Marie Høgh

Blog: Det kan ikke overraske, at netop de overbefolker coronastatistikken

Integrationen er gået så galt, fordi vi selv har været blinde. Blinde over for en gruppe mennesker, for hvem klanen betyder mere end alt andet. De er fløjtende ligeglade med samfundet. Og os.

Blog: Der er noget tidløst over befrielsens øjeblik

Båret af blændværk og på vinger af håb siger vi: "Aldrig mere 9. april, aldrig mere Holocaust, aldrig mere en verdenskrig, aldrig mere forbrydelser mod menneskeheden, aldrig mere ondskab" - men historien viser os at intet ændrer sig i menneskets sind - i menneskets hjerte.

Blog: Skal vi ikke snart have åbnet den åndelige del af Danmark?

Med sin åndløshed og totale tonedøvhed overfor kirke- og kulturliv har Joy Mogensens vist sig at være en uduelig minister af historiske dimensioner.

Blog: Højskolesangbogen er blevet et hit, fordi den viser os, hvem vi er

Coronakrisen sendte Højskolesangbogen ind på bestsellerlisten, og tusindvis af danskere har sunget tv-morgensang med Philip Faber. Det lukkede land har ikke gjort os mere dannede, men vi har reageret på behovet for at finde det, der definerer os.

Blog: Han opstod i morges – fordi vi alle er særligt udsatte.

Måske trænger vi lidt mere til påske, end vi plejer. De tomme kirker verden over markerer den tomme grav – i en stille verden, med stille hjerter, der længes efter højtid – eller bare efter hverdag – efter alt dét, og alle dem, der er vores liv.

Blog: Bliver verden et bedre sted efter corona? Sød tanke – men hamrende naivt

Mens vi går rundt i vores karantænetilstand og venter på, at det her går over, er der mange, der grubler over, om coronakrisen vil ændre os og vores adfærd. Om vi bliver bedre mennesker af at have stået denne krise igennem. Næppe, er svaret.

Blog: Undskyld - er der en åndsperson tilstede i den regering?

Har du ikke fattet det, Joy Mogensen - det er lige nu, vi for alvor har brug for kultur i vores liv. Også anden og mere kultur end aberne i zoo.

Blog: Nationalstaten er andet end fødselsdagsflag og frikadeller

Det er i krisetider som denne, at vi opdager – eller genopdager, at det er nationalstaten, der binder det hele – og os – sammen.

Blog: Hvis vi skal sættes på plads, gør ingen det bedre end Margrethe

Hvem gider for alvor lytte til Ursula von der Leyen eller andre EU-dudes lige nu? I trængselstider vil vil høre dronningen. Dronningeskældud med helt almindelige ord - fra en ikke helt almindelig.

Blog: Coronaen kalder ikke kun samfundssind og skønhed frem i mennesket. Faktisk tværtimod: 

Menneskeheden står lidt sin prøve nu - foreløbig er vi dumpet hvad mådehold angår.

Blog: Nu vinder voksnes klimahysteri også børne-MGP

Engang var det Bjarne Jes Hansens "lange, bange sange", der gjorde børnene bange. Nu er det voksenverdenens klimabekymring, der har fået barnestemme.

Blog: Samtykkesnak gør mennesker til en umyndig kødklump

Hvis samtykkeloven bliver en realitet, kvæles det personlige ansvar, tilliden og friheden i slipstrømmen på #MeToo, der næres af mistillid mellem kønnene.

Blog: Realityserien "Fars pige" afslører mest af alt vores egen selvretfærdighed

Intet føles så godt, som at lune sig ved andres åndløshed, tomme bogreoler og manglende dannelse. Reality-genren er fordummende, men den er ikke dum. Nej, den næres af, at den rammer noget fuldstændig grund- eller urmenneskeligt, nemlig vores umiddelbare selvoptagethed og selvretfærdighed.

Blog: Nej, til tørklæder i forsvaret. Ja, til ligestilling. Og ligeværd

Tørklædegaten i forsvaret handler først og fremmest og synet på kvinden. Om seksualiseringen af kvinden. Om kvinden som sexsymbol. Om ligeværd - der går forud for ligestilling.

