Camilla Burgwald

Blog: Dengang George Clooney ville ha’ fat i mig …

Mit hjerte gjorde et hop, og jeg blev øjeblikket starstruck. Men hvad ville Hollywood-stjernen dog lille mig?

Blog: Dét her burde fylde alt i valgkampen, for alle partier. Og du burde møde det hver dag i dit liv

Og nej. Det er ikke noget med børn eller klima eller integration. Ikke kun. Og det er heller ikke – kun – noget med skat, arbejdsmarked eller erhvervsliv. Det er mere gennemgående. Kan du gætte, hvad det er?

Blog: Mistilliden til politikerne tårner sig op. »Politikerne må se indad,« siger valgforsker. Men kan de det? Og hvis ikke: hvad så?

Politikere kæmper om magten. Både partierne imellem og internt i partierne. I kamp skal man kunne træffe hurtige beslutninger, være hårdhudet og fokusere på at vinde terræn. Næppe de bedste forudsætninger for at “se indad”. Men hvad gør vi så for at genoprette tilliden til politikerne?

Blog: Påske på Ranes Frilandsmuseum: ingen skærme og ingen kedsomhedsknapper. Men det virker.

Æggemaling, gækkebrevsklip og karsesåning. Klovn, hestevogn og hønseskidning. Sjældent har jeg set så mange smilende børn og voksne som på et par timers rejse tilbage i tiden på Frilandsmuseet. Hvorfor mon?

Blog: Ingen børn skal gå bange i skole!

Fem drenge er politianmeldt for grov mobning i en skoleklasse i Aabenraa. Men hvad skal vi gøre ved mobningen?

Blog: Er du “hudsulten”? Så er du ikke alene …

Sulten kender vi alle. Men kender du “hudsulten”? Hudsult er længsel efter berøring. Og vi kan visne af at ignorere den. Heldigvis er der håb forude. Vejen ud af hudsult ligger ligefor …

Blog: Hvis du skulle skrive livsglædemanifestet – hvad skulle det så indholde? Her er mit bud

Den psykiske mistrivsel vokser. Måske skal vi bruge mere tid og tankekraft på, hvordan vi styrker livsglæden, og mindre på alt muligt andet. Men hvad er livsglæde for dig?

Blog: Stresspanel: Børn skal lære livsmestring i skolen. Men vi voksne skal da løse problemerne i stedet for at lære børn at mestre dem!

Så kom den tredje anbefaling fra regeringens stresspanel. En af pointerne er, at der er behov for at sidestille fysisk og mental sundhed. Det er jeg enig i. Men hvad med om vi startede med at lære vokse den nye ABC at kende?

Blog: Overlev i præstationssamfundet – brug dette lille ord …

Presser ”præstationssamfundet” også dig? Så læs med her. Måske ligger løsningen lige for.
Profil
Camilla Burgwald (f.1978) er tidl. generalsekretær i Red Barnet Ungdom og tidl. kommunalpolitiker i København (SF), mor til tre og sangskriver. Camilla Burgwald mener, at vi skal være sødere ved os selv og hinanden. Det er der brug for: ensomhed, depression, vrede og angst er rykket frem på den globale risikoscene. Camilla Burgwald skriver for at fremme medfølelse, livsglæde og håb for fremtiden.
Seneste blogs
Af Jaleh Tavakoli
20.07.19, 18:56
Jeg trækker mig fra den offentlige debat. Voldsmanden vinder. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.07.19, 01:42
Grønlandske familier fik hjælp fra danske frivillige, da flodbølgen ramte.   Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.07.19, 12:24
Integrationsministeren skal have ros for at stå fast. Jeg udtrykker et lønligt håb om, at ministeren i fremtiden holder fast i, at han ikke udtaler sig om fakta, han ikke kender, og konsekvenser, han ikke har gennemtænkt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.07.19, 16:09
Det midlertidigt besatte område er heldigvis en lise for sjælen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under 1 af 10 muslimske indvandrere bliver integreret. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere