke det spinkle, der er at bygge på. Problemet er bare, at hvor meget vores socialistiske regeringen end bilder os ind, at den elsker os, drager omsorg for os, er solidariske og søde ved os, så sætter den altid staten først. Mennesket så.

Blog: Vi visner uden berøring

Prædiken over "Forklarelsen på bjerget" Sidste søndag efter Helligtrekonger

Blog: Fortiden bliver et forsvarsløst gidsel for vores rene nutid

I begæret efter at bekræfte, hvor ufejlbarlige vi er, kaster vi os hovedløst over fortiden – og glemmer, at ingen er uden fejl. Til alle tider.

Blog: Kære kvinder: Magtrelationer går begge veje

Der var ingen milde kvinder, men hævngerrig kvindelist og sure, røde munde, da Jes Dorph-Petersen fik frataget job og ære.
Mere
Profil
Marie Høgh (født 16.maj 1985) er sognepræst, forfatter, debattør, klummeskribent, foredragsholder og mor til en lille pige. Hun blogger om værdier, tidsånd, kultur, politik, etik, kristendom, kærlighed og alt det som livet er.
Seneste blogs
Af Steffen Husted Damsgaard
22.06.21, 17:41
Decentrale uddannelser er nøglen til vækst og udvikling i hele landet. For det er en kæmpe barriere, når et områdes stærkeste ressource – de unge – tvinges til at forlade det Læs mere
Af Martin Lidegaard
22.06.21, 08:30
Regeringen har ret i, at der er et skrigende behov for flere uddannelser uden for de store byer. Men det er hul i hovedet at finde pengene ved at skære på de samme uddannelsespladser i byerne. Danmark har brug for mere uddannelse, ikke mindre. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
22.06.21, 08:00
Velorkestrerede kampagner arbejder for at begrænse rettigheder for kvinder og LGBTQ. Læs mere
Af Uffe Elbæk
21.06.21, 22:14
Hvorfor er arrestationen af de 350 kommunister ikke mejslet ind i vores allesammens bevidsthed og hukommelse? Hvorfor er der ikke en historisk mindeplade på Christiansborg, der fortæller denne historie? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.06.21, 22:11
Rigtige eliter kan noget. Men der er absolut intet elitært over kunstnerne i dag. Engang var kunstnerne uforlignelige håndværkere, der kunne vække både begejstring og alvor og minde os om livets storhed. Det er et par århundreder siden, vi havde den slags kunstnere Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.06.21, 13:30
Den eneste brugbare metode til at undersøge forskelle mellem grupper er ved at se på, hvordan de klarer sig i gennemsnit. Vel at mærke samlede grupper. Ellers får man et skævt resultat ud af sine undersøgelser, som det er tilfældet med en undersøgelse fra Kraka om integration af muslimer. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.06.21, 21:36
At det var Aaja Chemnitz Larsen, der fik Folkemødets Dialogpris, var helt passende. Det har aldrig været vigtigere med dialog i rigsfællesskabet end nu. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.06.21, 21:12
Der er behov for et lønsystem, der i højere grad belønner dygtighed og flid. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.06.21, 10:00
Alle vore problemer med islam udspringer af en konflikt, som vores beslutningstagere valgte at se bort fra, og som selv den kloge Svend Brinkmann drømmer om at trylle helt væk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
19.06.21, 00:00
Der er og bliver forsat brugt flere milliarder kr. på bl.a. erstatning til minkavlerne, på hjælpepakker, coronatestkits og -centre, vaccineprogrammer, overvågningsudstyr og krigsmateriale og skattelettelser til de rigeste danskere, men når det kommer til sygeplejerskerne, så kan man ikke finde flere penge, og nogle spørger endda, hvor pengene skal komme fra - det er noget vås. Læs mere