Camilla Burgwald

Blog: Jeg får lidt ondt af Sass Larsen, Løkke og Kristian Jensen

Forestil dig, at lade dine indre dramaer udspille sig med nationen som publikum. Mens du forsøger at lede landet. Jeg har selv været i politik og ved af erfaring, at der kan være meget mere på spil end rene politiske målsætninger. 

Blog: Er du smådeprimeret? Bed lægen om kultur på recept. Det hjælper

Mentale lidelser som angst, stress og depression er ifølge World Economic Forum blevet en global risikofaktor. Jeg spekulerer på, om mere kunst og kultur er en del af løsningen på den dalende mentale sundhed? 

Blog: I dag har jeg danset de forbudte trin. Dem burde vi ha’ flere af

Svedige kroppe vrider sig i alle tænkelige og utænkelige retninger. Nogle brøler, andre krammer eller græder. Det er helt uden for normalen. På den sunde måde.

Blog: Har du INGEN bedste ven? Så er du ikke den eneste … 

“Hvor mange bedste venner har du?”  Allerede for 15 år siden, var det mest almindelige svar på dette spørgsmål "INGEN" i en undersøgelse blandt amerikanere. Tyve år tidligere var det mest almindelige svar på samme spørgsmål "to" (2). Hvad i alverden skete der imellemtiden? Og sker det også her?

Blog: Dengang George Clooney ville ha’ fat i mig …

Mit hjerte gjorde et hop, og jeg blev øjeblikket starstruck. Men hvad ville Hollywood-stjernen dog lille mig?

Blog: Dét her burde fylde alt i valgkampen, for alle partier. Og du burde møde det hver dag i dit liv

Og nej. Det er ikke noget med børn eller klima eller integration. Ikke kun. Og det er heller ikke – kun – noget med skat, arbejdsmarked eller erhvervsliv. Det er mere gennemgående. Kan du gætte, hvad det er?

Blog: Mistilliden til politikerne tårner sig op. »Politikerne må se indad,« siger valgforsker. Men kan de det? Og hvis ikke: hvad så?

Politikere kæmper om magten. Både partierne imellem og internt i partierne. I kamp skal man kunne træffe hurtige beslutninger, være hårdhudet og fokusere på at vinde terræn. Næppe de bedste forudsætninger for at “se indad”. Men hvad gør vi så for at genoprette tilliden til politikerne?

Blog: Påske på Ranes Frilandsmuseum: ingen skærme og ingen kedsomhedsknapper. Men det virker.

Æggemaling, gækkebrevsklip og karsesåning. Klovn, hestevogn og hønseskidning. Sjældent har jeg set så mange smilende børn og voksne som på et par timers rejse tilbage i tiden på Frilandsmuseet. Hvorfor mon?

Blog: Ingen børn skal gå bange i skole!

Fem drenge er politianmeldt for grov mobning i en skoleklasse i Aabenraa. Men hvad skal vi gøre ved mobningen?

Blog: Er du “hudsulten”? Så er du ikke alene …

Sulten kender vi alle. Men kender du “hudsulten”? Hudsult er længsel efter berøring. Og vi kan visne af at ignorere den. Heldigvis er der håb forude. Vejen ud af hudsult ligger ligefor …

Blog: Hvis du skulle skrive livsglædemanifestet – hvad skulle det så indholde? Her er mit bud

Den psykiske mistrivsel vokser. Måske skal vi bruge mere tid og tankekraft på, hvordan vi styrker livsglæden, og mindre på alt muligt andet. Men hvad er livsglæde for dig?

Blog: Stresspanel: Børn skal lære livsmestring i skolen. Men vi voksne skal da løse problemerne i stedet for at lære børn at mestre dem!

Så kom den tredje anbefaling fra regeringens stresspanel. En af pointerne er, at der er behov for at sidestille fysisk og mental sundhed. Det er jeg enig i. Men hvad med om vi startede med at lære vokse den nye ABC at kende?

Blog: Overlev i præstationssamfundet – brug dette lille ord …

Presser ”præstationssamfundet” også dig? Så læs med her. Måske ligger løsningen lige for.
Profil
Camilla Burgwald (f.1978) er tidl. generalsekretær i Red Barnet Ungdom og tidl. kommunalpolitiker i København (SF), mor til tre og sangskriver. Camilla Burgwald mener, at vi skal være sødere ved os selv og hinanden. Det er der brug for: ensomhed, depression, vrede og angst er rykket frem på den globale risikoscene. Camilla Burgwald skriver for at fremme medfølelse, livsglæde og håb for fremtiden.
Seneste blogs
Af Gitte Seeberg
23.09.19, 08:43
Jeg kender ingen andre, altså bortset fra mine gamle politikervenner, der ikke må tage et job i bestemte brancher, uden man bliver forarget. Læs mere
Af Mikael Jalving
22.09.19, 06:32
Det er kun de venstreorienterede og de liberale, som drømmer om mere mangfoldighed, frihed og flere penge. Læs mere
Af Ane Liebing Grøngaard
21.09.19, 10:16
Jeg håber, at alvoren efterhånden er sunket så meget ind, at vi må kalde en spade for en spade og sige højt, at vi er bange for fremtiden. Også selv om vi ødelægger den gode stemning. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.09.19, 23:19
Monopolvirksomheden er en del af den nye totalitære orden. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.09.19, 14:59
Den gode nyhed er, at det kan forhindres med to byggesten. Læs mere
Af Andreas Høstgaard Poulsen
20.09.19, 14:16
I mange andre medlemslande vajer det europæiske flag side om side med det nationale og regionale flag. Det symboliserer tydeligt, at vi alle er en del af forskellige fællesskaber, men at disse fællesskaber ikke udelukker hinanden. Læs mere
Af Anna Thygesen
20.09.19, 11:00
Det er stadig jungleloven, der hersker i 3F – selv om de påstår noget andet. Og med deres arrogante attitude ender fagforeningen på Arbejdermuseet. Læs mere
Af Jens Kindberg
20.09.19, 10:51
Og det ændres ikke nævneværdigt med indgrebet den 19. september. Læs mere
Af Camilla Burgwald
20.09.19, 10:10
Forestil dig, at lade dine indre dramaer udspille sig med nationen som publikum. Mens du forsøger at lede landet. Jeg har selv været i politik og ved af erfaring, at der kan være meget mere på spil end rene politiske målsætninger.  Læs mere
Af Signe Munk
19.09.19, 17:32
Vi skal turde tage livtag med alkoholkulturen for de unge og for hinanden. Læs mere