Blog: Er vi blevet for åndløse til at håndtere kropsidealer

Når Sex og Samfund prædiker om »ligeværdige kroppe«, ville det være velgørende, om de havde åndsdannelse nok til i stedet at tale om ligeværdige mennesker.

Blog: Var det lyden af velfærdstanken, der ramte bunden?

Mette Frederiksens historisk ringe nytårstale var en opvisning i statslig formynderlyst. Men det kniber med ånden i den borgerlige lejr, hvor der tilsyneladende ikke er nogen, der for alvor anfægter tanken om den gennemregulerede stat.

Blog: At fedte kirken ind i klimapolitik er ren og skær gerningsretfærdighed ved højlys dag

Biskopperne vil reducere Folkekirkens CO2-udledning med 70 procent inden 2030. Umiddelbart rummer det symbolpolitiske forslag varm luft nok til at opvarme alle landets middelalderkirker helt indtil undergangen og Kristi genkomst. Og mens vi venter, vil biskopperne åbenbart lægger kirkehus til den identitetspolitisk syge, ekstreme selvrealisering og overopmærksomhed på os selv, som desværre (næsten) altid følger klimaaktivismen.

Blog: Gudskelov er det ikke de kongelige, der bærer kongehuset

Hvis kongehusets beståen afhang af, hvad de personer, der tilfældigvis var en del af det, foretog sig, så var det gået i opløsning for længst. Og at Meghan og Harry træder tilbage, smadrer ikke kongehuset.
Profil
Marie Høgh (født 16.maj 1985) er sognepræst, forfatter, debattør, klummeskribent, foredragsholder og mor til en lille pige. Hun blogger om værdier, tidsånd, kultur, politik, etik, kristendom, kærlighed og alt det som livet er.
Seneste blogs
Af Jens Kindberg
27.05.20, 12:19
Lad os stoppe mudderkastningen, Uhrskov, og i stedet debattere, hvorfor borgerlige bør tage afstand til Generation Identitær. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.05.20, 09:34
Generation Identitær er aldrig fanatiske, de er realistiske og har nu præsenteret et gennemarbejdet forslag til remigration. Læs mere
Af Isabella Arendt
27.05.20, 09:33
Af hensyn til smittefaren er der mange steder indført minimumsnormeringer, selvom “Børnenes Statsminister” ikke mener, det er vigtigt. Vores børn trives som aldrig før og pædagogerne har fået ordentlige forhold. Tænk, hvis man kunne tage hensyn til børnenes trivsel også efter krisen? Men det tror jeg ikke, “Børnenes statsminister” har planer om. Læs mere
Af Nauja Lynge
26.05.20, 18:13
De fleste er med på nedlukningen, men nu må det være tid at kræve svar: Hvem anbefalede at lukke Danmark ned?   Læs mere
Af Peter Kofod
26.05.20, 11:41
Først den ene vej og så den anden vej. Det synes at være logikken bag den konservative stemmeafgivelse de sidste to måneder. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.05.20, 10:31
Vi betaler til en radio, ingen mennesker lytter til. Træk stikket på Radio Loud og giv os Radio24Syv tilbage Læs mere
Af Henrik Højlund
25.05.20, 19:46
Vi er en del, der hele tiden har rumlet med en skepsis overfor nedlukningen, fordi vi mere eller mindre intuitivt har anet, at den på den lange bane kunne koste langt mere, end det ville have kostet, hvis vi havde beholdt en del af samfundsåbenheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
25.05.20, 16:10
Den sande panik kender man først, når den viser sig i praksis. Læs mere
Af Jens Kindberg
25.05.20, 14:15
Anders Storgaard og jeg har skrevet denne blog som modsvar til Morten Uhrskov. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.05.20, 19:55
Nominelt konservative har overtaget venstrefløjens måde at tænke på, når det drejer sig om etnicitet og dermed også kultur. Læs mere