Camilla Burgwald

Blog: Hjernen har brug for ro og hvile, men teenagere er online op til seks timer om dagen. Hvem skal lære dem at slukke?

Kun halvdelen af forældre til børn i 4. og 7. klasse taler med deres børn om børnenes onlineliv. Så hvem skal lære børnene, at det også er sundt at slukke – Youtube, Snapchat eller Tiktok?

Blog: Du kender Cepos og Cevea. Lyt nu til Talk

Danmarks første tænketank for trivsel, Talk, lanceres i morgen på Christiansborg. Velkommen!

Blog: Hver tredje unge gymnasieelev har brændt, skåret eller slået sig selv. Pyt.

Selvskadende adfærd er eksploderet blandt unge i hele den vestlige verden gennem de seneste 10-12 år. Jeg synes, det er vanvittigt, at den kollektive reaktion synes at være “pyt”.

Blog: Jeg får lidt ondt af Sass Larsen, Løkke og Kristian Jensen

Forestil dig, at lade dine indre dramaer udspille sig med nationen som publikum. Mens du forsøger at lede landet. Jeg har selv været i politik og ved af erfaring, at der kan være meget mere på spil end rene politiske målsætninger. 

Blog: Er du smådeprimeret? Bed lægen om kultur på recept. Det hjælper

Mentale lidelser som angst, stress og depression er ifølge World Economic Forum blevet en global risikofaktor. Jeg spekulerer på, om mere kunst og kultur er en del af løsningen på den dalende mentale sundhed? 

Blog: I dag har jeg danset de forbudte trin. Dem burde vi ha’ flere af

Svedige kroppe vrider sig i alle tænkelige og utænkelige retninger. Nogle brøler, andre krammer eller græder. Det er helt uden for normalen. På den sunde måde.

Blog: Har du INGEN bedste ven? Så er du ikke den eneste … 

“Hvor mange bedste venner har du?”  Allerede for 15 år siden, var det mest almindelige svar på dette spørgsmål "INGEN" i en undersøgelse blandt amerikanere. Tyve år tidligere var det mest almindelige svar på samme spørgsmål "to" (2). Hvad i alverden skete der imellemtiden? Og sker det også her?

Blog: Dengang George Clooney ville ha’ fat i mig …

Mit hjerte gjorde et hop, og jeg blev øjeblikket starstruck. Men hvad ville Hollywood-stjernen dog lille mig?

Blog: Dét her burde fylde alt i valgkampen, for alle partier. Og du burde møde det hver dag i dit liv

Og nej. Det er ikke noget med børn eller klima eller integration. Ikke kun. Og det er heller ikke – kun – noget med skat, arbejdsmarked eller erhvervsliv. Det er mere gennemgående. Kan du gætte, hvad det er?

Blog: Mistilliden til politikerne tårner sig op. »Politikerne må se indad,« siger valgforsker. Men kan de det? Og hvis ikke: hvad så?

Politikere kæmper om magten. Både partierne imellem og internt i partierne. I kamp skal man kunne træffe hurtige beslutninger, være hårdhudet og fokusere på at vinde terræn. Næppe de bedste forudsætninger for at “se indad”. Men hvad gør vi så for at genoprette tilliden til politikerne?

Blog: Påske på Ranes Frilandsmuseum: ingen skærme og ingen kedsomhedsknapper. Men det virker.

Æggemaling, gækkebrevsklip og karsesåning. Klovn, hestevogn og hønseskidning. Sjældent har jeg set så mange smilende børn og voksne som på et par timers rejse tilbage i tiden på Frilandsmuseet. Hvorfor mon?

Blog: Ingen børn skal gå bange i skole!

Fem drenge er politianmeldt for grov mobning i en skoleklasse i Aabenraa. Men hvad skal vi gøre ved mobningen?

Blog: Er du “hudsulten”? Så er du ikke alene …

Sulten kender vi alle. Men kender du “hudsulten”? Hudsult er længsel efter berøring. Og vi kan visne af at ignorere den. Heldigvis er der håb forude. Vejen ud af hudsult ligger ligefor …

Blog: Hvis du skulle skrive livsglædemanifestet – hvad skulle det så indholde? Her er mit bud

Den psykiske mistrivsel vokser. Måske skal vi bruge mere tid og tankekraft på, hvordan vi styrker livsglæden, og mindre på alt muligt andet. Men hvad er livsglæde for dig?

Blog: Stresspanel: Børn skal lære livsmestring i skolen. Men vi voksne skal da løse problemerne i stedet for at lære børn at mestre dem!

Så kom den tredje anbefaling fra regeringens stresspanel. En af pointerne er, at der er behov for at sidestille fysisk og mental sundhed. Det er jeg enig i. Men hvad med om vi startede med at lære vokse den nye ABC at kende?

Blog: Overlev i præstationssamfundet – brug dette lille ord …

Presser ”præstationssamfundet” også dig? Så læs med her. Måske ligger løsningen lige for.
Profil
Camilla Burgwald (f.1978) er tidl. generalsekretær i Red Barnet Ungdom og tidl. kommunalpolitiker i København (SF), mor til tre og sangskriver. Camilla Burgwald mener, at vi skal være sødere ved os selv og hinanden. Det er der brug for: ensomhed, depression, vrede og angst er rykket frem på den globale risikoscene. Camilla Burgwald skriver for at fremme medfølelse, livsglæde og håb for fremtiden.
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
11.11.19, 13:25
Forslaget giver store problemer med retssikkerheden på skatteområdet lidt ligesom ejendomsvurderingerne Læs mere
Af Martin Ågerup
09.11.19, 23:32
Nutidens Berlinmure er ikke af beton. De bliver bygget af os alle sammen og ofte ud fra de bedste intentioner. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
09.11.19, 11:39
DR's reaktion på Yahya Hassans udgivelse er stærkt betænkelig Læs mere
Af Andreas Høstgaard Poulsen
09.11.19, 11:22
Året 1989 var udslagsgivende for moderne europæisk politisk historie og markerede en demokratisk sejr for civilsamfundet. En sejr og kamp, som desværre stadig skal kæmpes i dag, 30 år senere. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.11.19, 16:59
Hvis regeringen Mette Frederiksen sætter handling bag ordene, vil pladser og torve blive opkaldt efter hende. Læs mere
Af Signe Munk
08.11.19, 14:39
Jeg er stolt af det danske velfærdssamfund - men skuffet over, at vi ikke er bedre til at passe på de mange unge, der føler sig pressede. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
08.11.19, 13:00
For det liberale Danmark er det nye parti Fremad en dårlig nyhed. Med endnu en partidannelse på den borgerlige fløj er den store vinder Mette Frederiksen. Læs mere
Af Nauja Lynge
08.11.19, 07:23
Hvis man vil vide, hvordan vi har det, så ringer man til Nuuk. Og det holder altså ikke. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.11.19, 16:52
Det vil være et kærkomment spark til de veletablerede blå politikere , hvis en karismatisk formand talte rigsfællesskabet og Arktis' sag Læs mere