Camilla Burgwald

Blog: Hjernen har brug for ro og hvile, men teenagere er online op til seks timer om dagen. Hvem skal lære dem at slukke?

Kun halvdelen af forældre til børn i 4. og 7. klasse taler med deres børn om børnenes onlineliv. Så hvem skal lære børnene, at det også er sundt at slukke – Youtube, Snapchat eller Tiktok?

Blog: Du kender Cepos og Cevea. Lyt nu til Talk

Danmarks første tænketank for trivsel, Talk, lanceres i morgen på Christiansborg. Velkommen!

Blog: Hver tredje unge gymnasieelev har brændt, skåret eller slået sig selv. Pyt.

Selvskadende adfærd er eksploderet blandt unge i hele den vestlige verden gennem de seneste 10-12 år. Jeg synes, det er vanvittigt, at den kollektive reaktion synes at være “pyt”.

Blog: Jeg får lidt ondt af Sass Larsen, Løkke og Kristian Jensen

Forestil dig, at lade dine indre dramaer udspille sig med nationen som publikum. Mens du forsøger at lede landet. Jeg har selv været i politik og ved af erfaring, at der kan være meget mere på spil end rene politiske målsætninger. 

Blog: Er du smådeprimeret? Bed lægen om kultur på recept. Det hjælper

Mentale lidelser som angst, stress og depression er ifølge World Economic Forum blevet en global risikofaktor. Jeg spekulerer på, om mere kunst og kultur er en del af løsningen på den dalende mentale sundhed? 

Blog: I dag har jeg danset de forbudte trin. Dem burde vi ha’ flere af

Svedige kroppe vrider sig i alle tænkelige og utænkelige retninger. Nogle brøler, andre krammer eller græder. Det er helt uden for normalen. På den sunde måde.

Blog: Har du INGEN bedste ven? Så er du ikke den eneste … 

“Hvor mange bedste venner har du?”  Allerede for 15 år siden, var det mest almindelige svar på dette spørgsmål "INGEN" i en undersøgelse blandt amerikanere. Tyve år tidligere var det mest almindelige svar på samme spørgsmål "to" (2). Hvad i alverden skete der imellemtiden? Og sker det også her?

Blog: Dengang George Clooney ville ha’ fat i mig …

Mit hjerte gjorde et hop, og jeg blev øjeblikket starstruck. Men hvad ville Hollywood-stjernen dog lille mig?

Blog: Dét her burde fylde alt i valgkampen, for alle partier. Og du burde møde det hver dag i dit liv

Og nej. Det er ikke noget med børn eller klima eller integration. Ikke kun. Og det er heller ikke – kun – noget med skat, arbejdsmarked eller erhvervsliv. Det er mere gennemgående. Kan du gætte, hvad det er?

Blog: Mistilliden til politikerne tårner sig op. »Politikerne må se indad,« siger valgforsker. Men kan de det? Og hvis ikke: hvad så?

Politikere kæmper om magten. Både partierne imellem og internt i partierne. I kamp skal man kunne træffe hurtige beslutninger, være hårdhudet og fokusere på at vinde terræn. Næppe de bedste forudsætninger for at “se indad”. Men hvad gør vi så for at genoprette tilliden til politikerne?

Blog: Påske på Ranes Frilandsmuseum: ingen skærme og ingen kedsomhedsknapper. Men det virker.

Æggemaling, gækkebrevsklip og karsesåning. Klovn, hestevogn og hønseskidning. Sjældent har jeg set så mange smilende børn og voksne som på et par timers rejse tilbage i tiden på Frilandsmuseet. Hvorfor mon?

Blog: Ingen børn skal gå bange i skole!

Fem drenge er politianmeldt for grov mobning i en skoleklasse i Aabenraa. Men hvad skal vi gøre ved mobningen?

Blog: Er du “hudsulten”? Så er du ikke alene …

Sulten kender vi alle. Men kender du “hudsulten”? Hudsult er længsel efter berøring. Og vi kan visne af at ignorere den. Heldigvis er der håb forude. Vejen ud af hudsult ligger ligefor …

Blog: Hvis du skulle skrive livsglædemanifestet – hvad skulle det så indholde? Her er mit bud

Den psykiske mistrivsel vokser. Måske skal vi bruge mere tid og tankekraft på, hvordan vi styrker livsglæden, og mindre på alt muligt andet. Men hvad er livsglæde for dig?

Blog: Stresspanel: Børn skal lære livsmestring i skolen. Men vi voksne skal da løse problemerne i stedet for at lære børn at mestre dem!

Så kom den tredje anbefaling fra regeringens stresspanel. En af pointerne er, at der er behov for at sidestille fysisk og mental sundhed. Det er jeg enig i. Men hvad med om vi startede med at lære vokse den nye ABC at kende?

Blog: Overlev i præstationssamfundet – brug dette lille ord …

Presser ”præstationssamfundet” også dig? Så læs med her. Måske ligger løsningen lige for.
Profil
Camilla Burgwald (f.1978) er tidl. generalsekretær i Red Barnet Ungdom og tidl. kommunalpolitiker i København (SF), mor til tre og sangskriver. Camilla Burgwald mener, at vi skal være sødere ved os selv og hinanden. Det er der brug for: ensomhed, depression, vrede og angst er rykket frem på den globale risikoscene. Camilla Burgwald skriver for at fremme medfølelse, livsglæde og håb for fremtiden.
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
20.01.20, 14:52
En ny rystende rapport viser, at muslimske kvinder fortsat er udsat for social kontrol i forhold til deres ægteskab. Det skal der laves om på. Vejen går gennem moskeerne, hvor der skal gøres op med kvindeundertrykkende holdninger. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.01.20, 14:52
Nationalkonservative EU-modstandere fylder i debatten, men har ikke opbakning i befolkningen Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.01.20, 11:12
Politikerne kan ikke sidde den nuværende udvikling, hvor Facebook vurderer og blokerer, overhørig, og det kan blive farligt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.01.20, 22:20
Det går muntert for sig i den fagre, nye, politisk korrekte verden. Underholdningsværdien er uovertruffen. Læs mere
Af Martin Ågerup
19.01.20, 21:44
For en gangs skyld er jeg enig med Enhedslisten. Borgmestre skal ikke tjene ekstra på bestyrelsesarbejde. Folketinget bør gribe ind. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.01.20, 10:00
Ved skæbnens ironi blev jeg nytårsaften bænket sammen med en hel flok terapeuter. Det blev en længere snak. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.01.20, 23:16
Det grønlandske parti Atassut vil ikke fortsat deltage, hvis det blot er spild af økonomiske ressourcer. Det forstår jeg godt og har også flere gange foreslået at sætte den på hold af samme årsag. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.20, 08:44
Da reformen blev indført, mente regeringen, at vi bare skulle være tålmodige, så ville den virke. Nu er den igen evalueret og dumper – til -3 endda. Hvor længe skal vi vente? Hvor længe skal vi være tålmodige, i et håb om at reformen virker »lige om lidt«? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.01.20, 22:04
Måske er det på tide at vise vores egen styrke – og måske er det, hvad han provokerer os til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.01.20, 11:30
Jakob Ellemann-Jensens reaktion over for Kristian Jensen var nødvendig, for den tidligere næstformand har – igen – opført sig forbløffende illoyalt. Den eneste sejrherre er Mette Frederiksen. Læs mere